avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
jude1 a scris:

Daniel M. a scris:

blue ray a scris:

Jude1, cu tot respectul, nu te comporti ca un judecator.
Câteva chestii care mie mi se par esenţiale: Un judecător e mai rezervat în dezbateri publice. Un judecător trebuie să-l înţeleagă pe cel din faţa lui. Un judecător nu trebuie să facă totul pentru a ieşi în evidenţă. Un judecător nu răspunde la provocări.

Înţelege că cei care au dat examenul ăsta sunt destul de amărâţi. În parte e vina lor, da nici cu INM-u nu-mi e frică. Crezi că-i ajuţi dacă le spui mereu că tre să pună mâna pe carte? ªtiu şi ei asta, fii convins. Lasă-i să treacă peste şocul eşecului. Ar trebui să-nţelegi prin ce trec, spuneai că n-ai intrat din prima.

Dacă vrei să ajuţi, dă sfaturi utile. ªi rezumă-te la asta. :coffee:

Nu sunt de acord. Judecătorii sunt şi ei oameni până la urmă. Iar ironiile şi glumele , dacă sunt de bun simţ, provin de la persoane inteligente. Dar nu pot fi de acord cu glume de genul "hai că eşti spart" care nu fac nici pe departe dovadă de inteligenţă.
Deci glumele şi ironiile îşi au rolul lor - anume de a stimula o conversaţie - dar să ne rezumăm totuşi la un limbaj adecvat mediului în care vrem să accedem.

te rog sa citesti cu un pic mai multa atentie.
nu eu am spus ceea ce reproduci tu in textul ala, ci prietenul sau prietena nostru / noastra mada28.

as fi fost de acord cu remarca ta daca as fi folosit textul ala oribil. dar nu l-am folosit.
:)

ªtiu că nu tu ai spus chestia aia. Nu mă refeream la tine.
Daniel M. a scris:

Nu sunt de acord. Judecătorii sunt şi ei oameni până la urmă. Iar ironiile şi glumele , dacă sunt de bun simţ, provin de la persoane inteligente. Dar nu pot fi de acord cu glume de genul "hai că eşti spart" care nu fac nici pe departe dovadă de inteligenţă.
Deci glumele şi ironiile îşi au rolul lor - anume de a stimula o conversaţie - dar să ne rezumăm totuşi la un limbaj adecvat mediului în care vrem să accedem.

Cu ce nu eşti de acord, în concret? Raportează-te, te rog, la ce-am scris eu. La comentariul care te-a provocat.
Sunt unul dintre cei care au picat examnul de admitere inm.dar asa cum am mai spus nu sunt dezamagit pt ca am picat.Vad ca se vorbeste pe forum de frauda...anularea examenului:))...parerea mea este ca asemenea persoane nu au ce cauta vreodata in magistratura.Un magistrat ar trebui sa NU faca asemenea afirmatii in lipsa unor probe solide.Plus PREZUMTIA DE NEVINOVATIE!
valensa a scris:

@jude1
cine a trecut de eliminatorie, va trece si de logica
Cu siguranta, fiecare stie de-acum ca are de exersat pe intrebarile date in anii precedenti
Daca la testarea psihologica nu prea ai cum sa-i pacalesti, pe mine mai mult ma intereseaza interviul
Ceea ce ne-ai spus cu mainile pe masa, privirea in ochii interlocutorului si raspunsuri clare se aplica la orice interviu, absolut peste tot.
Sunt conditii de baza.
Specific profesiei ne-ar interesa asa:
concret, ai fost intrebat asta si ai raspuns asta. Si ce reactie ai constatat in urma raspunsului tau. A aparut intrebare suplimentara fata de raspunsul tau?
Asta vrem sa stim
Eu una nu am trecut de eliminatorie, dar e bine totusi sa stiu pentru cultura mea generala ce m-ar putea astepta
Multumesc daca-mi raspunzi

sunt tot felul de intrebari care se pun. nu as putea sa iti fac un rezumat acum.
spre exemplu, pe mine m-a intrebat ce as face daca as fi repartizat intr-o judecatorie intr-o localitate mica, la tara unde se cunoaste toata lumea cu toata lumea si, in aceste conditii, as fi invitat de un prieten avocat la un restaurant, iar acolo, acesta din urma ar incepe sa sparga farfurii, sa arunce cu scaunele, beat peste masura etc.

nu exista raspunsuri pre-stabilite, dar bineinteles nu o sa raspundeti ca sunteti de acord cu asa ceva.
trebuie avut in vedere statutul magistratului, care trebuie sa fie mai rezervat, sa nu aiba astfel de prieteni etc.

sunt zeci de intrebari care se pot pune, dar in sensul asta, si fiind vreo 5 - 6 comisii, fiecare are setul ei. asa ca, daca ai vreo intrebare mai specifica, te rog sa intrebi.
blue ray a scris:

Daniel M. a scris:

Cu ce nu eşti de acord, în concret? Raportează-te, te rog, la ce-am scris eu. La comentariul care te-a provocat.

mi s-a parut ca imi imputi mie sintagma "hai că eşti spart" .

daca am inteles gresit, scuze.

in rest , nu am niciun dezacord cu ce ai spus. perfect de acord.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
jude1, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)