avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
rino83 a scris:

Eu prefer concizia informatiilor din Cpp in detrimentul vastei informatii din tratatul lui Theodoru, care, sincer, mai mult ma ajuta sa fac muschi atunci cand n-apuc sa merg pe la sala...de fapt, cand ma uit la cat de gros e tratatul, instantaneu ma incearca un puternic sentiment de dorinta de a citi din Cpp.
@Charmione: Ordonanta presedintiala poate fi folosita cu succes si dupa darea hotararii in fond?

Hotararea pe fond are putere de lucru judecat fata de ordonanta presedintiala in timp ce contrariul nu e valabil. In consecinta atata timp cat avem o hot. in fond o cerere de ordonanta e inadmisibila.
Intradevar e destul de dificil de invatat din theodoru deoarece nu e bine structurat dar pe mine ma ajuta sa inteleg mai bine daca citesc pe langa informatiile condensate din cod si niste explicatii aprofundate.
Charmione a scris:

rino83 a scris:

Eu prefer concizia informatiilor din Cpp in detrimentul vastei informatii din tratatul lui Theodoru, care, sincer, mai mult ma ajuta sa fac muschi atunci cand n-apuc sa merg pe la sala...de fapt, cand ma uit la cat de gros e tratatul, instantaneu ma incearca un puternic sentiment de dorinta de a citi din Cpp.
@Charmione: Ordonanta presedintiala poate fi folosita cu succes si dupa darea hotararii in fond?

Hotararea pe fond are putere de lucru judecat fata de ordonanta presedintiala in timp ce contrariul nu e valabil. In consecinta atata timp cat avem o hot. in fond o cerere de ordonanta e inadmisibila.
Intradevar e destul de dificil de invatat din theodoru deoarece nu e bine structurat dar pe mine ma ajuta sa inteleg mai bine daca citesc pe langa informatiile condensate din cod si niste explicatii aprofundate.

Nu te supara pe mine, dar te contrazic aici...ordonanta pres. e admisibila si dupa pronuntarea hotararii pe fond si iti enumar doar 2 cazuri cu titlu exemplificativ: 1.pt. inlaturarea piedicilor ce s-ar putea ivi cu prilejul unei executari.art. 581
;2. pt. incuviintarea cererii de suspendare a executarii vremelnice.art.280(5); ambele, cronologic sunt dupa darea in fond a hotararii...intr-adevar, prin ordonanta nu se supune dezbaterii fondul pricinii, ci doar se iau masuri cu caracter vremelnic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
rino83, utilizator
rino83 a scris:

Charmione a scris:

rino83 a scris:

Nu te supara pe mine, dar te contrazic aici...ordonanta pres. e admisibila si dupa pronuntarea hotararii pe fond si iti enumar doar 2 cazuri cu titlu exemplificativ: 1.pt. inlaturarea piedicilor ce s-ar putea ivi cu prilejul unei executari.art. 581
;2. pt. incuviintarea cererii de suspendare a executarii vremelnice.art.280(5); ambele, cronologic sunt dupa darea in fond a hotararii...intr-adevar, prin ordonanta nu se supune dezbaterii fondul pricinii, ci doar se iau masuri cu caracter vremelnic.

Dupa cate imi dau seama noi vorbim despre lucruri diferite aici. Intradevar este posibila o cerere de ordonanta presedintiala ulterioara pronuntarii hot., de exemplu cererea de suspendare a executarii pana la solutionarea contestatiei la executare (art. 403) dar in acest caz efectele ordonantei nu se produc in raport cu hotararea atacata ci in raport cu contestatia. Ordonanta presedintiala este ceruta in cadrul unui proces prin care se contesta executarea unei hotarari iar decizia asupra ordonantei nu poate avea niciun efect in privinta acelei hotarari, nu o poate schimba in niciun fel. De altfel nici prin insasi cont. la executare nu poate fi modificata sau anulata hot.
In ceea ce priveste incuviintarea cererii de suspendare a executarii vremelnice eu am considerat de la sine inteles ca hotararea care solutioneaza pricina in fond si care are autoritate de lucru judecat este cel putin definitiva. Astfel cererea de incuviintare a suspendarii se poate face numai odata cu apelul sau in timpul judecarii acestuia si nu distinct de acesta deci nu se poate considera ca prin cererea de ord. pres. se ataca si poate fi schimbata hot. data in fond, doar prin admiterea apelului putandu-se ajunge la un astfel de rezultat.
Recunosc ca procedura civila nu e punctul meu forte ( chiar din contra :( ) dar eu asa inteleg problema.
Eu nu contest ceea ce spui tu, in sensul ca hotararea pe fond are autoritate de lucru judecat in raport co ord. pres., ci ceea ce vroiam eu sa reliefez e ca ord. pres. poate fi admisa si dupa pronuntarea hotararii in fond, fiindca ai spus tu mai sus ca in general se foloseste ord. pres. doar inainte de solutionarea pe fond a cauzei...nici aceasta nu are vreo inraurire asupra solutiei hotararii pe fond, ci pt. solutionarea ei doar se 'pipaie' fondul, doar se verifica aparenta unui drept si nu legalitatea si temeinicia lui, asa cum se face prin hotararea pe fond...in fine nu vreau sa par mereu Gica contra,dar am prostul obicei de a evidentia o greseala a altuia atunci cand o constat, desi eu comit o sumedenie de greseli :)
in tematica vad ca nu apare apelul si recursul la proced.civila. sau nu vad eu bine,imi lipseste pagina :-/

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)