avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Ai dreptate, uitasem ca titularul dreptului de abitatie poate inchiria. Deci ar fi toate trei corecte.
Quasiuzufructul e uzufructul constituit asupra unui bun consumtibil.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
Charmione, utilizator
Charmione a scris:

Ai dreptate, uitasem ca titularul dreptului de abitatie poate inchiria. Deci ar fi toate trei corecte.
Quasiuzufructul e uzufructul constituit asupra unui bun consumtibil.

Deci la cuasiuzufruct se transmite insasi proprietatea bunului, daca acesta e consumptibil...dar bunurile consumptibile, pt a te putea folosi de ele presupune la prima intrebuintare consumarea sau instrainarea lor...dar proprietarul are, ca atribut al dreptului de proprietate si prerogativa de a culege fructele...deci, sunt toate 3 varinate corecte?
adrin a scris:

1. Confera prerogativa culegerii fructelor urmatoarele drepturi reale
a. dr. de uz
b. dr. de quasiusufruct
c. dr. de abitatie

2. Cand inculpatul e trimis in judecata in stare de arest
a. copia actului de sesizare trebuie trimisa acestuia cu cel putin 5 zile inainte de primul termen
b. copia actului de sesizare trebuie trimisa acestuia in maximum 48 de ore de la primirea dosarului
c. necomunicarea actului de sesizare in termenul legal poate atrage amanarea cauzei

1.a,b si c
La procedura decat sa spun tampenii deocamdata ma abtin
Pt. Rino: Uzufructul asupra unor lucruri consumptibile poartă denumirea de quasi-uzufruct.Quasi-uzufructul lucrurilor consumptibile este totdeauana accesoriul unui uzufruct mai larg stabilit asupra unor sume de bunuri, printre care se află şi lucruri consumptibile, cum este cazul unei succesiuni care cuprinde bani, grâne, roade, etc.- C.Statescu
Multumesc, m13d, pentru precizari! :)
Va supun atentiei o problema de drept succesoral+drepturi reale (patrimoniul), pe care eu o framant... dar pe alte arii.

Pe scurt:

- avem un contract de vanzare cumparare incheiat in 1996 intre un minor de 16 ani si o societate comerciala avand ca obiect un imobil. Mama minorului l-a asistat pe acesta la semnarea contractului

- tatal minorului este administrator unic al respectivei SC, care intre timp a fost si radiata. Cel mai probabil vanzarea s-a facut printr-o decizie a asociatului unic avnad in vedere practica SRL-urilor de aparament.

Despre imobil nu stim daca a fost un aport in natura la capitalul societatii sau a fost dobandit de societate intre timp. Cel mai probabil a fost un aport.

Minorul care avea atunci 16 ani intreaba daca frate-su poate aduce acest imobil la masa succesorala.

Opinii

Majoritatea juristilor(avocati, consilieri & co) zic ca nu se poate aduce la masa succesorala - ca bunul a fost dobandit de la persoana distincta respectiva SC care are un patrimoniu distinct etc

Myself si inca o userita avem o opinie separata. Ca principiu - succesorii universali pot dovedi simulatia - prin interpunere de persoana juridica aici zic eu - prin orice mijloace de proba. (voi detalia dar mai intai sa aud si alte pareri)

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)