avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
serpico a scris:

1. MA BUCUR PENTRU CEI CARE AU FACUT PESTE 70 in urma contestatiilor.
2. nu vreau sa mi ascund golurile si vina in pregatirea acestui examen, dar chestia asta cu anulatul , mi se pare o chestie urata:
a) pai domnii profesori fac grile fara sa le stie ei, trebuie sa vina un candidat sa i atraga atentia?
b) nu este corect pentru cei care din 6 grile nu primesc nimik, de exemplu eu am primit doar o grila si vreau sa spun ca mi am tocit nervii la cele 6, astfel incat nu am mai avut timp pt proc penala.as dori ca la anul inainte sa intram in sala sa ni se spuna: domnilor nu va chinuiti la grila X, Y, si Z ca oricum le anulam.
c) acum se nasc suspiciuni de frauda, de exemplu: domul x, care ......, este sfatuit sa faca o mica contestatie la intrebarea nr si nr si nr, ca vor avea grija cei din comisii sa gaseasca argumente pentru anulare, gen enunt confuz , fundamentari pe practica, controverse in doctrina etc. Cu asa argumente pot anula orice grila si ce numar de grile vor ei.
sincer, la aceste argumente cei de la inm devin penibili, ne cer noua ce nu pot ei. sa nu uitam ca au avut cartile in fata cand au facut grilele.
ma gandesc ca au bagat grilele la corectat si au ajuns la concluzia ca nu intra multi si au mai anulat grile.
In acest moment cel mai mult se complica situatia pentru cei care aveau 70-75 de grile, inainte de anulare, si nu au primit mai nimik. in fine pentru noi cei de sub 70 nu conteaza ca pici cu 69 sau 64 (cazul meu) sau 53, 40 etc, ideea e ca am picat. repet nu vreau sa mi acopar nepregatirea, dar nu e normal ce se intampla.

De acord cu tine, nu este admisibil sa se anuleze 6-7 grile......undeva exista o problema si cei din comisie sau conducerea csm ar trebui sa se autosesizeze. Dar se pare ca in fiecare an au fost grile anulate si nimeni nu ia nici o masura.
Rectific: era vorba de 6 grile, iar nu 7. Sunt de acord cu serpico..Cred ca aceste grile s-au anulat pentru ca nu erau 200 de candidati care ar fi trecut de prima proba...Acum probabil vor fi in jur de 250, pentru ca sa conteze putin si urmatoarele probe!
Bafta celor care au reusit! Sfatul meu este sa nu va culcati totusi pe o ureche!..Pregatiti-va pentru testul de logica. Eu am inceput dupa afisarea rezultatelor (cand stiam care este concurenta), facand toate testele afisate pe inm lex CONTRA TIMP! Daca nu le faceti asa, degeaba le faceti. Punctajul meu a crescut de la un test la altul iar la examen am fost in primii 20.
Am inteles ca anul acesta a aparut si un ghid...Eu ca ghid am folosit ceea ce am gasit pe siteul acesta [ link extern ] .
La test ar fi f bine sa veniti cu un ceas, astfel incat o intrebare care va da batai de cap sa nu va ia prea mult din timpul de examen. Parerea mea e ca la astfel de intrebari sa puneti oricare din raspunsurile intre care oscilati si sa treceti mai departe... Succes inca o data..
Rog concurentii de la INM sa rezolve urmatorul test grila:

1. Daca in perioada dictaturii comuniste, membrii Consiliului Stiintific de la INM ar fi recunoscut public 6 intrebari gresite din 100 la examenul de admitere, atunci:
a) ar fi fost imediat demisi din conducerea Institutului;
b) ar fi fost supusi, daca nu unei anchete penale, cel putin unei anchete drastice pe linie de partid condusa de prim-secretarul de la Bucuresti;
c) si-ar fi pierdut titlurile si gradele universitare si ar fi fost trimisi sa predea economie politica la Popesti-Leordeni.

2. Daca pentru fiecare intrebare anulata se acorda un punct din oficiu candidatilor, atunci:
a) vor fi admisi candidatii care au intrunit doar 64 de puncte, insa numai daca au fost suficient de inteligenti incat sa greseasca rezolvarea tuturor intrebarilor anulate;
b) ceilalti candidati care au intrunit peste 64 de puncte, insa au fost prosti si au rezolvat corect potrivit baremului initial unele dintre intrebarile anulate, se vor oftica teribil;
c) Mircea Geoana va cere Autoritatii Electorale Permanente sa invalideze victoria lui Traian Basescu din 2009, pe motiv ca voturile nule erau de fapt voturi din oficiu in favoarea proiectului Johannis.

3. Organizarea lamentabila a examenului de amitere la INM:
a) nu poate conduce in niciun caz la anularea acestuia;
b) poate conduce, in temeiul art. 19 alin. 4 din Regulament, la reducerea cotei revenite fiecarui membru al comisiei de elaborare a subiectelor din suma totala de 12 miliarde lei vechi (1 milion 200 de mii lei noi) rezultata in urma colectarii taxei de participare;
c) a fost cauzata exclusiv de moguli, comunisti si mineri. Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu !
Mi se pare inadmisibila o asemenea gafa.
Ar trebui facute publice numele celor ce au facut aceste grile iar acestia sa-si dea demisia din orice activitate didactica la INM.
Am vazut si eu procesele verbale [ link extern ]
5 grile anulate si una, dupa cum a vrut fiecare sa raspunda?! Fara cuvinte. :(

Nu ma numar printre cei ce au sustinut un examen la INM insa acest fapt mi se pare revoltator. In opinia mea, este vorba de incompetenta.
ooo..ce au facut din examenul asta.....RUSINICAAA!!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)