avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
E f. corect ce spui rino... Dar trebuie sa ne gandim si la colegii care au invatat f. bine, poate ani intregi, au intrat acum cu medie mare si daca ar fi sa se anuleze acum, gandeste-te in ce situatie ar fi acum.

Eu daca, dupa ce am intrat (poate la limita), ar trebui sa repet examenul asta, m-as demoraliza si frustra teribil...
eu am inteles ca grilele anulate vor profita tuturor, adica daca ai facut ca in barem si in urma contestarii baremul s-a schimbat , nu iti scade....Oricum daca atunci cand am iesit din exm am crezut ca e un examen imposibil...azi dupa ce am reluat grilele inafara de vreo 10-15 grile confuze, restul mi s-au parut rezolvabile (am gasit raspunsul in cod sau in cursuri), ceea ce arata ca evident eu sunt singura vinovata ca nu am intrat :(.
Nu stiu daca abordam altfel exm as fi intrat (am facut 50 si ceva de grile)...dar eu am gresit cel mai mult la p pen si adevarul e ca m-am simtit deja foarte obosita psihic cand am ajuns la procedura...si nu m-am putut concentra destul...Mie mi se pare putin 3 ore de rezolvat 100 de grile + o ora completat...ar fi mai bine sa se faca de 2 ore 30 exm si sa se dea in 2 zile :).
In alta ordine : ce planuri de viitor aveti? Eu ma inscriu la master la drept comunitar...incerc si la barou desi cred ca am facut o fobie cu exm :)...si mai vdm...
Executron a scris:

E f. corect ce spui rino... Dar trebuie sa ne gandim si la colegii care au invatat f. bine, poate ani intregi, au intrat acum cu medie mare si daca ar fi sa se anuleze acum, gandeste-te in ce situatie ar fi acum.

Eu daca, dupa ce am intrat (poate la limita), ar trebui sa repet examenul asta, m-as demoraliza si frustra teribil...

Ti se pare fair-play sa ai 6 grile anapoda insirate acolo pe foaie ? ce-i drept, au fost "servite pt toti"...dar poate unii, cu mai mult exces de zel n-au avut liniste pana n-au reusit sa rezolve grilele astea anulate, s-au consumat enorm sa gaseasca un raspuns plauzibil(desi raspunsul ia-l de unde nu e)...asta mi se pare tot o incorectitudine.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
rino83, utilizator
Rino, sper ca nu te superi pe mine ca fac pe avocatul diavolului. Iti dai seama ca si mie cu 58 mi-ar conveni sa ne anuleze examenului.... Dar daca tot vreau sa fiu avocat... :D

Eu as compara situatia asta cu situatia prezentata de 1909 C.civ....Cine are castig de cauza.. Proprietarul sau posesorul de buna credinta care invoca prescriptia instananee... :)

Este f. corect ce spui, dar in acelasi timp ii inteleg si pe cei care au intrat cu 72, poate cu noroc si n-ar mai vrea in ruptul capului sa redea examenul acum.

----

Este o situatia complicata creata de persoanele care au elaborat grilele, zic eu IN CUNOSTINTA DE CAUZA, cu intentie, cu rea-credinta, cum vreti voi, caci e inadmisibil ca pentru niste experti in drept sa nu se gandeasca ca acele grile sunt interpretabile/nu sunt din tematica/contin idei contestate in practica.
mie mi se pare nesimtire in ultimul hal....sunt de acord ca se pot face greseli, dar in halul asta....motivarea de la penal a fost de tot rasul, cum poti spune asa ceva: raspunsul corect este cel de la litera b, dar datorita faptului ca este o problema controversata in doctrina, punctajul aferent grilei se acorda tuturor
sa fim seriosi ca daca ar fi sa luam dupa controverse in doctrina cred ca anulam de-a lungul anilor cate un sfert din testele de la inm....
probabil cineva trebuia sa intre neaparat sau cine stie....au intrecut orice imaginatie....daca nu-s in stare sa faca niste grile sa ne lase in pace...inca o data ni se confirma ca Romania este.....jos in toate domeniile

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)