avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz

am o nelamurire:
in contactul colectiv de munca pe unitate e prevazut durata preavizului de 30 zile calendaristice. in contractul colectiv national este prevazut preaviz de 20 zile lucratoare. in mod normal 30 zile calendaristice includ 20 zile lucratoare. in conditii speciale adica medicale repetate de luni pina vineri nu ar ramine din cele 30 zile calendaristice 20 de lucratoare.
daca expira cele 30 zile calendaristice din contractul pe unitate dar nu expira si cele 20 lucratoare din contracul national se poate considera incheiat preavizul?
buna ziua
revin dupa o perioada indelungata si va spun ca in cele 30 de zile calendaristice de preaviz sau incadrat 11 zile lucratoare. astept sa ma sfatuiti ce urmeaza in continuare.
multumesc pt raspuns.
CM
Nu are cum sa fie 11 zile lucratoare intr-un interval de timp de 30 de zile calendaristice :-/
Asa cum ati fost sfatuit atacati in instanta decizia de concediere.
Dvs. ati calculat cumva si zilele de concediu medical in cele de preaviz? Alfel nu are cum sa va iasa asa.Cum vi s-a mai spus, pe perioada de CM , preavizul este suspendat de drept.
Este posibil daca ati avut concediu medical numai pentru zile lucratoare acumuland in perioada de preaviz mai multe sambete si duminici. In acest caz nu ati beneficiat de preavizul legal si puteti contesta in instanta la tribunalul teritorial al domiciliului dvs.(fiind litigiu de munca nu platiti taxe)
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
Asa cum deja s-a specificat aici concediul medical suspenda preavizul. Inteleg ca s-a precticat depunerea de certificate medicale de luni pana vineri astfel ca in intervalul de 30 zile calendaristice s-a efectuat doar 11 zile. Preavizul va fi prelungit cu numarul de zile cu care a fost suspendat.

Alte discuții în legătură

Despre decizia de concediere blanda blanda Va rog sa-mi dati un sfat! Cel de la personal a emis o decizie de concediere individuala conf. art.65 alin (1), care a respectat forma impusa de lege ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz impact impact Buna seara, Am nevoie si eu de o lamurire . Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile [b]calendaristice[/b] pentru functiile de executie si 30 zile ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau individuala ella000 ella000 Lucrez la o companie cu capital privat care are un numar total de 217 angajati. Intrucat firma trece printr-o situatie dificila din punct de vedere ... (vezi toată discuția)