karmen_monica a scris:
O intrebare rapida; nu sunt deloc lamurita intr`o privinta...
Din practica judiciara a rezultat pe alocuri ca poate fi subiect activ al infractiunii de violare de domiciliu sotul coproprietar al apartamentului, sot care, fiind despartit in fapt de sotia sa si locuind ca flotant in alta localitate, vine in lipsa sotiei si patrunde fara consimtamantul acesteia in vechiul domiciliu. Poate fi de asemenea subiect activ sotul care, fiind despartit in fapt de sotia sa si folosind separat incaperile aceleiasi locuinte, a patruns in incaperile folosite de aceasta.
Ce inseamna exact acest "despartiti in fapt" ? Eu stiu ca e o simpla situatie de fapt, si nu una de drept; asadar ei sunt inca soti din punct de vedere legal, doar ca nu locuiesc impreuna. E asa? Nu`mi pot explica cum, in aceste circumstante, daca sotii sunt coproprietari pe apartament si sotul intra in camera sotiei, s`ar retine violare de domiciuliu... e ceva ce`mi scapa. Nu vad de ce nu ar avea dreptu` sa o faca din moment ce e, in definitiv, si apartamentu` lui; poate argumenta ca a avut nevoia sa ia de acolo un lucru oarecare etc.
Poti sa-mi dai exemplu te rog,de o decizie,ceva in acest sens?Pentru ca atat timp cat sotul ce sta in apartament nu il foloseste in virtutea vreunui act in mod exclusiv,nu vad dc incercarea copropietarului e a intra la el in casa ar fi sanctionata de codul penal.Doar de ar stabili in prealabil:eu iau bucataria si balconul tu restul,iar sotul intra in bucatarie,am putea retine:) Dar la modul "in apartament"...am dubii