avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
rino83 a scris:
la grila cu violul, tocmai asta e sensul raspunsului (ca tentativa la viol poate cunoaste si alte forme)...daca il elimini pe "NU: atunci enuntul va suna "este posibila decat tentativa perfecta" si atunci enuntul ar fi fost fals...in aceeasi eroare am fost si eu la raspuns, exprimarea m-a indus in eroare.

La grila cu violul, dupa parerea mea cel mai simpla metoda de a gasi raspunsul corect era cea "prin eliminare".
E evident ca variantele b) si c) nu sunt adevarate.
Spor la invatat .
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
adrian_t87, utilizator
La un moment dat, ajungi sa te intalnesti atat de des cu asemenea exprimari, incat ti se face lehamite si renunti sa le mai corectezi si sa atragi atentia asupra lor, simti ca latri la luna.
Probabil din motivul asta nu se mai oboseste nimeni sa remarce out loud.
Imi amintesc ca vedeam cate o masina plina de praf, pe care cineva pictase cu degetele din dotare: "SPALAM-Ã!" :))
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
allyssa, utilizator
link-ul cu grupul de pe yahoo nu merge, spuneti mai bine numele grupului, astfel incat sa-l putem cauta si sa dam join dupa ce ne logam.
gunnar15 a scris:

lasand la o parte denumirile tentativelor va dau urmat. 2 exemple :
- se pune in executare hot. de a savarsi un viol se incepe executarea se realizeaza constrangerea si faptuitorul este inlaturat de un trecator cand se pregatea sa inceapa actul sexual
- se incepe executarea hot. de a savarsi un viol se realizeaza constrangerea victimei insa infractiunea nu se poate consuma deoarece faptuitorul are o disfunctie sexuala sau nu reuseste in acel moment datorita motivelor fizice sa realizeze act sexualnu/l asculta :)
eu vad aceste 2 tipuri de tentative posibile si nu cred ca se incadreaza amandoua la t. imperfecta

ceea ce ai descris tu aici reprezinta doua exemple de tentativa imperfecta.
cred, din ceea ce am citit pe aici, ca majoritatea sunteti intr-o confuzie grava, amestecati modalitatile tentativei, fara a tine seama de criteriile de clasificare ale acesteia.
Dupa un prim criteriu, respectiv, dupa gradul de realizare a actiunii ce constituie elementul material al laturii obiective a infractiunii, tentativa este de doua feluri: imperfecta sau intrerupta și perfecta sau terminata.
Dupa al doilea criteriu, respectiv, dupa cauzele care determina neproducerea rezultatului, tentativa este tot de doau feluri: proprie si improprie.

Intrebarea din grila se referea la primul criteriu de clasificare al infractiunii, iar in acest caz, tentativa la infractiunea de viol nu poate fi decat imperfecta.
Prin urmare, nu cred ca este vorba de o intrebare dicutabila, asa cum sugera cineva pe aici.

Ca sugestie pentru cei care isi dau cu parerea pe aici, inainte de a posta ceva, ar fi bine sa va documentati mai serios si sa nu cautati nod in papura

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)