tdkappa13 a scris:
sa stii ca nu noi am „inventat” protestul asta. citeste putin si vezi ca acum cateva luni judecatorii francezi au procedat la fel. nici aici nu avem patent... si nici nu suntem inventatorii iscusintei.
Folosirea pluralului in fraza de mai sus e probabil cauza ! Persoana 2a singular - tutuiala de tip tovarasesc recunoscca m-a iritat putin (citest ! vezi !) In plus constat ca nici dvs nu sunteti exact informat asimiland ceeace se petrece in Ro cu o zi simbolica de protest a magistratilor unui corp constituit impotriva unei masuri decizii ... a fostei ministre (Mme la Ministre este titulatura oficiala) Rachida Dati.
Va rog deci sa scuzati confuzia la care m-ati imbiat folosind pluralul ''noi'' in mesajul dvs.
Sunt contra actiunii Corpului magistratilor Romani(deci nu inteleg OF TOPICUL !!! cu care sunt admonestat de nu stiu cine) deoarece exista cài mai inteligente si mai eficiente de a se ajunge la reglementarea situatiei Justitiei ca Putere in Stat dar si ca situatie a celor ce o slujesc.
Omeneste inteleg nemultumirile difaptul ca Puterea judecatoreasca a ajuns cenusareasa in comparatie cu celellalte puteri ale Statului. Dar nu pot fi de acord cufaptul ca singura solutie ce s-a gasit este aceea de a interzice sau dilua dreptul de acces la justitie a cetatenilor Romaniei.
Iar daca pentru aceasta va trebui sa fie amendata o Constitutie deja prafuita cu atat mai bine.
Puterea intr-o republica se exercita in numele Poporului.
Dar oare acest protest nu se va intoarce impotriva celor ce-l manifesta ?
Ce ar fi daca tot nu se mai face justitie de la nivelul tuturor instantelor sa se centralizeze si sa se expuna public deja deficitul financiar al bugetului de administrare al bunului mes al justitiei.
Nu ma pot exprima asupra remuneratiilor diferitelor grade profesionale caci nu le cunosc ! Dar in aceasta profunda si amenintatoare criza care nu a terminat de a ne lovi poate ca o oarecare intelegere din partea tuturor demnitarilor ar trebui sa e vada. Si asta incepand de la Vladica Presedinte si pana la ultimul mic demnitar platit din impozitele platite de un popor ce nu mai vede luiminita de la capatul tunelului.
Subiectul era deci ''pro sau contra protestului magistratilor''
Daca am fost prins in valtoarea unei exprimari mai virulente desigur ca imi prezint scuzele celor ce s-ar putea simti lezati. Dar prin aceasta nu sun de acord cu OF Topicul accordat mai ales ca nici una nici alta n rezolva problema majora, grava si amenintatoare ce se prefigureaza pentru toata societatea cvila din Romania !