avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
mihai s. a scris:

adrin a scris:

Oameni buni, chiar asa spune prof. Crisu, chiar daca va pare o enormitate... Eu m-as bucura daca ar indica altcineva o sursa care sa spuna ca nu e act unilateral.
Pana atunci eu ii multumesc alinei ca a atras atentia asupra acestui aspect.

O sursa destul de buna...
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 27/2006

=D> inca o problema lamurita
ICCJ Decizia 27/2006
Spre deosebire de retragerea plangerii prealabile, care este un act unilateral de vointa, impacarea partilor constituie un act bilateral, implicand in mod necesar acordul de vointa al persoanei vatamate si al inculpatului.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
adrin a scris:

Masura interdictiei de a reveni in locuinta familiei pe o perioada determinata:
a) se poate dispune si daca violentele au fost savarsite asupra unei rude apropiate, in anumite conditii.
b) daca a fost luata pt o perioada de un an, ea poate fi prelungita, fara ca in total sa se depaseasca 2 ani
c) nu poate fi luata fata de minorul condamnat la inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii

rasp corect a). conditia e sa locuiasca sau sa gospodareasca impreuna...
la b) nu stiu sa existe o dispozitie privind prelungirea masurii
lac) nu vad niciun impediment sa poata fi luata si fata de minor

legat de impacare, merci de clarificare!
voi cum invatati la penal special , ca in cod mi se pare prea concentrat si in tratatul lui Toader un pic cam multe detalii ca sa le retii pe toate . Are cineva o metoda mai eficienta ? sau alti autori decat Toader si Boroi ?
adrian_t87 a scris:

voi cum invatati la penal special , ca in cod mi se pare prea concentrat si in tratatul lui Toader un pic cam multe detalii ca sa le retii pe toate . Are cineva o metoda mai eficienta ? sau alti autori decat Toader si Boroi ?

Citeste tot si subliniaza ce e mai important . nu trebuie sa retii toate exemplele ,trebuie doar sa te ajute sa intelegi logic pentru a nu "toci"
Bafta si spor la invatzat .
danielmunteanu, utilizator
Va recomand la civil o carte buna de grile. Aseara am facut grilele pentru civilul de anul I. mi a placut foarte mult cartea, pentru urmatoarele motive:
1. mi au atras atentia ca sunt lucruri pe care nu le-am inteles, lucruri, carora nu le-am dat mare atentie;
2. gradul de dificultate este unul de nivel INM;
3. facand grile, am ajuns sa inteleg unele institutii.

[ link extern ]

Nu sunt genul care sa recomande vreo carte, dar credeti-ma, mie mi a placut mult. sincer urasc cartea mihaelei ciobanu. de asemenea carte buna de grile, alaturi de cea a lui voineag sunt cele ale lui G. Boroi. cam in stilul acesta este cartea pe care o recomand. succes
ContSters40514, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)