Stimată doamnă aşa cum v-au explicat antepostatorii mei, legile actuale permit unor profitori să obţină bani pe spinarea părintelui care are în grijă copilul.În situaţia dvs., copilul este traumatizat din fragedă pruncie, de dinainte de divorţ, din cauza violenţei tatălui şi pentru că v-a gonit din casă., dar sunt cazuri în care cel cu dreptul de vizită se poartă urât cu copilul tocmai pentru a-l face să-i fie frică de el şi să refuze plecarea, pentru a putea obţine penalizări :(
cum poate tatal sa dovedeasca faptul ca minorul nu merge la el pentru ca e invatat de mama?
După teoria unor asociaţii care susţin drepturile părinţilor la care nu locuiesc copiii, vina exclusivă pentru refuzul minorului o are părintele care-l creşte; aceştia au promovat teoria alienării parentale şi au generalizat-o , iar csm a ţinut cursuri de prelucrare a instanţelor de minori cu accent pe acest aspect, prin care vina mamei se subânţelege, fiindcă la ea a locuit minorul .
Legea e clară, fără nici o portiţă de scăpare:
1.copilul refuză plecarea cu tata, executorul scrie un proces verbal, nu poate face altceva
2.Instanţa stabileşte consiliere psihologică nu mai mult de 3 luni, nu contează că minorul a mai fost la consiliere şi anul trecut, şi luna trecută - instanţa nu are de ales
3.după consiliere, se reia executarea silită, indiferent de ce a constatat psihologul (de ex. că minorul a fost bătut, batjocorit, abuzat psihic)
4.La cererea părintelui cu dreptul de vizită, se calculează penalităţile
pe zile calendaristice de întârziere , ( dar nu mai mult de 3 luni) chiar dacă are program un weekend/lună, zilele se socotesc până în ziua în care copilul a plecat cu părintele la program; exemplu de calcul: a avut program în sâmbăta din 4 martie şi nu a plecat, dar pleacă în 6 mai, penalităţile nu se calculează de 2 ori 2 zile nepetrecute cu tata, ci exact 62 de zile.
Nu se ţine cont că domnul nu a plătit pensie alimentară sau că nu s-a interesat de copil 10 ani :(
De aceea vă spuneam că băiatul dvs. e mare şi probabil merge singur la şcoală, cunoaşte drumul spre casă. În caz de executare silită, în faţa executorului poate spune că el nu a spus că nu merge, de ce a venit cu executor? pleacă cu el până în oraş şi de acolo vine înapoi, că doar nu îl leagă în lanţuri.