Masura interdictiei de a reveni in locuinta familiei pe o perioada determinata:
a) se poate dispune si daca violentele au fost savarsite asupra unei rude apropiate, in anumite conditii.
b) daca a fost luata pt o perioada de un an, ea poate fi prelungita, fara ca in total sa se depaseasca 2 ani
c) nu poate fi luata fata de minorul condamnat la inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii
a)- corect deoarece masura interdictiei de a reveni in locuinta familiei se ia in principiu in cazul infractiunilor savarsite impotriva membrilor familiei sau unei rude apropiate, cu conditia ca aceasta sa locuiasca si sa gospodareasca impreuna cu infractorul
b) corect este o institutie relativ noua in legislatia romana
D-nul Streteanu spune ca: Măsura se dispune pe o perioadă de până la 2 ani, dar legea nu prevede posibilitatea revocării sau prelungirii.
Aurel Teodor Moldovan : Măsura poate fi prelungită, dacă pericolul subzistă pe o perioadă ce nu poate deăşi perioada pentru care măsura a fost luată iniţial.
Deci eu personal cred ca se poate prelungi pana la 2 ani .
c) corect- personal cred ca in privinta minorului nu se poate lua aceasta masura in cel mai rau caz se dispune internarea intr-un centru de reeducare. Mai mult in noul cod penal interdictia de a se afla in locuinta familiei este catalogata ca pedeapsa complementara iar minorilor nu li se pot aplica pedepse complementare.