avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Dragi coelgi de suferinta :) Eu plec intr-o vacanta de invatare pt urmatoarele 2 sapt, nu voi avea acces la internet asa ca va urez din toata inima SPOR la invatat si BAFTA, sper sa fim toti colegi la INM!

=D>
adrian_t87 a scris:

pt cei care asteapta raspunsurile corecte .... surpriza , nu le am :(, imi lipseste pagina (cartea e Nicoleta Cristus si Carmen Damian dr procesual pen , partea speciala primele intrebari, poate are cineva carte)
la intr 2 eu zic a,b deoarece grilele au din cate vad o singura varianta de raspuns ar putea fi d daca s-ar interpreta ca fiind numai
... poate are cineva cartea sa ma lamureasca , inclusiv pe mine :((

:happy:
Super tare!!!
@executron spor! ;)
@silk multumim ! :vishenka:
Spor!
Adrian, ne-ai tinut cu sufletul la gura si-acum ne-ai facut-o!:clapping: chiar esti supertare!:happy:

Multumim silk ca ne-ai luminat!:vishenka:

@ Executron, multumim asemenea si tie si sa te-auda D-zeu sa fim colegi toti la anul la INM!Spor mult!:luck:

@karmen_monica, cred ca autorul a dorit sa spuna ca se retine concurs intre modalitati in cadrul aceleiasi infractiuni, neavand relevanta pt aplicarea sanctiunii daca s-a savarsit intr-o singura modalitate sau doua, ea (sanctiunea) fiind aceeasi indiferent in cate modalitati s-a savarsit. Poate sunt si alte pareri.:)
Tematica la drept penal include "cauzele care inlatura caracterul penal al faptei", fara a se preciza altceva.

Se refera doar la "cauzele care inlatura caracterul penal al faptei prin inlaturarea vinovatiei" (titlu din Mitrache 2006) - adica legitima aparare, starea de necesitate, etc., sau include si "inlaturarea caracterului penal al faptei prin lipsa pericolului social" si "lipsa prevederii in legea penala"?

O alta problema determinata de art. 19^1 alin. (2) din Codul penal:

In cazul in care o persoana juridica "determina" un iresponsabil sa savarseasca o infractiune in legatura cu activitatea persoanei juridice, cine si pentru ce raspunde? Se va raspunde pentru infractiunea consumata sau instigare?

Presupun ca va raspunde persoana juridica pentru fapta proprie si persoana fizica din conducerea acesteia (sau orice alta persoana care actioneaza in numele sau cu acordul persoanei juridice) care a determinat iresponsabilul sa savarseasca fapta prevazuta de legea penala. Cred ca se va raspunde pentru infractiunea consumata si nu pentru instigare intrucat incapabilul a fost folosit doar pe post de "instrument" in savarsirea infractiunii respective.
Ce parere aveti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
xyzt, utilizator
raspunderea penala este personala=> pers.jur.va raspunde pentru fapta proprie respectiv ptr.instigare iar p.fizica nu raspunde, iresponsabilitatea inlatura caracterul penal al faptei

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)