avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
1.c
2.ab
3.a
4.a
5.a
6.c
7.a
8.a
9.c
Buna!
La fel ca si @reddevil cu exceptie intreb 2 doar a si intreb 3 a,c
Reddevil are dreptate : UP poate4 incepe in rem sau in personam.
Organele de cercetare speciale au dreptul doar la efectuarea cercetarilor si strangerea de probe in vederea urmaririi penale! Deci desfasoara o faza preliminara.
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
C.Stef, utilizator
:offtopic: Scuze de offtopic
Aud intamplator la televizor pe cineva spunand ca sotul si descendentii magistratului nu pot fi asociati sau actionari in soc comerciale, si alte asemenea interdictii, nu am prins bine discutia, dar ideea era pensiile si alte drepturi speciale se justica si pe acest considerent. Am citit statutul magistratilor si nu am dat de asa ceva, in plus mi se pare ciudat.
In fine, sunt curioasa, stie cineva ceva de asta??
reddevil a scris:

karmen_monica a scris:

O intrebare rapida; nu sunt deloc lamurita intr`o privinta...

Din practica judiciara a rezultat pe alocuri ca poate fi subiect activ al infractiunii de violare de domiciliu sotul coproprietar al apartamentului, sot care, fiind despartit in fapt de sotia sa si locuind ca flotant in alta localitate, vine in lipsa sotiei si patrunde fara consimtamantul acesteia in vechiul domiciliu. Poate fi de asemenea subiect activ sotul care, fiind despartit in fapt de sotia sa si folosind separat incaperile aceleiasi locuinte, a patruns in incaperile folosite de aceasta.

Ce inseamna exact acest "despartiti in fapt" ? Eu stiu ca e o simpla situatie de fapt, si nu una de drept; asadar ei sunt inca soti din punct de vedere legal, doar ca nu locuiesc impreuna. E asa? Nu`mi pot explica cum, in aceste circumstante, daca sotii sunt coproprietari pe apartament si sotul intra in camera sotiei, s`ar retine violare de domiciuliu... e ceva ce`mi scapa. Nu vad de ce nu ar avea dreptu` sa o faca din moment ce e, in definitiv, si apartamentu` lui; poate argumenta ca a avut nevoia sa ia de acolo un lucru oarecare etc.

Poti sa-mi dai exemplu te rog,de o decizie,ceva in acest sens?Pentru ca atat timp cat sotul ce sta in apartament nu il foloseste in virtutea vreunui act in mod exclusiv,nu vad dc incercarea copropietarului e a intra la el in casa ar fi sanctionata de codul penal.Doar de ar stabili in prealabil:eu iau bucataria si balconul tu restul,iar sotul intra in bucatarie,am putea retine:) Dar la modul "in apartament"...am dubii

Foarte frumos remarcat, reddevil! Si pe mine ma nelamurea acelasi lucru; am gasit decizia, este una din 1971 a Trib. Mures, decizia penala nr 689; si acum c`am analizat`o pe de`a`ntregul, la un moment`dat se precizeaza ca sotul a intrat prin efractie; e singurul indiciu in plus pe care l`am gasit. Dar chiar si asa, la varianta cu "in apartament", mie nici povestea asta cu efractia nu`mi face cu ochiu` cum c`ar fi violare de domiciliu. Poate tipu` era disperat sa intre la el in casa :))

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)