valensa a scris:
@jude1
cine a trecut de eliminatorie, va trece si de logica
Cu siguranta, fiecare stie de-acum ca are de exersat pe intrebarile date in anii precedenti
Daca la testarea psihologica nu prea ai cum sa-i pacalesti, pe mine mai mult ma intereseaza interviul
Ceea ce ne-ai spus cu mainile pe masa, privirea in ochii interlocutorului si raspunsuri clare se aplica la orice interviu, absolut peste tot.
Sunt conditii de baza.
Specific profesiei ne-ar interesa asa:
concret, ai fost intrebat asta si ai raspuns asta. Si ce reactie ai constatat in urma raspunsului tau. A aparut intrebare suplimentara fata de raspunsul tau?
Asta vrem sa stim
Eu una nu am trecut de eliminatorie, dar e bine totusi sa stiu pentru cultura mea generala ce m-ar putea astepta
Multumesc daca-mi raspunzi
sunt tot felul de intrebari care se pun. nu as putea sa iti fac un rezumat acum.
spre exemplu, pe mine m-a intrebat ce as face daca as fi repartizat intr-o judecatorie intr-o localitate mica, la tara unde se cunoaste toata lumea cu toata lumea si, in aceste conditii, as fi invitat de un prieten avocat la un restaurant, iar acolo, acesta din urma ar incepe sa sparga farfurii, sa arunce cu scaunele, beat peste masura etc.
nu exista raspunsuri pre-stabilite, dar bineinteles nu o sa raspundeti ca sunteti de acord cu asa ceva.
trebuie avut in vedere statutul magistratului, care trebuie sa fie mai rezervat, sa nu aiba astfel de prieteni etc.
sunt zeci de intrebari care se pot pune, dar in sensul asta, si fiind vreo 5 - 6 comisii, fiecare are setul ei. asa ca, daca ai vreo intrebare mai specifica, te rog sa intrebi.