avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz

am o nelamurire:
in contactul colectiv de munca pe unitate e prevazut durata preavizului de 30 zile calendaristice. in contractul colectiv national este prevazut preaviz de 20 zile lucratoare. in mod normal 30 zile calendaristice includ 20 zile lucratoare. in conditii speciale adica medicale repetate de luni pina vineri nu ar ramine din cele 30 zile calendaristice 20 de lucratoare.
daca expira cele 30 zile calendaristice din contractul pe unitate dar nu expira si cele 20 lucratoare din contracul national se poate considera incheiat preavizul?
Buna ziua,
Revin cu continuarea. In data de 03.03 la procesul avut cu angajatorul acesta depune inaintare unde ataseaza si decizia de concediere, aceasta este datata undeva in septembrie 2009, cu semnatura de primire. Intre timp dupa 3 luni si 10 zile timp in care s-au scurs cele 30 zile calendaristice in care se incadreaza 11 zile lucratoare primesc o nota prin care sint anuntat ca CIM inceteaza.
In inaintarea depusa de acestia nu amintesc nimic despre aceasta nota si fac referire la faptul ca termenul de contestare (30 ZILE) curge de la data deciziei de concediere iar actiunea este introdusa tardiv. Cum aveam eu sa stiu in octombrie ca angajatorul nu va respecta legislatia in vigoare cu privire la perioada de preaviz daca acesta nu se expirase inca .
Solicit de la dumneacvoastra idei despre cum se poate proceda in continuare.
Multumesc anticipat pt raspunsuri

CM
la ce data vi s-a comunicat decizia?
la ce data ati introdus actiunea?
decizia de concediere 14.09.2009
nota de incetare CIM 23.12.2009
actiune introdusa 28.12.2009
multumesc
data la care vi s-a comunicat decizia de concediere si vi s-a dat un exemplar al acesteia care este?
decizia de concediere sa dat odata cu inceperea preavizului 14.09.2009
preavizul s-a terminat in 23.12.2009 data la care s-a inminat nota de incetare CIM incepind cu data de 24.12.2009.
intrebarea era de unde sa fi stiut eu pina in 13.10.2009 (cind expirau cele 30 zile) ca angajatorul nu o sa respecte codul muncii privind perioada de preaviz daca acesta a dat nota de incetare CIM in data de 23.12.2009.
multumesc.

Alte discuții în legătură

Despre decizia de concediere blanda blanda Va rog sa-mi dati un sfat! Cel de la personal a emis o decizie de concediere individuala conf. art.65 alin (1), care a respectat forma impusa de lege ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz impact impact Buna seara, Am nevoie si eu de o lamurire . Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile [b]calendaristice[/b] pentru functiile de executie si 30 zile ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau individuala ella000 ella000 Lucrez la o companie cu capital privat care are un numar total de 217 angajati. Intrucat firma trece printr-o situatie dificila din punct de vedere ... (vezi toată discuția)