Andra Maria a scris:
aNdreiD a scris:
Nu stiu ce sa mai zic. Am zis de la inceput, dupa examen, ca trebuie facute contestatii. Eram sigur ca se vor admite. Unele subiecte erau destul de dificile. Grilele care s-au anulat nu mi s-au parut chiar atat de controversate cum sustin cei de la INM, erau altele si mai si. Dar asta a fost. Cum am mai spus, este un examen la care si norocul ocupa un procent destul de important. Daca 6% nu mai reprezinta noroc atunci cat? Cred ca ma voi retrage din cursa pt INM. Nu mi se pare corect examenul. La cat inveti nu ar trebui sa fie grile anulate. Te demoralizeaza. Trebuie sa tineti cont ca cei care fac mai putine corecte au sanse mai multe sa le creasca punctajul cu cele anulate iar cei cu mai multe grile facute "corect" dupa baremul initial au sanse mai putine sa li se mareasca punctajul. Se poate intalni situatia in care un candidat are 69 de puncte si asa sa ramana, si altul sa aiba 65 si sa faca 70. In fine, ne-am demonstrat valoarea inca o data, daca mai trebuia. In continuare sunt curios cati candidati au trecut de prag. Le urez succes si poate in viitor vor putea schimba ceva in aceasta troaca cu laturi. Eu am 69 si nu ma simt deloc excitat. B-)
Contestatiile la barem nu sunt in avantajul candidatilor. In mod normal daca se anuleaza 2 grile de ex. notarea ar trebui sa porneasca din 98. Atunci ar fi ok pentru toata lumea. Ei anuleaza in fiecare an, dar notarea porneste tot din 100. Asadar, cine a gresit grilele anulate nu ia nimic. Cine le-a facut bine, pierde doua grile. Nimeni nu castiga. Ganditi-va.
Pai din contra, cine a gresit grilele anulate, are de castigat prin anularea acestora deoarece li se acorda punctajul aferent.