avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
multumim

poti sa dai acum un exemplu de grila, te rog? de curiozitate, sa vad daca maine alerg dupa ea ;)
din civilul de anul I
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
ContSters70098, utilizator
Masura interdictiei de a reveni in locuinta familiei pe o perioada determinata:
a) se poate dispune si daca violentele au fost savarsite asupra unei rude apropiate, in anumite conditii.
b) daca a fost luata pt o perioada de un an, ea poate fi prelungita, fara ca in total sa se depaseasca 2 ani
c) nu poate fi luata fata de minorul condamnat la inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii

a)- corect deoarece masura interdictiei de a reveni in locuinta familiei se ia in principiu in cazul infractiunilor savarsite impotriva membrilor familiei sau unei rude apropiate, cu conditia ca aceasta sa locuiasca si sa gospodareasca impreuna cu infractorul
b) corect este o institutie relativ noua in legislatia romana
D-nul Streteanu spune ca: Măsura se dispune pe o perioadă de până la 2 ani, dar legea nu prevede posibilitatea revocării sau prelungirii.
Aurel Teodor Moldovan : Măsura poate fi prelungită, dacă pericolul subzistă pe o perioadă ce nu poate deăşi perioada pentru care măsura a fost luată iniţial.
Deci eu personal cred ca se poate prelungi pana la 2 ani .
c) corect- personal cred ca in privinta minorului nu se poate lua aceasta masura in cel mai rau caz se dispune internarea intr-un centru de reeducare. Mai mult in noul cod penal interdictia de a se afla in locuinta familiei este catalogata ca pedeapsa complementara iar minorilor nu li se pot aplica pedepse complementare.
Vasile Mihaela, Consilier juridic
@serpico

fie-ti mila, te rog, de curentul meu electric pe care trebuie sa-l platesc cu cei 29 lei cat costa cartea de grile :giggle:

Nu ma lasa fara curent electric
Posteaza mama o grila din civilul de anul I sa vad daca imi taie astia curentul sau nu :worthy:

ups, vorbesc de una singura, esti offline acum
ContSters70098, utilizator
@adrian_t87. Eu unul invat din Valerica Lazar, subliniez esentialul, dar nu stiu cum scapi fara sa inveti, efectiv, articolele, la multe grile nu poti sa raspunzi fara sa stii efectiv alineatele, variantele agravate etc.
sunt in ceata privind p.special Toader cu urmatoarele chestiuni :
- fapta conducatorului auto de a sustrage o parte din bunurile pe care le transporta (incredintate lui pentru transort) -delapidare si fapta conducatorului auto de a folosi autocaionul incredintat fara drept cauzand astfel paguba de uzura si combustibil - abuzin serv. contra int. pers.- aici isi insuseste folosinta practic ...de ce nu e gestriune fraudukoasa agravata sau delapidare ?
- fapta ospatarului de a incarca nota de consumatie, a functionarului care incaseaza sume mai mari de la abonati -abuz in serv.contra int. pers. Aici inteleg ca nu e delapidare pt ca nu se incadreaza in latura obiectiva:insusire folosire traficare ...darin aliniatul urmator- zice Toader -ca daca valorile obtinute urmare a practicarii suprapretului sunt insusite de acesta intra in concurs cu delapidarea ...asadar care varianta e pt ca intai da exemplu ca f. simpla a infr. aceeasi fapta ??

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)