avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Am si eu o intrebare pentru jude1 ...cum este la INM cu adevarat ?? toti spun ca este extraordinar de greu si de solicitant aproape inuman....chiar asa este?
:Daaaaa...si ignora criticile aduse nu isi au sensul...
blue ray a scris:

Jude1, cu tot respectul, nu te comporti ca un judecator.
Câteva chestii care mie mi se par esenţiale: Un judecător e mai rezervat în dezbateri publice. Un judecător trebuie să-l înţeleagă pe cel din faţa lui. Un judecător nu trebuie să facă totul pentru a ieşi în evidenţă. Un judecător nu răspunde la provocări.

Înţelege că cei care au dat examenul ăsta sunt destul de amărâţi. În parte e vina lor, da nici cu INM-u nu-mi e frică. Crezi că-i ajuţi dacă le spui mereu că tre să pună mâna pe carte? ªtiu şi ei asta, fii convins. Lasă-i să treacă peste şocul eşecului. Ar trebui să-nţelegi prin ce trec, spuneai că n-ai intrat din prima.

Dacă vrei să ajuţi, dă sfaturi utile. ªi rezumă-te la asta. :coffee:

În principiu sunt de acord cu cele spuse de tine, mai puţin faptul că nu ne aflăm în faţa unei şedinţe de judecată. În rest sunt cu tot ce ai spus.
Repet, îmi plac glumele şi ironiile, dar nu cele jignitoare şi de speţă joasă. Un om (fie el judecător sau gunoier) care ştie să glumească (mă rog şi glumele la timpul lor) mi se pare un om inteligent.
mer_123 a scris:
quot]
Am si eu o intrebare pentru jude1 ...cum este la INM cu adevarat ?? toti spun ca este extraordinar de greu si de solicitant aproape inuman....chiar asa este?
:Daaaaa...si ignora criticile aduse nu isi au sensul...

da.

e foarte mult de lucru.
esti asaltat cu tot felul de informatii pe care trebuie sa le asimilezi si nu ai timp.
pe urma vin examenele care sunt vreo 40 cu totul.
in plus, sistemul de notare e foarte complex, astfel incat nota finala la o materie e compusa, in fapt, din vreo 6 - 7 not (la materiile importante) pe care trebuie sa le iei in timpul anului si care au o pondere diferita. + evaluarea formatorului.

greu, dar merita.
eu personal nu m-am intalnit cu inechitati.
adica au fost examene (putine) la care asteptam o nota mai mare, dupa cum au fost si examene (la fel, putine), la care asteptam o nota mai mica. la sfarsit se compenseaza, iar la final, mie cel putin mi s-a parut echitabil tot sistemul.

care insa nu e perfect si cu siguranta poate fi imbunatatit.
formatorii, cu foarte mici exceptii (neglijabile) sunt foarte ca lumea profesional, pedagogic si sunt foarte dedicati (majoritatea).
Multumesc pentru informatii!! si iti urez mult noroc:D=D>
mer_123 a scris:

Multumesc pentru informatii!! si iti urez mult noroc:D=D>

si tie la fel.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)