avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Voua vi s-a parut corect raspunsul de la grila cu remiterea de datorie?
Remiterea de datorie:
a) facuta fidejusorului nu libereaza pe debitorul principal
b) trebuie sa imbrace forma inscrisului autentic atunci cand nu exista consimtamantul debitorului
c) facuta unuia dintre fidejusori nu libereaza si pe ceilalti fidejusori
Ei au zis a si c dar in codul civil art 1142 (3) prevede ca remiterea acordata unei cautiuni nu libereaza in totul pe celelalte :hammer:
Si grila cu forma necesara pentru valabilitatea unui act juridic, de ce presupune in toate cazurile manifestarea expresa de vointa? eu am gasit ca si manifestarea tacita
Rog concurentii de la INM sa rezolve urmatorul test grila:

1. Daca in perioada dictaturii comuniste, membrii Consiliului Stiintific de la INM ar fi recunoscut public 6 intrebari gresite din 100 la examenul de admitere, atunci:
a) ar fi fost imediat demisi din conducerea Institutului;
b) ar fi fost supusi, daca nu unei anchete penale, cel putin unei anchete drastice pe linie de partid condusa de prim-secretarul de la Bucuresti;
c) si-ar fi pierdut titlurile si gradele universitare si ar fi fost trimisi sa predea economie politica la Popesti-Leordeni.

2. Daca pentru fiecare intrebare anulata se acorda un punct din oficiu candidatilor, atunci:
a) vor fi admisi candidatii care au intrunit doar 64 de puncte, insa numai daca au fost suficient de inteligenti incat sa greseasca rezolvarea tuturor intrebarilor anulate;
b) ceilalti candidati care au intrunit peste 64 de puncte, insa au fost prosti si au rezolvat corect potrivit baremului initial unele dintre intrebarile anulate, se vor oftica teribil;
c) Mircea Geoana va cere Autoritatii Electorale Permanente sa invalideze victoria lui Traian Basescu din 2009, pe motiv ca voturile nule erau de fapt voturi din oficiu in favoarea proiectului Johannis.

3. Organizarea lamentabila a examenului de amitere la INM:
a) nu poate conduce in niciun caz la anularea acestuia;
b) poate conduce, in temeiul art. 19 alin. 4 din Regulament, la reducerea cotei revenite fiecarui membru al comisiei de elaborare a subiectelor din suma totala de peste 12 miliarde lei vechi (1 milion 200 de mii lei noi) rezultata in urma colectarii taxei de participare;
c) a fost cauzata exclusiv de moguli, comunisti si mineri. Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu !
Vezi TGO a lui Statescu si Barsan.La efectele remiterii de datorie se spune'Remiterea de datorie facuta unuia dintre fidejusori nu libereaza nici pe debitorul principal si nici pe ceilalti fidejusori.'Intr-adevar,daca ai trecut cu vederea aceste 2 randuri,ratai cu brio aceasta intrebare.
Exact ce a spus si sairi si la asta m-am gandit in timpul examenului.

Pe de alta parte asta e o alta grila facuta, partial, folosind logica caci nu mi s-a parut logic ca liberarea din obligatia de garantie facuta unui fidejusor sa duca la liberarea debitorului pentru datoria principala...

Statescu dupa cele doua randuri face trimitere la Liviu Pop, nu face trimitere la o anumita prevedere legala.
rino83 a scris:

vio23 a scris:

ciudat este ca pe lista cu cei care au facut contestatii se regasesc cam aceleasi persoane, as fi curios daca exista vreo pers care le-a contestat fix pe astea 6....atunci ar bate clar la ochi....

Foarte bine punctata observatia, vio...dar nu cred ca la ora actuala isi mai bate cineva capul sa confrunte intre ele listele contestatorilor, sa gaseasca unul comun pe acolo...

La grila aia cu inlocuirea masurii preventive, nu inteleg ratiunea pt care se judeca in sedinta publica, in conditiile in care propunerea luarii masurii preventive si propunerea prelungirii masurii preventive, ambele se judeca in camera de consiliu...dupa ce ca esti zapacit de atatea contradictii statuate de cod, mai vin si onor membrii comisiei de elaborare a subiectelor sa insereze subiecte cu raspunsuri dubioase, sa iesi din sala de examen buimac complet.

se judeca in sedinta publica pentru ca pentru luarea masurii arestarii preventive codul prevede camera de consiliu, dar pt inlocuire nu prevede. unde codul nu prevede se aplica regula generala...iar aceasta este sedinta publica.
oricum nu ar trebui sa se dea asemenea intrebari la admitere. astea sunt deficiente ale codului pe care nu ai de unde sa le stii si pe care profesorii din facultate nu ti le spun.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)