avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Pro si contra protestului magistratilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Pro si contra protestului magistratilor

Sunt foarte curioasa cum vad atat cei din magistratura, dar mai ales cei din partea cealalta a salii (avocatii, justitiabilii, consilierii juridici) acest protest.

Am intalnit pareri diferite si, personal, sunt putin dezamagita de lipsa de reactie la nivel oficial a asociatiilor profesionale din avocatura etc.
Sau poate imi spuneti voi ca ele exista si eu sunt insuficient informata, cine stie.

Cam cat credeti ca o mai tinem asa? Mie mi-a placut cel mai mult atitudinea Tribunalului Bucuresti in hotararea luata in adunare... Frumos, explicit aratate cauzele ce se vor judedeca...
In alte parti cum e? Prin tara...
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 16:28, 25 Septembrie 2009
Eu am intrebat o colega (printe altii) daca merge la procese si raspunsul, pe cat de naiva fusese intrebarea mea, a fost cel putin la felm de inocent:
"Pentru ce?" :rofl:
M-a lasat masca, interzisa...
Sa vezi cum incercam ca un prunc in prima zi de scoala sa argumentez, fara voce, ca sa vezi ca protestul e doar 80% la instante, ca ce te faci cu un jude care nu e de acord si judeca etc.
Nu-si pusesera intrerbarile astea, o tineau una si bune: a zis la TV ca e protest, deci nu se judeca nimic.
:O
Sincer, mie imi pare rau ca nu am scapat de vreo cateva dosare care mai aveau putin... sa fac loc altora.
Asa ca am luat mai multa munca in afara instantelor, acte de intocmit, contracte de negociat etc.
Pana acum insa, in afara de frustrarea de a alerga de la o instanta la alta si tot degeaba, nu am mari neplaceri.
Cum spunea cineva mai sus, clientii nu mi-au dat in cap mie; tin legatura cu ei si ii tin la curent cu micile variatiuni ale protestului, asa ca ei simt ca fac ceva pentru ei si acum, chiar daca nu tine de judecata in instanta. :D
Sa vedem mai departe...
Sper totusi sa nu se acutizeze protestul, ca daca ajungem la extreme, cum spuneam, nu mai sunt de partea puterii judecatoresti.
O veste buna !

Judecatoria Saliste functioneaza
(nu apare pe listele publicate pe diverse suporturi)

Pe 15 sept au amanat toate cauzele. la telefon mi*au spus ca am termen pe 6 octombrie.

Deci am un drum de la Frankfurt ca sa fiu prezent.

Cum sa aflu daca din nou vor amana si atunci. Caci dansii nu sunt in greva (nomine odiosa) ci in ''protest''. Nici Marx sau Lenin n-au imaginat o asemenea parsivenie !

Caci stiti si dvs ca greva functionarilor investiti cu puteri reprezentand statul poate fi interzisa sau limitata (Cf reglementarilor Organizatiei internationale a Muncii)

Iata ca noi Rumanii i-am pacalit pe toti. Nu facem greva dar protestam amanand.

Adica noi magistratii Rumani !!!!

Si cand te gandesti ca n-avem inca nici un premiu Nobel pentru iscusinta !

X-(
sa stii ca nu noi am „inventat” protestul asta. citeste putin si vezi ca acum cateva luni judecatorii francezi au procedat la fel. nici aici nu avem patent... si nici nu suntem inventatorii iscusintei.
Iacata justitiabilii nervosi pe juzi, din nefericire pentru sistem... Si ministrul justitiei care cauta alternative sa ocoleasca justitia la Registru, in loc sa capete forte sa negocieze si sa dezamorseze conflictul.
Aia ca nu vor sa-i plateasca pe judecatori, ati auzit-o? Ma intreb cum vor reactiona la asta.
Dle judecator 13 de citit mai citim si noi justitiabilii ceva. Iata de par un examplu ce se intampla in Franta in 29 nov 2007 :

''...29 novembre, journée d”™action de l”™ensemble des professions judiciaires : avocats, magistrats, greffiers, fonctionnaires des tribunaux, tous protestent contre le projet de changement de la carte judiciaire prévu par la ministre de la justice, Rachida Dati. ''

Daca cunoasteti si putina frnceza inventia frantuzeasca era de 1(una) zi de protest si nu de un protest ''sine die''. Deci onorate jude iata ca tot breasla romaneasc merita premiul ala pe care nu i-l va a nimeni

Penru documentare va ofer adresa:

[ link extern ] /


Fara suparare. Stiu ca sunt mari nevoi materiale, stiu ca judecatorii ce-si merita numele isi iau si dosare acasa dar nu este de emnitatea unei autoritati a statului sa faca greva ca gunoierii care se fac ca matura dar de fapt sparg semnte !!

Exista cred instante Europeene carora sa li se semnaleze situatia (N-a fost justitia -mai este cred - un punct negru pe rapoartele privind Romania) O scrisoare oficiala catre comoisariatul European pt justitie ar putea face mai mult decat haosul in care ati bagat Tara (daca faceti pârte din corpul magistratilor) si pe caqre dupa ce vi se vor mari salariile il veti rasoli dand decizii hotarari si sentine halandala, nedreptatind sa nerezolvand, caci nu veti mai face fata.

Sau sunteti manipulati sa sustineti corifeii tip Barbulescu Lupascu si eiusdem farinae care au primit ordine sa va bage in bordel si haos pana vor veni iar la putere PSD itii, comanditarii vanzarii Tarii si ai distrugerii acestei Natii.

Jucati-le in struna pentru doi arginti dar tot slugile lor veti ramane !

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor lilicrin lilicrin Greva magistratilor este generala? In toate judetele nu se judeca ? Cat va dura? Cunoaste careva raspunsurile... (vezi toată discuția)