avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dificultati cu administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dificultati cu administratorul de bloc

Buna ziua,

De cateva luni am niste dificultati cu administratorul, presedintele si cenzorul.
Tot anul trecut mi s-au cerut bani pentru reparatii la acoperisul blocului; pana la un anumit punct am platit si nu am zis nimic. Din septembrie am fost anuntat ca s-a hotarat inlocuirea acoperisului si se aduna bani. Atunci am zis stop joc.

Am cerut sa mi se faca chitanta separata pentru cheltuielile aferente apartamentului meu, pe care le voi plati. Au refuzat toti 3 categoric, si mai mult au inceput sa devina agresivi verbal.

Acum cateva zile am fost din nou la doamna administrator sa ii platesc chelielile; desi i-am spus ca sunt dispus sa ii platesc tot, a refuzat din nou sa ma incaseze, pentru ca nu am venit cand a afisat ea. Metionez ca a afisat o zi, cu o ora, pentru incasare, cand eu din cauza job'ului anu am avut cum sa ajung.

Eu am suspiciuni ca se fura bani, pentur ca si femeia de servici mi se incaseaza doar pe baza unui tabel nominal, unde semnez, dar nu am primit niciodata chitanta; si nici curatenie nu vad prin bloc.

Am cerut sa imi dea un cont unde sa virez banii, dar a refuzat.
Cand i-am spus ca e anormal ca administrator sa ai asa un comportament, mi-a raspus ca: blocul nici macar nu are administrator!

In concluzie, mi se refuza plata, iar eu sunt trecut pe lista de restantieri de cateva luni deja.

Cum as putea solutiona situatia? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lica-v , utilizator 00:15, 22 Ianuarie 2017
Imi pare rau ca va contrazic insa politia ia masuri in cazul administratiei asociatiilor de proprietari. Spun acest lucru din experienta proprie. Am reclamat ori de cate ori au fost nereguli in asociatia noastra iar masuri impotriva celor care au incalcat legea au luat cei din politie in timp ce primaria a constatat neregula si a plecat cum a venit, fara a misca un deget, iar asta s-a intamplat de mai multe ori.
@flori2009, puteti detalia ce fel de nereguli a sanctionat politia privind activitatea asociatiei de proprietari?
Activitatea si nu ce se intampla prin bloc, zgomote, certuri si alte asemenea ce tin de legea 61/1991!
Mi se pare foarte ciudat, ca in Romania anului 2017 sa nu existe un organ de control al asociatilor de proprietari unde sa poti cere lamuriri si sa faci sesizari in caz de nereguli. Totusi ... nu e sat fara caini; asa pot face ce vor.

Pentru orice eventualitate am trimis si o sesizare catre ANAF Timis si ANPC Timis.
Nu stiu daca au sau nu competenta exacta sa faca ceva dar, in ultima instanta vreau sa am dovezile ca am incercat sa sesizez organe de control ale statului.

Ceea ce se intampla la mine in bloc mi se pare de domaniul SF; toata lumea e constienta ca se produc nereguli grave, dar nimeni nu face nimic pentru ca "nu vreau sa ma iau in gura cu ele, ca incep sa faca scandal" (prin ele se face referinta la dna presedinta si dna administrator).
Adriantot:

Formularul de mandat postal este de doua feluri pentru 2 categorii de destinatari: pers fizice si pers juridice.

Cele pentru pers juridice au rubrica de cont si banca (ale destinatarului pers juridica) unde Posta Romana vireaza banii.


Dar daca nu ma credeti puteti incerca.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2017
CrisB, utilizator
Daca se cunoaste contul bancar si banca nu va rostul pentru care cineva ar merge la posta pentru a vira niste bani si nu ar merge direct la o sucursala a bancii.
Mandatul postal ptr PJ se foloseste prin posta mai degraba cand se trimit bani in conturile autoritatilor publice din trezorerii.
Daca se trimit prin mandat postal la adresa asociatiei cred ca este suficient CUI-ul.

Trebuie intrebat la posta. tel 021 9393
Exista un formular suport clienti pe site-ul postei
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Achitare restanta intretinere GabrielaAWC GabrielaAWC Buna seara, Intampin o problema cu administratorul si presedintele blocului unde locuiesc. Vreau sa platesc o parte din datoria de la intretinere, iar dansii ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament prin licitatie. proprietarul anterior ... bbalazs51 bbalazs51 Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in ... (vezi toată discuția)
Cine poate verifica un administrator? sorintm sorintm Buna ziua,doresc sa stiu cine poate verifica gestiunea un administrator de bloc daca nu suntem afiliati la FALT(Federaţia Asociaţiilor de Locatari ... (vezi toată discuția)