avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
flavy a scris:

asa stiu si eu. dreptul de concesiune spre deosebire de cel de administrare nu este opozabil concedentului

Boroi zice ca dreptul de concesiune e opozabil concedentului, in anumite limite, iar dreptul de administrare ar trebui sa nu fie, dar este, pentru ca nu poate fi revocat decat in anumite conditii.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
ContSters50370, utilizator
Cateva grile de penal :
1. Termenul reabilitarii judecatoresti curge:
a) in cazul gratierii totale neconditionate, de la data intervenirii actului de gratiere, daca aceasta este ulterioara ramanerii defintive a hot. jud.
b) in cazul gratierii totale conditionate, de la implinirea term. de incercare
c) in cazul liberarii conditionate, de la data repunerii in libertate
d) de la momentul cand pedeapsa a fost executata sau considerate ca executata
2. Gratierea individuala:
a) nu poate intervenii in cazul pedepsei amenzii
b) poate fi acordata doar de presedinte
c) nu poate fi revocata ca efect al comiterii unei noi infractiuni
d) poate fi anulata
3. Inculpatul poate cere continuarea procesului penal pt. a-si proba nevinovatia:
a) atunci cand a intervenit amnistia postcondamnatorie
b) atunci cand a intervenit prescriptia executarii pedepsei
c) atunci cand a intervenit retragerea plangerii prealabile
d) atunci cand a intervenit impacarea partilor
4. Falsificarea, cu prilejul intocmiriri, a unui inscris sub semn. privata, de catre un functionar, in vederea producerii de consecinte juridice:
a) nu se sanctioneaza niciodata
b) se sanctioneaza penal daca inscrisul e folosit
c) atrage raspunderea pt. infr. de fals intelectual, deoarece inscrisul e falsificat cu prilejul intocmirii
5. La infractiunea de pruncucidere:
a) subiectul activ este special
b) subiectul pasiv este special
c) tentativa nu este incriminata
d) coautoratul nu este posibil
6. Impacarea partilor inlatura rasp. penala cu toate ca actiunea penala se pune in miscare numai din oficiu in cazul infr.:
a) de tulburare de posesie
b) de seductie
c) de loviri sau alte violente
d) de violare de domiciliu
1 a si d
2 a si b-Graţierea poate fi acordată individual de Preşedintele României prin decret [art.94 lit.d).Graţierea individuală se acordă numai pentru pedepse privative de libertate - in afara de cazul cand se dispune altfel prin actul de gratiere- aici exista o exceptie - Legea nr. 543 din 1 octombrie 2002- insa vine cu explicatii aditionale- nu se aplica in cazul unor 70 de infractiuni- asa ca acest caz este discutabil....
3 a si b - acest capitol imi repugna , nu ma intrebati de ce n-am nici o idee- asa ca raspunsuri la noroc :(
4 b- Nu va exista fals intelectual şi nici uz de fals atunci când înscrisul falsificat (în speţă, o cerere de împrumut C.A.R.) nu constituie un înscris oficial, iar inculpata a completat formularul cu date nereale când nu se mai afla în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, în acest caz ea urmând să răspundă pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată - Trib. jud. Constanţa, decizia pen. nr. 1324/1974, RRD nr. 5/1976, p. 55 cu notă de D. Clocotici- prin urmare este infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata
5 c si d - subietii infractiunii de pruncucidere sunt calificati nu speciali
6 b-numai la infractiunea de seductie urmarirea penala se pune in miscare numai din oficiu celelalte infractiuni se poate pune in miscare si la plangerea prealabila
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
1 a b d
2 b
3 c
4 c
5 a c
6 a b c
1.abd
2.b
3.c
4b
5.abcd
6b
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
rino83, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)