avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Mihai zice - Cersit??
Asta da raspuns :))
Rino - un contract de imprumut se poate incheia ca exceptie si prin conventie dedus din art. 1191-1198 care spune ca dovada cu martori este admisibila si in cazul in care imprumutatorul face dovada ca a existat fie si o imposibilitate morala de a preconstitui un inscris.
Adrin:
altceva... credeti ca se poate o promisiune de subrogatie in dr creditorului? Adica X il asigura pe Y ca va plati el datoria lui D, la o data ulterioara, in conditiile subrogatiei...
Nu stau foarte bine la obligatii dar cred ca este o promisiune de garantare deci posibila poate fi posibila
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
adrin a scris:

rino...dar cand unul cere bani si celalalt ii da de buna voie, ce este? si daca se mai vorbeste si de restituire...? ei da, nu e doar un contract, e un imprumut!

legat de certitudine...daca o vrei absoluta, nu e pe forumul asta!
Dar ce zici, fara sa apelezi la memorie, poti raspunde la intrebarea cu subrogatia? :))

mda, nu inteleg aluziile tale, esti mult prea subtil pt. forumul asta.
ca sa-ti raspund la intrebarea ta, nu e posibila promisiunea de subrogatie consimtita de creditor, fiindca plata trebuie efectuata concomitent cu subrogatia...daca plata s-ar face ulterior subrogatiei, practic ne-am afla in fata unei cesiuni de creanta, careia ii este aplicabil cu totul alt regim juridic.
m13d a scris:

Novaţia prin schimbarea creditorului se deosebeşte de cesiunea de creanţă şi de subrogaţia în drepturile creditorului prin plata creanţei prin faptul că la acestea din urmă obligaţia iniţială rămâne aceeaşi şi se transmite la noul creditor, în timp ce, în cazul novaţiei, obligaţia iniţială se stinge şi se transformă într-o nouă obligaţie, care are un element nou faţă de cea iniţială.
Iar in cazul spetei expuse:
1. Cred ca este un imprumut de consumatie, valabil incheiat in forma consensuala , iar neplata constituie neexecutarea obligatiei . Daca se dovedeste ca scopul in care sunt cheltuiti banii a reprezentat un fapt determinant pentru acordarea imprumutului atunci imprumutul este lovit de nulitate relativa. Desi in principiu contractul de imprumut este consensual pentru probarea lui este necesara forma scrisa, aici poate interveni cea de-a doua persoana ( probarea contractului de imprumut se face si cu martori).
2. Martorul tert in contractul de imprumut , in situatia in care ar sti ca banii imprumutati servesc pentru alt scop si acest fapt este determinant pentru incheierea contractului, este complice la dol.
Nu stiu cine greseste si nici nu vreau sa fiu inteleasa gresit , speta in cauza este un pic cam incompleta, insa Mihai ai mare grija si nu confunda civilul cu penalul inselaciune nu cred ca poate fi sub nici o forma..

Nu le confund(cred) dar infractiunea este primul lucru la care m-am gandit dupa ce am citi enuntul care ce-i drept e cam ambiguu si e scris asa din amintiri (inca nu am inteles care e faza cu a treia persoana dar sigur e ceva gresit la un cuvant). Avand in vedere ca indeplineste cam toate conditiile pentru a o cataloga drepyt infractiune, asta am ales.
revenind totusi la intrebare cred ca esti singurulsingura care a si dat un raspuns pentru ca ai zis undeva ca va fi anulat contractul si ce-i drept asa este (ca e vb de imprumut de folosinta sau inselaciune acesta va fi anulat sau este nul dupa cum nulitatea este relativa sau absoluta) si daca nu ma insel intrebarea a fost ce solutie se va da?
Ar fii bine daca cel care a intrebat va reveni totusi cu niste lamuriri sau cu enuntul intrebarii asa cum a fost formulat in carte.
pt Rino 83 ,
am o mica nelamurire , opinia care sustine la infractiunea deviata concursul dintre ucidere din culpa si tentativa de omor se aplica doar in modalitatea aberratio ictus sau si la error in persona ?
rino83 a scris:

adrin a scris:

rino...dar cand unul cere bani si celalalt ii da de buna voie, ce este? si daca se mai vorbeste si de restituire...? ei da, nu e doar un contract, e un imprumut!

legat de certitudine...daca o vrei absoluta, nu e pe forumul asta!
Dar ce zici, fara sa apelezi la memorie, poti raspunde la intrebarea cu subrogatia? :))

mda, nu inteleg aluziile tale, esti mult prea subtil pt. forumul asta.
ca sa-ti raspund la intrebarea ta, nu e posibila promisiunea de subrogatie consimtita de creditor, fiindca plata trebuie efectuata concomitent cu subrogatia...daca plata s-ar face ulterior subrogatiei, practic ne-am afla in fata unei cesiuni de creanta, careia ii este aplicabil cu totul alt regim juridic.

Fictiv vorbind, daca eu iti cer niste bani, pun in practica toate abilitatile mele de escroc( spun de exemplu ca o sa ajut niste rude de ale tale cu banii), dar la sfarsit inchei apoteotic spunandu-ti; FII FARA FRICA, banii ti-i restitui ! (cand or zbura porcii, spunandu-mi in mintea mea)...e vorba de un imprumut, nu? daca tu vrei sa-l percepi asa, nici n-am sa ma chinui sa te fac sa crezi altceva.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)