avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
vio23 a scris:

jude1 a scris:

vio23 a scris:

mie mi se pare nesimtire in ultimul hal....sunt de acord ca se pot face greseli, dar in halul asta....motivarea de la penal a fost de tot rasul, cum poti spune asa ceva: raspunsul corect este cel de la litera b, dar datorita faptului ca este o problema controversata in doctrina, punctajul aferent grilei se acorda tuturor
sa fim seriosi ca daca ar fi sa luam dupa controverse in doctrina cred ca anulam de-a lungul anilor cate un sfert din testele de la inm....
probabil cineva trebuia sa intre neaparat sau cine stie....au intrecut orice imaginatie....daca nu-s in stare sa faca niste grile sa ne lase in pace...inca o data ni se confirma ca Romania este.....jos in toate domeniile

oricum, cu atitudinea asta, probabil ca te-ar fi picat la psihologic, asa ca sa nu-ti para rau ca nu ai intrat. ai fost scutit de o dezamagire si mai mare.
vezi ca examenul la inm nu e doar despre cunostinte, ci si despre caracter, moralitate, corectitudine, echilibru ... si lista continua

tie chiar ti se pare normal ce s-a intamplat?daca ai fi profesor care face subiectele ai proceda in felul asta?

da.
si o sa iti spun de ce.
in conditiile de deficit de personal in justitie si in conditiile in care este una dintre putinele zone in care inteligentii din executiv mai permit angajarea, daca ai fi manager de sistem si ai avea 200 de locuri libere si ai vedea ca nu s-au ocupat toate locurile ce ai face? e rau ca s-au anulat niste grile, astfel incat au fost ajutati unuii dintre candidati? da, recunosc faptul ca pot exista situatii in care nu iti profita, dar nici nu iti ia nimeni din grilele pe care le-ai facut. asa ca, in locul contestatarilor, as incerca sa invat pentru cel putin 80 de grile, lucru perfect posibil, care te scuteste de emotii si comentarii.

nu vreau sa te jignesc si chiar te felicit daca ai trecut de faza asta, pentru ca realmente e un examen greu. dar mai usor cu critica asta care nu e tocmai fondata. inm-ul (admitere si cursuri dupa) e unul dintre cele mai echilibrate si corecte sisteme de invatamant (fara a fi perfect). nu stiu cat e meritul romanilor, pentru ca exista tot felul de monitorizari de la ue. dar asta e irelevant. important e ca 95 % din profesorii care predau (printre care sunt si cei care fac grilele la admitere) au o calitate profesionala si profesorala ireprosabile.

raporteaza frustrarile la context si o sa vezi ca o sa ai alta atitudine.

succes inca o data la probele urmatoare.
fluturas66 a scris:

Desi nu cred ca examenul este fraudat, "jude1" mi se pare ca tu traiesti in afara realitatii romanesti de zici ca nu se poate. Daca SUA e tara tuturor posibilitatilor atunci Romania e tara tuturor posibilitatilor de frauda.
Si nu e tot o forma de frauda admiterea unor contestatii cu motivari asa aberante doar pentru a se ocupa toate locurile?
Examenul asta e 50% stiinta 20% logica, 10%nervi si 10..noroc....sa fim seriosi cate din cele 100 de intrebari daca nu le stiam puteam cu adevarat sa periclitam un proces?...sau cate din intrebari erau defapt exercitii de gramatica sau logica?

problema e ca voi sunteti atat de obisnuiti cu frauda (de la spaga la medic si primarie pana la orice examen de angajare in institutiile publice) incat nu ati mai recunoaste un lucru diferit si de calitate nici daca vi l-ar infige cineva drept in cortex.

accept afirmatia ta ca pe un exercitiu de toleranta a dialogului, dar eu deja am trecut prin admitere si modul de predare si de notare in cadrul institutului si am parerile exprimate mai sus.
asta pe de o parte.

iar pe de alta parte se afla opinia ta despre romania unde se fraudeaza tot oriunde si oricum, dar care nu are experienta inm-ului.

ar trebui sa iti schimbi mentalitatea, cel putin cu privire la profesia asta (inclusiv cu privire la admitere) pentru ca altfel risti ca, in situatia fericita in care o sa intri, sa ai in coltul mintii ideea fraudei, ceea ce nu e deloc recomandat in profesie.

comparand opiniile (a mea si a ta), cei care citesc vor putea, cu siguranta sa traga o concluzie.
Concluzia e ca pentru a promova acest examen trebuie stiuta materia foarte bine si facand abstactie de cateva grile a caror variante de raspuns pot fi puse la indoiala,restul se pot rezolva daca ai invatat cum trebuie.
Deficienta ar consta in lipsa de timp alocat pentru fiecare intrebare datorata sistemului de marcare pe teza de examen care iti ocupa 20% din acest timp.
jude1 a scris:

fluturas66 a scris:

Desi nu cred ca examenul este fraudat, "jude1" mi se pare ca tu traiesti in afara realitatii romanesti de zici ca nu se poate. Daca SUA e tara tuturor posibilitatilor atunci Romania e tara tuturor posibilitatilor de frauda.
Si nu e tot o forma de frauda admiterea unor contestatii cu motivari asa aberante doar pentru a se ocupa toate locurile?
Examenul asta e 50% stiinta 20% logica, 10%nervi si 10..noroc....sa fim seriosi cate din cele 100 de intrebari daca nu le stiam puteam cu adevarat sa periclitam un proces?...sau cate din intrebari erau defapt exercitii de gramatica sau logica?

problema e ca voi sunteti atat de obisnuiti cu frauda (de la spaga la medic si primarie pana la orice examen de angajare in institutiile publice) incat nu ati mai recunoaste un lucru diferit si de calitate nici daca vi l-ar infige cineva drept in cortex.

accept afirmatia ta ca pe un exercitiu de toleranta a dialogului, dar eu deja am trecut prin admitere si modul de predare si de notare in cadrul institutului si am parerile exprimate mai sus.
asta pe de o parte.

iar pe de alta parte se afla opinia ta despre romania unde se fraudeaza tot oriunde si oricum, dar care nu are experienta inm-ului.

ar trebui sa iti schimbi mentalitatea, cel putin cu privire la profesia asta (inclusiv cu privire la admitere) pentru ca altfel risti ca, in situatia fericita in care o sa intri, sa ai in coltul mintii ideea fraudei, ceea ce nu e deloc recomandat in profesie.

comparand opiniile (a mea si a ta), cei care citesc vor putea, cu siguranta sa traga o concluzie.

Pe latura umana jude1 dai dovada de aroganta, iar aroganta pe care o afisezi te face sa traiesti in lumea ta, separata de a noastra. Nu exista sistem perfect, iar oamenii de la inm pe care tu ii preamaresti si ii preapupi pe dos au reusit sa egaleze un record de aproape 2 ani cu privire la grilele anulate ale unui concurs care tinde sa devina mai dificil decat accederea la iccj din moment ce un ucenic in ale dreptului are nevoie sa cunoasca un cod penal sau civil sau de orice alt fel dupa numarul articolului si alineat. Seriozitatea acelor profesori este si mai ales pregatirea lor profesionala sau ... ca sa nu fiu rau, superficialitatea lor este fara echivoc.

Iar pe latura economica ......
vio23 a scris:

poate ca ai dreptate despre chestia cu fraudarea, pe care am spus-o sub influenta starii din momentul aflarii vestei, dar nu crezi ca ar trebui sa se uite inainte daca de exemplu o grila implica probleme de controversa in doctrina?

nu te-ai suparat vio, nu?
o sa intelegi reactia mea abia dupa ce intri.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)