avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
s-au afisat raspunsurile la contestatiile la barem. S-au admis 7 contestatii in total (eu una atat am numarat)...Succes!

Mie mi-au saltat "scorul" cu 4 grile... =D> la un mediocru 57-58, dar tot e ceva... :D

Sunt f. bucuros pt colegii de pe forum care avea 65-69 si aveau nevoie de un "boost" sa urce peste linie! Bravo! =D>
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
Executron, utilizator
Nu ar fi rau ca sa fie eliminate in fiecare 10 grile, care sunt gresite de majoritatea candidatilor. Se poate face un procentaj, grila nr. 36 nu a fost rezolvata corect de 87% din candidati, grila nr. 71 de 85% etc - si sa fie eliminate primele 10.

Daca 4/5 persoane gresesc la o intrebare inseamna ca e problema de comunicare... a problemei juridice de rezolvat.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
candidate_of_law, utilizator
Costinescu2003 a scris:

Desi am fost acuzat ca as fi agramat(vezi pagina 498) si ca as fi intrat la inm pe baza de relatii privilegiate, totusi, nefiind genul de persoana suparacioasa, voi trece cu vederea peste aceste mici ofense ce mi-au fost aduse si daca imi permiteti va voi spune cum am procedat vara trecuta la celelalte doua probe, respectiv testul de perspicacitate si interviul sustinut in fata comisiei.In ceea ce priveste testul de perspicacitate, am lucrat testele ce s-au dat in anii anteriori la admitere inm(le-am rezolvat de trei ori) incercand sa ma autoperfectionez de fiecare data, desi sincer era destul de greu. In orice caz testul din data de 11 septembrie s-a desfasurat sub o presiune extraordinara, fiind mereu in contra-timp cu grilele ce le aveam de rezolvat, mai ales ca ma confruntam cu 20 de intrebari in plus supuse pretestarii, si care nu se punctau. Cat priveste interviul, va recomand sa va comportati cat mai natural, firesc, sa fiti calmi si sa va expuneti motivele care v-au determinat sa accedeti in aceasta profesie cat mai sincer. cei din comisie or sa incerce sa va incurce cu diferite intrebari de genul " daca esti procuror si inculpatul vrea un aranjament cu tine, in sensul de a-i permite o intalnire cu prietena lui, in schimbul unor informatii importante despre alti participanti, ce faci? etc.La mine in comisie au fost domnii Butoi, Cioclei si inca trei magistrati, si a fost super ok! Va doresc mult mult succes, si sper sa fim colegi la INM!

Bun gasit tuturor, sunt de ceva vreme inscrisa pe forum dar am participat de putine ori la discutii; tin sa felicit din toata inima pe cei care au trecut de prima proba si le tin pumnii ptr urmatoarele..., iar celor care nu au reusit: capul sus si "dati pana crapa ca tre' sa crape odata si-o data". Pentru mine a fost o prima experienta admiterea de anul acesta(cu un rezultat ca de incepator :blush2:) si nu ma simt deloc descurajata, sper ca anul viitor sa fie cu mult mai bine.
Costinescu 2003sunt tare curioasa de raspunsul pe care l-ai dat comisiei la intrebarea aceea.:-/ ca eu sigur m-as fi blocat.
1. MA BUCUR PENTRU CEI CARE AU FACUT PESTE 70 in urma contestatiilor.
2. nu vreau sa mi ascund golurile si vina in pregatirea acestui examen, dar chestia asta cu anulatul , mi se pare o chestie urata:
a) pai domnii profesori fac grile fara sa le stie ei, trebuie sa vina un candidat sa i atraga atentia?
b) nu este corect pentru cei care din 6 grile nu primesc nimik, de exemplu eu am primit doar o grila si vreau sa spun ca mi am tocit nervii la cele 6, astfel incat nu am mai avut timp pt proc penala.as dori ca la anul inainte sa intram in sala sa ni se spuna: domnilor nu va chinuiti la grila X, Y, si Z ca oricum le anulam.
c) acum se nasc suspiciuni de frauda, de exemplu: domul x, care ......, este sfatuit sa faca o mica contestatie la intrebarea nr si nr si nr, ca vor avea grija cei din comisii sa gaseasca argumente pentru anulare, gen enunt confuz , fundamentari pe practica, controverse in doctrina etc. Cu asa argumente pot anula orice grila si ce numar de grile vor ei.
sincer, la aceste argumente cei de la inm devin penibili, ne cer noua ce nu pot ei. sa nu uitam ca au avut cartile in fata cand au facut grilele.
ma gandesc ca au bagat grilele la corectat si au ajuns la concluzia ca nu intra multi si au mai anulat grile.
In acest moment cel mai mult se complica situatia pentru cei care aveau 70-75 de grile, inainte de anulare, si nu au primit mai nimik. in fine pentru noi cei de sub 70 nu conteaza ca pici cu 69 sau 64 (cazul meu) sau 53, 40 etc, ideea e ca am picat. repet nu vreau sa mi acopar nepregatirea, dar nu e normal ce se intampla.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
ContSters40514, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)