avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
allyssa a scris:

=D> da, m-am intrebat, dar oricum nu conteaza, oricum nu am picat sub linie sa ma simt afectata direct.
Tind sa cred ca si daca se vor face invarteli, vor ramane totusi si niste locuri pentru cei foarte buni, care au facut punctajul, si care vor fi admisi in exclusivitate pe merit.

N-as numi meritocratie sistemul prin care s-a inteles sa se formuleze examenul de admitere anul acesta ci mai curand loterie. Si am sa spun de acum si de ce, pentru a nu mai citi apostrofari ulterioare-proba de verificare a cunostintelor de drept s-a transformat intr-o veritabila proba de logica si rationament analitic, judecand nu dupa complexitatea intrebarilor, ci dupa formularea lor, ma simt indreptatit sa spun asta. Am convingerea ca a invata toata materia este necesar dar nu suficient pentru a trece de prima proba.
Tinand cont ca pentru promovarea testului de logica sunt suficiente 30 de raspunsuri corecte, imi pare absurd sa se imbine oarecum cele doua probe in prima.
In al doilea rand este inadmisibil sa se anuleze 5 intrebari intr-un examen de o asemenea anvergura si complexitate.
Iar in al treilea rand, coincidenta, dupa parerea mea, este prea mare in privinta acelei prime pagini la care subit s-a terminat tonerul color si care, comparativ cu celelelalte 70 de pagini, este cea mai neingrijita...mai trebuia sa apara cateva dungi de la o eventuala mototolire, pe care probabil ati fi pus-o pe seama faptului ca s-a blocat in imprimanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
2visitor, utilizator
Am si eu o intrebare pentru cei care au sustinut testul de rationament logic anul trecut si participasera si la pretestare, intrebarile pretestate au figurat la examen?
Le-a folosit in vreun fel pretestarea?
Ar fi util pentru cei ramasi in cursa anul acesta sa stie cum se va desfasura testul de rationament. Chiar si cateva detalii privitoare la interviu ar fi de folos.
alexellu a scris:

Am si eu o intrebare pentru cei care au sustinut testul de rationament logic anul trecut si participasera si la pretestare, intrebarile pretestate au figurat la examen?
Ar fi util pentru cei ramasi in cursa anul acesta sa stie cum se va desfasura testul de rationament. Chiar si cateva detalii privitoare la interviu ar fi de folos.

In total sunt 120 de intrebari si se tine cont doar de 100.Cele 20 "pretestate" sunt similare celorlalte si nu poti deci sa iti dai seama care din ele sunt.In legatura cu timpul de rezolvare,nu cred ca ai timp sa iti treci intai raspunsurile pe ciorna si pe urma pe formularul de concurs.De asemenea,nu cred ca ai timp sa revii asupra unor intrebari.

...dar poti face exercitiul asta acasa cu subiectele date in anii anteriori,contratimp,luand in considerare si ca la examen vor fi 20 de intrebari in plus.
alexellu a scris:

intrebarile pretestate nu figureaza in examenele din urmatorii 2 ani si nici pentru cele utlterioare s-ar putea sa nu fie folosite . Pretestarea e doar un mod de a simti examenul pe pielea ta inainte de al da efectiv.
Intrebarile de la pretestare nu se vor regasi in subiectele de examen. Cel putin nu cele care s-au dat anul acesta. Este posibil insa sa semene foarte mult. Adica, sa schimbe nume, date sau situatii.
Pretestarea te obisnuieste cu conditiile de examen si te ajuta sa-ti vezi nivelul.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)