avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
jude1 a scris:

mada82 a scris:

jude1 a scris:

mada82 a scris:

Care intrebare mai jude, aparator al celor cel putin dubiosi. Ah da ... nickul meu, hai ca esti spart. Pare-se ca numai incompetenti sunt la inm.

bine madalin.
succes la psihologic - inteleg ca ai trecut de scris.
ne vedem la inm dupa ce intri.

Inca te tii de urari ? Mai bine pune mana pe un tratat de logica ca esti lipsit de sens. Cel putin tu ai trecut la gramatica spre deosebire de colegul tau mai putin luminat. Gata, ti-am alocat prea mult timp si nu meriti o asemenea onoare ca-ti vor creste cornite iar boii nu dispun de asemenea ustensile. Doar taurii. Hai pa!

acum inteleg.
tu in loc sa urmaresti ce spuneam eu, urmareai de fapt sa vezi daca fac greseli de gramatica.
tare.
imi pare rau ca te-am dezamagit.

Uite, iti dau ceva de analizat gramatical.

de exemplu:

Stultorum infinitus est numerus
sau
Stultitia est fecunda mater.

Sa te urmaresc ? M-a enervat atitudinea pe care ai adoptat-o vis-a-vis de superficialitatea de care a dat dovada INM-ul in organizarea concursului. Persoana ta vazuta in particular ma lasa rece, la fel ca si citatele pe care le-ai luat cu copy/paste. M-a inviorat discutia cu tine si sunt de parere ca este timpul sa perind prin cafenele. Pa pa!
blue ray a scris:

Jude1, cu tot respectul, nu te comporti ca un judecator.
Câteva chestii care mie mi se par esenţiale: Un judecător e mai rezervat în dezbateri publice. Un judecător trebuie să-l înţeleagă pe cel din faţa lui. Un judecător nu trebuie să facă totul pentru a ieşi în evidenţă. Un judecător nu răspunde la provocări.

Înţelege că cei care au dat examenul ăsta sunt destul de amărâţi. În parte e vina lor, da nici cu INM-u nu-mi e frică. Crezi că-i ajuţi dacă le spui mereu că tre să pună mâna pe carte? ªtiu şi ei asta, fii convins. Lasă-i să treacă peste şocul eşecului. Ar trebui să-nţelegi prin ce trec, spuneai că n-ai intrat din prima.

Dacă vrei să ajuţi, dă sfaturi utile. ªi rezumă-te la asta. :coffee:

nu stiu de ce se tot aduce in discutie aspectul asta al comportamentului.
nu am jignit pe nimeni, din contra am dat sfaturi.
am reactionat, taios, recunosc, la acuzatiile de frauda, cu invitatia ca cei care o fac sa se aplece pe studii, caci asta e singurul raspuns pentru problema.

atata tot.
nici macar cu domnul sau doamna mada nu am exagerat.

ma rog,

dincolo de discutiile de umplutura, sunt cateva sfaturi referitoare la rationamentul logic si la interviu.
asa ca, daca ajuta cuiva, sunt mai in spate.
in rest, succes si iertare celor mai slabi de inima care s-au simtit jigniti.

blue ray a scris:

Câteva chestii care mie mi se par esenţiale: Un judecător e mai rezervat în dezbateri publice. Un judecător trebuie să-l înţeleagă pe cel din faţa lui. Un judecător nu trebuie să facă totul pentru a ieşi în evidenţă. Un judecător nu răspunde la provocări.

Înţelege că cei care au dat examenul ăsta sunt destul de amărâţi. În parte e vina lor, da nici cu INM-u nu-mi e frică. Crezi că-i ajuţi dacă le spui mereu că tre să pună mâna pe carte? ªtiu şi ei asta, fii convins. Lasă-i să treacă peste şocul eşecului. Ar trebui să-nţelegi prin ce trec, spuneai că n-ai intrat din prima.

Nu sunt de acord. Judecătorii sunt şi ei oameni până la urmă. Iar ironiile şi glumele , dacă sunt de bun simţ, provin de la persoane inteligente. Dar nu pot fi de acord cu glume de genul "hai că eşti spart" care nu fac nici pe departe dovadă de inteligenţă.
Deci glumele şi ironiile îşi au rolul lor - anume de a stimula o conversaţie - dar să ne rezumăm totuşi la un limbaj adecvat mediului în care vrem să accedem.
Daniel M. a scris:

blue ray a scris:

Nu sunt de acord. Judecătorii sunt şi ei oameni până la urmă. Iar ironiile şi glumele , dacă sunt de bun simţ, provin de la persoane inteligente. Dar nu pot fi de acord cu glume de genul "hai că eşti spart" care nu fac nici pe departe dovadă de inteligenţă.
Deci glumele şi ironiile îşi au rolul lor - anume de a stimula o conversaţie - dar să ne rezumăm totuşi la un limbaj adecvat mediului în care vrem să accedem.

te rog sa citesti cu un pic mai multa atentie.
nu eu am spus ceea ce reproduci tu in textul ala, ci prietenul sau prietena nostru / noastra mada28.

as fi fost de acord cu remarca ta daca as fi folosit textul ala oribil. dar nu l-am folosit.
:)
@jude1
cine a trecut de eliminatorie, va trece si de logica
Cu siguranta, fiecare stie de-acum ca are de exersat pe intrebarile date in anii precedenti
Daca la testarea psihologica nu prea ai cum sa-i pacalesti, pe mine mai mult ma intereseaza interviul
Ceea ce ne-ai spus cu mainile pe masa, privirea in ochii interlocutorului si raspunsuri clare se aplica la orice interviu, absolut peste tot.
Sunt conditii de baza.
Specific profesiei ne-ar interesa asa:
concret, ai fost intrebat asta si ai raspuns asta. Si ce reactie ai constatat in urma raspunsului tau. A aparut intrebare suplimentara fata de raspunsul tau?
Asta vrem sa stim
Eu una nu am trecut de eliminatorie, dar e bine totusi sa stiu pentru cultura mea generala ce m-ar putea astepta
Multumesc daca-mi raspunzi

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)