avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
rino83 a scris:

rino83 a scris:

adrin a scris:

rino...dar cand unul cere bani si celalalt ii da de buna voie, ce este? si daca se mai vorbeste si de restituire...? ei da, nu e doar un contract, e un imprumut!

legat de certitudine...daca o vrei absoluta, nu e pe forumul asta!
Dar ce zici, fara sa apelezi la memorie, poti raspunde la intrebarea cu subrogatia? :))

mda, nu inteleg aluziile tale, esti mult prea subtil pt. forumul asta.
ca sa-ti raspund la intrebarea ta, nu e posibila promisiunea de subrogatie consimtita de creditor, fiindca plata trebuie efectuata concomitent cu subrogatia...daca plata s-ar face ulterior subrogatiei, practic ne-am afla in fata unei cesiuni de creanta, careia ii este aplicabil cu totul alt regim juridic.

Fictiv vorbind, daca eu iti cer niste bani, pun in practica toate abilitatile mele de escroc( spun de exemplu ca o sa ajut niste rude de ale tale cu banii), dar la sfarsit inchei apoteotic spunandu-ti; FII FARA FRICA, banii ti-i restitui ! (cand or zbura porcii, spunandu-mi in mintea mea)...e vorba de un imprumut, nu? daca tu vrei sa-l percepi asa, nici n-am sa ma chinui sa te fac sa crezi altceva.

Nu vreau sa ducem discutia in derizoriu si nici sa deviem de la ratiunea pt care intram cu totii pe forumul asta...
Legat de ipoteza cu abilitatile escrocheresti, daca ti-am dat fara sa pomenim de restituire, e contract. Liberalitate. Dar manual. Ca imi zici tu , dupa ce m-am usurat de bani, ca o sa mi-i dai inapoi, poate sau nu sa aiba conotatie juridica. Daca o zici ferm si explicit iar eu tot ferm si explicit, sunt de acord, e o novatie intru imprumut. Daca o zici intr-o doara iar eu, stiindu-te, ori cu bunatate, te bat pe spate si zic lasa!, sau tac molcom, dand din cap cu ochii inchisi, ramane cum am stabilit. Si daca chiar a trecut un avion pe langa noi (ca in Bunuel) cand tocmai picam de acord cu privire la natura contactului, poti invoca error in negotium.

ca tot vad eu peste tot contracte, as zice ca si subrogatia e un contract, cu toate ca nu am citit nicaieri ca ar fi mai mult decat un mojloc de transformare a obligatiei, ori de stingere cum incadreaza codul civil. La fel si novatia si delegatia.
Cat despre promisiunea de subrogatie conventionala in dr creditorului, un ante-contract fiind, de ce nu poate el pproduce efectele voite? Sa spunem ca am cazut de acord sa ma subrog, ma caut in buzunar, dar nu gasesc mai nimic. Cadem de acord ca a doua zi dimineata ne vom intalni si vom face operatiunea cum o cere legea... Chiar nu avem nicio speranta la subrogatie? Tot ce mai putem aduna este o cesiune? Sau pur si simplu trebuie sa ne intalnim prin miracol si sa avem telul comun al subrogatiei? Dar sa zicem ca s-a intamplat asa,ne-am gasit fara sa ne intelegem anterior... Ce-ar fi daca ti-as da banii datorati de debitor, insa nu pe toti,nu am avut chiar fix si cadem de acord sa ti-i dau maine. Ce-ti voi da maine nu va fi tot in contul subrogatiei? va fi altceva, numai pt ca legea cere ca plata sa se faca concomitent cu actul?
E doar un aspect ciudat, la examen fireste voi sustine concomitenta...:)
=D> Adrin nu imi place ca te superi dar ma incanta cum te desfasori la nervi. Cu zambetul pe buze iti spun : Nu iti mai complica viata, centreaza strict pe subiecte nu iti mai inchipui situatii posibile , d-nii profesori se limiteaza la materie nu or sa ne coplice existenta cu situatii ipotetice...
Chiar mi-ai indulcit momentul cu explicatiile date :)) stai un pic ca n-am obiectul subrogatiei poate subrogam maine...:)) Super tare
:)) m13d, mai, cum ma mai simti tu....:)) hm, daca am lasat impresia ca ma supar sau ca ma enervez, imi pare rau, departe de mine...
merci pt sfat! si nu, nu sunt complicatii, sunt conexe, cand intelegi o notiune, iti pui problema ei, cand o memorezi, nu. Dar in mare, ce se discuta pe aici, sunt complicatii, nu a intrebat nimeni pana acum care e termenul de contestatie in anulare in civil...:) oricum, problema cu subrogatia e deschisa, cine o vrea in pauza, desigur...
adrin a scris:

rino83 a scris:

rino83 a scris:

adrin a scris:

rino...dar cand unul cere bani si celalalt ii da de buna voie, ce este? si daca se mai vorbeste si de restituire...? ei da, nu e doar un contract, e un imprumut!

legat de certitudine...daca o vrei absoluta, nu e pe forumul asta!
Dar ce zici, fara sa apelezi la memorie, poti raspunde la intrebarea cu subrogatia? :))

mda, nu inteleg aluziile tale, esti mult prea subtil pt. forumul asta.
ca sa-ti raspund la intrebarea ta, nu e posibila promisiunea de subrogatie consimtita de creditor, fiindca plata trebuie efectuata concomitent cu subrogatia...daca plata s-ar face ulterior subrogatiei, practic ne-am afla in fata unei cesiuni de creanta, careia ii este aplicabil cu totul alt regim juridic.

Fictiv vorbind, daca eu iti cer niste bani, pun in practica toate abilitatile mele de escroc( spun de exemplu ca o sa ajut niste rude de ale tale cu banii), dar la sfarsit inchei apoteotic spunandu-ti; FII FARA FRICA, banii ti-i restitui ! (cand or zbura porcii, spunandu-mi in mintea mea)...e vorba de un imprumut, nu? daca tu vrei sa-l percepi asa, nici n-am sa ma chinui sa te fac sa crezi altceva.

Nu vreau sa ducem discutia in derizoriu si nici sa deviem de la ratiunea pt care intram cu totii pe forumul asta...
Legat de ipoteza cu abilitatile escrocheresti, daca ti-am dat fara sa pomenim de restituire, e contract. Liberalitate. Dar manual. Ca imi zici tu , dupa ce m-am usurat de bani, ca o sa mi-i dai inapoi, poate sau nu sa aiba conotatie juridica. Daca o zici ferm si explicit iar eu tot ferm si explicit, sunt de acord, e o novatie intru imprumut. Daca o zici intr-o doara iar eu, stiindu-te, ori cu bunatate, te bat pe spate si zic lasa!, sau tac molcom, dand din cap cu ochii inchisi, ramane cum am stabilit. Si daca chiar a trecut un avion pe langa noi (ca in Bunuel) cand tocmai picam de acord cu privire la natura contactului, poti invoca error in negotium.

ca tot vad eu peste tot contracte, as zice ca si subrogatia e un contract, cu toate ca nu am citit nicaieri ca ar fi mai mult decat un mojloc de transformare a obligatiei, ori de stingere cum incadreaza codul civil. La fel si novatia si delegatia.
Cat despre promisiunea de subrogatie conventionala in dr creditorului, un ante-contract fiind, de ce nu poate el pproduce efectele voite? Sa spunem ca am cazut de acord sa ma subrog, ma caut in buzunar, dar nu gasesc mai nimic. Cadem de acord ca a doua zi dimineata ne vom intalni si vom face operatiunea cum o cere legea... Chiar nu avem nicio speranta la subrogatie? Tot ce mai putem aduna este o cesiune? Sau pur si simplu trebuie sa ne intalnim prin miracol si sa avem telul comun al subrogatiei? Dar sa zicem ca s-a intamplat asa,ne-am gasit fara sa ne intelegem anterior... Ce-ar fi daca ti-as da banii datorati de debitor, insa nu pe toti,nu am avut chiar fix si cadem de acord sa ti-i dau maine. Ce-ti voi da maine nu va fi tot in contul subrogatiei? va fi altceva, numai pt ca legea cere ca plata sa se faca concomitent cu actul?
E doar un aspect ciudat, la examen fireste voi sustine concomitenta...:)

Novatie intru imprumut? If you say so, I rest my case:ok:
Gandesti mult prea complicat, prea sofisticat, risti sa te pierzi in amanunte si sa ramai doar un geniu neanteles...eu ma complac sa raman la abordarea mea principiala, necomplicata, dar in acord cu prevederile legale...si cu asta am inchis orice polemica.
Pt. termenul de la contestatia in anulare este de 10 zile de la data cand contestatarul a luat la cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotorarea a ramas irevocabila.
Iar pt subrogatie ti-am dat un raspuns timid caci nu stau prea bine la obligatii - promisiune de garantare deci posibila poate fi posibila

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)