avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
vio23 a scris:

mie mi se pare nesimtire in ultimul hal....sunt de acord ca se pot face greseli, dar in halul asta....motivarea de la penal a fost de tot rasul, cum poti spune asa ceva: raspunsul corect este cel de la litera b, dar datorita faptului ca este o problema controversata in doctrina, punctajul aferent grilei se acorda tuturor
sa fim seriosi ca daca ar fi sa luam dupa controverse in doctrina cred ca anulam de-a lungul anilor cate un sfert din testele de la inm....
probabil cineva trebuia sa intre neaparat sau cine stie....au intrecut orice imaginatie....daca nu-s in stare sa faca niste grile sa ne lase in pace...inca o data ni se confirma ca Romania este.....jos in toate domeniile

oricum, cu atitudinea asta, probabil ca te-ar fi picat la psihologic, asa ca sa nu-ti para rau ca nu ai intrat. ai fost scutit de o dezamagire si mai mare.
vezi ca examenul la inm nu e doar despre cunostinte, ci si despre caracter, moralitate, corectitudine, echilibru ... si lista continua
jude1 a scris:

vio23 a scris:

mie mi se pare nesimtire in ultimul hal....sunt de acord ca se pot face greseli, dar in halul asta....motivarea de la penal a fost de tot rasul, cum poti spune asa ceva: raspunsul corect este cel de la litera b, dar datorita faptului ca este o problema controversata in doctrina, punctajul aferent grilei se acorda tuturor
sa fim seriosi ca daca ar fi sa luam dupa controverse in doctrina cred ca anulam de-a lungul anilor cate un sfert din testele de la inm....
probabil cineva trebuia sa intre neaparat sau cine stie....au intrecut orice imaginatie....daca nu-s in stare sa faca niste grile sa ne lase in pace...inca o data ni se confirma ca Romania este.....jos in toate domeniile

oricum, cu atitudinea asta, probabil ca te-ar fi picat la psihologic, asa ca sa nu-ti para rau ca nu ai intrat. ai fost scutit de o dezamagire si mai mare.
vezi ca examenul la inm nu e doar despre cunostinte, ci si despre caracter, moralitate, corectitudine, echilibru ... si lista continua

tie chiar ti se pare normal ce s-a intamplat?daca ai fi profesor care face subiectele ai proceda in felul asta?
vio23 a scris:

sunt auditor de justitie, asa ca am mai multa experienta in ceea ce priveste inm-ul.
probabil ca nu se ocupau cele 200 de locuri, astfel incat s-au admis sufuciente grile cat sa fie declarate "admis" mai mult de 200 de persoane.
asta e cea mai probabila explicatie. cea cu fraudarea, mi se pare ca cei de pe forum cauta prea mult sa gaseasca nod in papura si isi proiecteaza conceptia despre viata si cu privire la examenul asta. ceea ce e incorect.

bravo tie ca esti auditor, dar de nicaieri de pe forum nu reiese ca eu am esuat , deci rationamentul tau este gresit...chiar am trecut de prima proba, dar mi se pare inadmisibil ce se intampla...
in al doilea rand, explicatia cu cele 200 de locuri neocupate, chiar daca ar fi una reala si pertinenta, nu inseamna ca sunt de acord cu ea....nu stiu cat este de echitabil sa-i scazi sansele unuia care a facut 70 de grile(nu-i cazul meu) doar pentru ca nu s-au ocupat cele 200 de locuri...
inca o data te felicit pentru ca esti auditor de justitie!!!!

nu e despre felicitari e despre corectitudine si echilibru.
tie ti s-a intamplat sa gresesti un numar de grile.
greseala mai intervine.
chiar admitand o rea-intentie, un procent de aproximativ 6% in care poate fi influentat examenul (6 grile anulate) trebuie sa recunosti ca e aproape irelevant. daca ai alta opinie, du-te sa dai examen de intrare in notariat.

succes la psihologic. sper sa ma fi inselat.
Desi nu cred ca examenul este fraudat, "jude1" mi se pare ca tu traiesti in afara realitatii romanesti de zici ca nu se poate. Daca SUA e tara tuturor posibilitatilor atunci Romania e tara tuturor posibilitatilor de frauda.
Si nu e tot o forma de frauda admiterea unor contestatii cu motivari asa aberante doar pentru a se ocupa toate locurile?
Examenul asta e 50% stiinta 20% logica, 10%nervi si 10..noroc....sa fim seriosi cate din cele 100 de intrebari daca nu le stiam puteam cu adevarat sa periclitam un proces?...sau cate din intrebari erau defapt exercitii de gramatica sau logica?
poate ca ai dreptate despre chestia cu fraudarea, pe care am spus-o sub influenta starii din momentul aflarii vestii, dar nu crezi ca ar trebui sa se uite inainte daca de exemplu o grila implica probleme de controversa in doctrina?
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
vio23, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)