avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
aNdreiD a scris:

Jude1 am impresia ca vrei sa le dai cate o palma tuturor si din cand in cand mai gresesti adresa. Vezi ca eu nu am vorbit de frauda nicaieri. Am fost deranjat de faptul ca nu e corect ca la un asemenea examen sa fie atatea grile anulate. Mesajul meu ar fi fost acelasi si daca as fi facut peste 70 sau chiar 70. Crezi ca omul se schimba daca depaseste un prag? Frate, eu o sa raman acelasi si dupa ce o sa intru si inainte. Sunt unii care se schimba pt ca asa au caracterul. Nu o sa vezi la mine schimbari de atitudine. Am fost si voi ramane un caracter puternic. Nu am nicio problema psihologica si nici de atitudine. S-ar putea altii sa aiba complexe de superioritate provenind din cele de inferioritate. E greu sa te abtii cand esti in alta parte, dar pt altii din afara sistemului trebuie sa stii ca nu esti mare branza. Habar n-am daca esti sau nu auditor, si putin imi pasa pentru ca nu-mi influentezi viata cu nimic. Iti dai cu parerea fara sa citesti cu atentie ceea ce denota un grad de excitabilitate ridicat. Nu-mi raspunde pt ca nu ma intereseaza. Nu am nevoie de parerile unuia care e rupt de realitate. Daca vrei sa dai sfaturi fa-o mai decent. Nimeni nu e superior. Tot in groapa ajungi la un moment dat. Asa ca trage aer in piept si gandeste-te ca poate nu detii adevarul absolut.

mi-e si greu sa critic atata substanta filosofica ce se desprinde din mesajul tau.

hai ca vad ca am atras destula energie negativa.

succes
jude1 a scris:

serpico a scris:

jude1 a scris:

vio23 a scris:

sunt auditor de justitie, asa ca am mai multa experienta in ceea ce priveste inm-ul.
probabil ca nu se ocupau cele 200 de locuri, astfel incat s-au admis sufuciente grile cat sa fie declarate "admis" mai mult de 200 de persoane.
asta e cea mai probabila explicatie. cea cu fraudarea, mi se pare ca cei de pe forum cauta prea mult sa gaseasca nod in papura si isi proiecteaza conceptia despre viata si cu privire la examenul asta. ceea ce e incorect.

bravo tie ca esti auditor, dar de nicaieri de pe forum nu reiese ca eu am esuat , deci rationamentul tau este gresit...chiar am trecut de prima proba, dar mi se pare inadmisibil ce se intampla...
in al doilea rand, explicatia cu cele 200 de locuri neocupate, chiar daca ar fi una reala si pertinenta, nu inseamna ca sunt de acord cu ea....nu stiu cat este de echitabil sa-i scazi sansele unuia care a facut 70 de grile(nu-i cazul meu) doar pentru ca nu s-au ocupat cele 200 de locuri...
inca o data te felicit pentru ca esti auditor de justitie!!!!

nu e despre felicitari e despre corectitudine si echilibru.
tie ti s-a intamplat sa gresesti un numar de grile.
greseala mai intervine.
chiar admitand o rea-intentie, un procent de aproximativ 6% in care poate fi influentat examenul (6 grile anulate) trebuie sa recunosti ca e aproape irelevant. daca ai alta opinie, du-te sa dai examen de intrare in notariat.

succes la psihologic. sper sa ma fi inselat.

Daca ai fi trecut cu adevarat prin acest examen cred ca ti ai fi dat seama ca acum e momentul sa incurajezi pe cineva, asta pe de o parte, pe de alta parte vreau sa ti spun ceva, daca ai intrat la INM dupa 2005 afla ca in acest an a fost cel mai greu examen. Totusi sper sa nu fi magistrat pentru ca esti total lipsit de tact. am tot rabdat sa vad jignirile pe care le adresati unora de aici, dar nu se poate asa ceva. daca esti prea desptept pentru discutiile de aici du te frate in alta parte.

poate mai citesti din nou toate post-urile mele.
nu am jignit pe nimeni.
am avut si am o parere pe care am exprimat-o mai taios.
poate ca provin dintr-o familie de militari si nu imi place sa stimulez plansul si mai ales gasitul unor scuze nerealiste care, in plus, au menirea sa juigneasca un intreg sistem de invatamant (inm), criticabil in esenta, ca orice sistem omenesc, dar mult mai curat decat va imaginati si decat expuneti voi pe aici.

Te apreciez pentru un singur fapt (exceptand admiterea la Inm): ca-ti aperi institutia din care faci parte. Si eu cred ca nu se intra pe pile, mai ales ca am colegi saraci care sunt la Inm. NU SUNT DE ACCORD CA SE DAU SUME DE BANI. dar fa o cercetare si vezi ca domnii profesori de acolo fac meditatii pe bani grei. si sa ti mai vand un pont intereseaza-te fata cui a intrat la inm in 2007 si a fost nevoie de anulat grile. Si sa nu intram in detalii privind unii dintre magistratii in functie. Faceai trimitere la medicii si profesorii care iau mita, uitat-te la vilele si masinile magistratilor si vei intelege mai multe. Deschide bine ochii pentru binele tau!
jude1 a scris:

mada82 a scris:

jude1 a scris:

fluturas66 a scris:

Desi nu cred ca examenul este fraudat, "jude1" mi se pare ca tu traiesti in afara realitatii romanesti de zici ca nu se poate. Daca SUA e tara tuturor posibilitatilor atunci Romania e tara tuturor posibilitatilor de frauda.
Si nu e tot o forma de frauda admiterea unor contestatii cu motivari asa aberante doar pentru a se ocupa toate locurile?
Examenul asta e 50% stiinta 20% logica, 10%nervi si 10..noroc....sa fim seriosi cate din cele 100 de intrebari daca nu le stiam puteam cu adevarat sa periclitam un proces?...sau cate din intrebari erau defapt exercitii de gramatica sau logica?

problema e ca voi sunteti atat de obisnuiti cu frauda (de la spaga la medic si primarie pana la orice examen de angajare in institutiile publice) incat nu ati mai recunoaste un lucru diferit si de calitate nici daca vi l-ar infige cineva drept in cortex.

accept afirmatia ta ca pe un exercitiu de toleranta a dialogului, dar eu deja am trecut prin admitere si modul de predare si de notare in cadrul institutului si am parerile exprimate mai sus.
asta pe de o parte.

iar pe de alta parte se afla opinia ta despre romania unde se fraudeaza tot oriunde si oricum, dar care nu are experienta inm-ului.

ar trebui sa iti schimbi mentalitatea, cel putin cu privire la profesia asta (inclusiv cu privire la admitere) pentru ca altfel risti ca, in situatia fericita in care o sa intri, sa ai in coltul mintii ideea fraudei, ceea ce nu e deloc recomandat in profesie.

comparand opiniile (a mea si a ta), cei care citesc vor putea, cu siguranta sa traga o concluzie.

Pe latura umana jude1 dai dovada de aroganta, iar aroganta pe care o afisezi te face sa traiesti in lumea ta, separata de a noastra. Nu exista sistem perfect, iar oamenii de la inm pe care tu ii preamaresti si ii preapupi pe dos au reusit sa egaleze un record de aproape 2 ani cu privire la grilele anulate ale unui concurs care tinde sa devina mai dificil decat accederea la iccj din moment ce un ucenic in ale dreptului are nevoie sa cunoasca un cod penal sau civil sau de orice alt fel dupa numarul articolului si alineat. Seriozitatea acelor profesori este si mai ales pregatirea lor profesionala sau ... ca sa nu fiu rau, superficialitatea lor este fara echivoc.

Iar pe latura economica ......

poti sa ii spui si aroganta. ar trebui sa imi dai si o definitie a arogantei, asta ca sa stiu daca vorbim despre acelasi lucru.
in orice caz, ceea ce am vrut eu sa spun e ca, in loc sa vedeti frauda unde nu este, mai bine v-ati concentra pe invatat.
in ceea ce priveste admiterea la inm, frauda e ultimul lucru la care sa va ganditi.

la inm, pana acum, am avut 15 profesori la seminar si inca 4 la cursuri. in plus, iistiu pe ceilalti cu care au facut colegi ai mei.
ceea ce iti pot spune a ca din 19 profesori, unul sau maximum 2 ar putea sa fie criticabili, in rest nu. si profesional si profesoral. as spune si moral (pentru ca sunt convins), dar dat fiind ca nu ii cunosc decat in raport profesoral (nu si profesional), nu merg mai departe.

iar in ceea ce priveste aroganta, nu ma deranjaza ca ti-am creat sentimentul asta. aroganta nu afecteaza absolut deloc atributul de adevarat sau fals care poate fi alaturat declaratiilor mele.
arogant, poate. eronat, in niciun caz. si stii asta si tu.
nu preaslavesc pe nimeni, dar nici ceea ce faceti voi nu e in regula (asta din perspectiva voastra, nu a mea - eu ma scot din discutia asta).

succes si tie. sau noroc. ce crezi ca iti trebuie mai mult.

Toate lucrurile frumoase pe care le expui tu sunt contrare lucrurilor petrecute la concurs. Aroganta presupune o purtare sfidatoare, intemeiata sau nu asupra altor subiecti, iar in ipoteza in care nu ai participat la examen sunt total eronate. Dificultatea examenului din 2010 nu se compara cu cea a precedentului iar intrebarile care au fost anulate au reusit sa ne ocupe foarte mult din timpul alocat. Eu sunt unul dintre cei care vor trece acest examen, o mizerie de examen ca sa fiu mai explicit si nu am nevoie de urarile tale de bine. Pupa-i bine pe cei carora le evoci manecile albe si asteapta-te la surprize. Profesoral sunt cel putin dubiosi.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
mada82, utilizator
jude1 a scris:

fluturas66 a scris:

Desi nu cred ca examenul este fraudat, "jude1" mi se pare ca tu traiesti in afara realitatii romanesti de zici ca nu se poate. Daca SUA e tara tuturor posibilitatilor atunci Romania e tara tuturor posibilitatilor de frauda.
Si nu e tot o forma de frauda admiterea unor contestatii cu motivari asa aberante doar pentru a se ocupa toate locurile?
Examenul asta e 50% stiinta 20% logica, 10%nervi si 10..noroc....sa fim seriosi cate din cele 100 de intrebari daca nu le stiam puteam cu adevarat sa periclitam un proces?...sau cate din intrebari erau defapt exercitii de gramatica sau logica?

problema e ca voi sunteti atat de obisnuiti cu frauda (de la spaga la medic si primarie pana la orice examen de angajare in institutiile publice) incat nu ati mai recunoaste un lucru diferit si de calitate nici daca vi l-ar infige cineva drept in cortex.

accept afirmatia ta ca pe un exercitiu de toleranta a dialogului, dar eu deja am trecut prin admitere si modul de predare si de notare in cadrul institutului si am parerile exprimate mai sus.
asta pe de o parte.

iar pe de alta parte se afla opinia ta despre romania unde se fraudeaza tot oriunde si oricum, dar care nu are experienta inm-ului.

ar trebui sa iti schimbi mentalitatea, cel putin cu privire la profesia asta (inclusiv cu privire la admitere) pentru ca altfel risti ca, in situatia fericita in care o sa intri, sa ai in coltul mintii ideea fraudei, ceea ce nu e deloc recomandat in profesie.

comparand opiniile (a mea si a ta), cei care citesc vor putea, cu siguranta sa traga o concluzie.

Daca nu as proveni dintro familie de juristi poate te-as crede....am avut ocazia sa cunosc personal foarta multa lume (jud de la ICCJ sau de la Curtea Constit.) si chiar am prieteni intimi din randul formatorilor INM ...incat poate stiu mult mai multe din interior ca tine...si ia ghici..nimeni nu e sfant....nu vorbesc ca ar fi corupti dar multi dintre ei ar pica testul de moralitate...sa nu ma vorbim cati dintre cei care fac subiectele sau cati formatori ar fi in stare sa treaca un exm INM
Cum am mai zis, nu cred ca se fraudeaza exm la INM dar sunt sigura ca daca cineva ar avea interesul s-ar rezolva...
Desigur ca e vina noastra ca nu am intrat dar la modul in care sunt formulate intrebarile la exm mi se pare in multe cazuri o chestiune de noroc sa intelegi exact ce vrea de la tine....
serpico a scris:

jude1 a scris:

serpico a scris:

jude1 a scris:

vio23 a scris:

sunt auditor de justitie, asa ca am mai multa experienta in ceea ce priveste inm-ul.
probabil ca nu se ocupau cele 200 de locuri, astfel incat s-au admis sufuciente grile cat sa fie declarate "admis" mai mult de 200 de persoane.
asta e cea mai probabila explicatie. cea cu fraudarea, mi se pare ca cei de pe forum cauta prea mult sa gaseasca nod in papura si isi proiecteaza conceptia despre viata si cu privire la examenul asta. ceea ce e incorect.

bravo tie ca esti auditor, dar de nicaieri de pe forum nu reiese ca eu am esuat , deci rationamentul tau este gresit...chiar am trecut de prima proba, dar mi se pare inadmisibil ce se intampla...
in al doilea rand, explicatia cu cele 200 de locuri neocupate, chiar daca ar fi una reala si pertinenta, nu inseamna ca sunt de acord cu ea....nu stiu cat este de echitabil sa-i scazi sansele unuia care a facut 70 de grile(nu-i cazul meu) doar pentru ca nu s-au ocupat cele 200 de locuri...
inca o data te felicit pentru ca esti auditor de justitie!!!!

nu e despre felicitari e despre corectitudine si echilibru.
tie ti s-a intamplat sa gresesti un numar de grile.
greseala mai intervine.
chiar admitand o rea-intentie, un procent de aproximativ 6% in care poate fi influentat examenul (6 grile anulate) trebuie sa recunosti ca e aproape irelevant. daca ai alta opinie, du-te sa dai examen de intrare in notariat.

succes la psihologic. sper sa ma fi inselat.

Daca ai fi trecut cu adevarat prin acest examen cred ca ti ai fi dat seama ca acum e momentul sa incurajezi pe cineva, asta pe de o parte, pe de alta parte vreau sa ti spun ceva, daca ai intrat la INM dupa 2005 afla ca in acest an a fost cel mai greu examen. Totusi sper sa nu fi magistrat pentru ca esti total lipsit de tact. am tot rabdat sa vad jignirile pe care le adresati unora de aici, dar nu se poate asa ceva. daca esti prea desptept pentru discutiile de aici du te frate in alta parte.

poate mai citesti din nou toate post-urile mele.
nu am jignit pe nimeni.
am avut si am o parere pe care am exprimat-o mai taios.
poate ca provin dintr-o familie de militari si nu imi place sa stimulez plansul si mai ales gasitul unor scuze nerealiste care, in plus, au menirea sa juigneasca un intreg sistem de invatamant (inm), criticabil in esenta, ca orice sistem omenesc, dar mult mai curat decat va imaginati si decat expuneti voi pe aici.

Te apreciez pentru un singur fapt (exceptand admiterea la Inm): ca-ti aperi institutia din care faci parte. Si eu cred ca nu se intra pe pile, mai ales ca am colegi saraci care sunt la Inm. NU SUNT DE ACCORD CA SE DAU SUME DE BANI. dar fa o cercetare si vezi ca domnii profesori de acolo fac meditatii pe bani grei. si sa ti mai vand un pont intereseaza-te fata cui a intrat la inm in 2007 si a fost nevoie de anulat grile. Si sa nu intram in detalii privind unii dintre magistratii in functie. Faceai trimitere la medicii si profesorii care iau mita, uitat-te la vilele si masinile magistratilor si vei intelege mai multe. Deschide bine ochii pentru binele tau!

n-am negat lucrurile astea.
si nici nu am zis nicaieri ca nu se intampla.
ceea ce am zis e ca ele sunt irelevante.
facand o concesie, pot accepta ideea ca din 200 de locuri, 10 sunt date dupa modelul despre care vorbeai. dar mai raman 190, ceea ce mi se pare un lucru bun.
pe de alta parte, meditatii, daca dau, dau doar cei care sunt exclusiv profesori, pentru ca ceilalti (majoritatea), care sunt procurori sau judecatori nu au timp sa intre in asa ceva.

oricum, concluzie. nu am zis ca e un sistem perfect si te invit sa analizezi postarile anterioare.
dar nici nu poti vorbi (in general, nu tu) cu atata dezinvoltura despre frauda.
fiecare dintre candidati are o sansa foarte buna sa intre daca are materia acoperita.

in plus, nu mi apar institutia, caci nu e a mea. nu scriu dintr-un "patriotism" institutional si provincial, ci pentru ca asta e realitatea. si pentru ca nu imi place cand oameni care se pregatesc pentru profesia de magistrat, cand au un insucces, primul lucru pe care il fac e sa acuze frauda.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)