avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
valensa a scris:

k3t3lin a scris:

Tu spui ca sunt 3000 de oameni care asteapta cu sufletul la gura o decizie, dar sunt convins ca in eventualitatea unui nou examen anul acesta, nu s-ar prezenta mai mult de 1000 de candidati...

si ne deranjeaza?

nici nu ne deranjeaza dar nici nu ne profita. de fapt nu concuram intre noi ci ..cu nota! probabil ca daca se va mai organiza anul acesta sau chiar si in ianuarie, nu se vor inscrie mai mult de 1000. jumatate din candidati (cam 1600) nu au reusit sa ia mai mult de 35 de puncte. ce sanse ar avea ei sa invete in 2-3 luni ca sa recupereze diferenta pana la 70? eu am luat 56 si tot mi se pare ca sunt destul de departe!
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
forgotten_sunrise, utilizator
Ma intreb ce veti face dupa ce veti afla, spre exemplu, ca s-a solicitat modificarea legii, veti suna la MJ sa vedeti daca au transmis proiectul la Guvern, apoi veti verifica ordinea de zi in sedintele de guvern...etc
Este evident ca pot organiza un nou concurs undeva prin nov, ar putea decide renuntarea la concursul pentru cei cu 5 ani, ori unificarea procedurilor in sensul unui examen comun, cu optiunea de a merge direct la post pentru cei cu vechime, urmata de un ex. de definitivat comun..exista multe variante.
La grile nu se va renunta, probabil ca vor face subiecte alte persoane.
Dan U a scris:

forgotten_sunrise a scris:

puca84 a scris:

cred ca nu vor anunta examenul pana cand nu se modifica legea!!! asa nu au certitudinea ca chiar li se va aproba modificarea

daca se organizeaza in ianuarie, cum zici, nu e nevoie sa se modifice legea pana atunci.

Daca se va organiza in ianuarie,e nevoie de modificarea legii pentru a se putea sustine examenul si in august.Deoarece nu vor sa riste sa dea in ianuarie si sa nu se modifice legea dupa aceea,ca le-ar sari in cap cei care termina la anul si care ar fi urmat sa dea in august.

daca se va organiza in ianuarie, vor modifica sigur legea pana in august. ar fi practic fortati si nu cred ca s-ar risca nimeni sa nu o modifice.
forgotten_sunrise a scris:

valensa a scris:

k3t3lin a scris:

Tu spui ca sunt 3000 de oameni care asteapta cu sufletul la gura o decizie, dar sunt convins ca in eventualitatea unui nou examen anul acesta, nu s-ar prezenta mai mult de 1000 de candidati...

si ne deranjeaza?

nici nu ne deranjeaza dar nici nu ne profita. de fapt nu concuram intre noi ci ..cu nota! probabil ca daca se va mai organiza anul acesta sau chiar si in ianuarie, nu se vor inscrie mai mult de 1000. jumatate din candidati (cam 1600) nu au reusit sa ia mai mult de 35 de puncte. ce sanse ar avea ei sa invete in 2-3 luni ca sa recupereze diferenta pana la 70? eu am luat 56 si tot mi se pare ca sunt destul de departe!

Intr-un fel ne profita...pentru ca sunt convins ca gradul ridicat de dificultate al grilelor a fost influentat, intr-o anumita masura, si de numarul foarte mare de candidati...Cun spunea cineva mai sus, au dorit o departajare prin intrebari mai grele, dar le-au facut mai grele decat se asteptau.
Si sa nu uitam ca in luna noiembrie are loc si examenul pentru admitere in barou, asa ca multi dintre cei picati se vor orienta spre avocatura si nu vor mai sustine un eventual nou examen.
Mai sunt si cei care nu au puterea de a se mobiliza intr-un timp relativ scurt si care prefera sa evite o noua dezamagire si incearca in august 2011.
O sa vi sa para amuzant, dar sunt multi candidati care nu au nici cea mai mica idee despre posibilitatea organizarii unui nou concurs.
Deci raman la ideea expusa anterior:cu cat mai putini, cu atat mai bine:D
Si eu sunt de parere ca in primul rand fiecare este in concurs cu el insusi...abia dupa ce ne vom vedea trecuti de barem, ne intereseaza si ce au facut ceilalti...

In mod real, concurenta nu este de 3000, ci mult mai jos. La un examen organizat in urmatoarele 3 luni nu cred ca pot spera la barem decat cei care la examenul din august s-au situat macar la 40 de grile, cu indulgenta...ma gandesc ca fiecare poate recupera, insa nu atat de mult, in 3 luni poti trece o singura data integral prin materie. Iau in calcul si posibilitatea ca la noul examen subiectele sa fie de alta maniera, e exclus ca INM-ul sa se expuna din nou unui fiasco...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)