Costinescu2003 a scris:
Desi am fost acuzat ca as fi agramat(vezi pagina 498) si ca as fi intrat la inm pe baza de relatii privilegiate, totusi, nefiind genul de persoana suparacioasa, voi trece cu vederea peste aceste mici ofense ce mi-au fost aduse si daca imi permiteti va voi spune cum am procedat vara trecuta la celelalte doua probe, respectiv testul de perspicacitate si interviul sustinut in fata comisiei.In ceea ce priveste testul de perspicacitate, am lucrat testele ce s-au dat in anii anteriori la admitere inm(le-am rezolvat de trei ori) incercand sa ma autoperfectionez de fiecare data, desi sincer era destul de greu. In orice caz testul din data de 11 septembrie s-a desfasurat sub o presiune extraordinara, fiind mereu in contra-timp cu grilele ce le aveam de rezolvat, mai ales ca ma confruntam cu 20 de intrebari in plus supuse pretestarii, si care nu se punctau. Cat priveste interviul, va recomand sa va comportati cat mai natural, firesc, sa fiti calmi si sa va expuneti motivele care v-au determinat sa accedeti in aceasta profesie cat mai sincer. cei din comisie or sa incerce sa va incurce cu diferite intrebari de genul " daca esti procuror si inculpatul vrea un aranjament cu tine, in sensul de a-i permite o intalnire cu prietena lui, in schimbul unor informatii importante despre alti participanti, ce faci? etc.La mine in comisie au fost domnii Butoi, Cioclei si inca trei magistrati, si a fost super ok! Va doresc mult mult succes, si sper sa fim colegi la INM!
Eu te incurajez sa scrii cat mai multe detalii despre acest institut si sa nu te descurajezi sau sa te lasi intimidat de oricine de pe forum!
Asta e, a fost un examen greu, multa munca si sperante, dar trebuie sa gandim optimistic- eu una, asa procedez, desi am picat si eu anul asta si vreau sa ma rensez la anul. Asa ca te felicit ca esti auditor de justitie si ca scrii si imi pare rau ca unele pareri de pe forum i-a facut pe rares serban si pe diletant sa se retraga brusc.
Toate informatiile de la cei care au reusit sunt de cel mai bun augur!