salut tuturor, eu sunt nou pe forum
am si eu o intrebare in legatura cu tematica de la procesual penal
la "punerea in executare a hotararii" treb sa invatam doar punerea in executare a pedepsei la detentiunea pe viata si inchisoarea sau avem si punerea in executare a masurilor complementare, masurilor de siguranta,amenzi, dispozitiilor civile din hotarare.... ?
Tematica la drept penal include "cauzele care inlatura caracterul penal al faptei", fara a se preciza altceva.
Se refera doar la "cauzele care inlatura caracterul penal al faptei prin inlaturarea vinovatiei" (titlu din Mitrache 2006) - adica legitima aparare, starea de necesitate, etc., sau include si "inlaturarea caracterului penal al faptei prin lipsa pericolului social" si "lipsa prevederii in legea penala"?
Accident rutier mortal provocat de intepatura unei albine
Un sofer care a provocat vineri dimineata de pe DN 1 B Ploiesti-Buzau un accident soldat cu decesul unei persoane si cu ranirea altor cinci, a fost intepat de o albina inainte de producerea tragediei. Rudele soferului sustin ca la un moment dat acesta le-ar fi spus ca, in afara localitatii Sahateni, a deschis geamul masinii, iar inauntru a intrat o albina care l-a intepat. Oamenii sustin ca in acel moment barbatul, in virsta de 44 de ani, din comuna Naieni, ar fi scapat de sub control autoutilitara pe care o conducea si ar fi intrat pe contrasens, unde s-a izbit de un alt autoturism.
Un barbat de 77 de ani, pasager in autoutilitara, a murit, iar cei doi soferi
precum si doi pasageri au fost raniti. In acest caz a fost intocmit dosar penal, soferul care a provocat accidentul fiind cercetat pentru ucidere si vatamare corporala din culpa.