avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
ceea ce mi se pare suparator este ca in presa se arunca numai cu injurii si doispret la adresa candidatilor, "execrabil pregatiti", asa ca ideea unui nou examen pare ridicxola, astia ne sunt magarii cu astia defilam :))) nu se admite nicaieri ca de fapt examenul ar fi de asa natura incat sa puna in dificultate si un student pregatiti. oare cine poate sa dezminta aprecierile din presa..inmul tace
Anul trecut au trecut de aceasta proba 240 de persoane si au fost 200 de locuri.Din cei 40 care la sfarsitul tuturor probelor s-au aflat sub linie,19 au participat si anul acesta.Cati credeti ca au mai trecut de 70 de data asta?!?

Raspuns : 1 (Bratulea Daniela - de la 72 p anul trecut la 75p anul acesta)

Dintre ceilalti,10 au obtinut in acest an sub 60 de puncte.De exemplu Manolica Maria (de la 73p la 55 p) si Petrescu Erita Cosmin (de la 73p la 58p).

Prin urmare,in aceasta maniera,pentru cine are cap sa inteleaga,se pot dezminti aprecierile din presa,dar si ale unor membri CSM,care considera aceasta generatie ca fiind "cea mai slab pregatita".
Iar daca aceasta este scuza finala pe care INM o va adopta,nu ii vad rostul unui noi concurs anul acesta (de acelasi nivel al dificultatii cu acesta) pentru ca , prin nicio minune nu ne vom putea destepta peste noapte daca suntem asa slab pregatiti cum se sustine.

Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
Dan U, utilizator
Vă întreb şi eu - credeţi că vor modifica o lege organică (304/2004 privind organizarea judiciară) în Parlament în termen de 2 luni numai de dragul unui examen?
Deşi m-aş bucura să se întâmple totuşi raţiunea mă face să fiu mai rezervat.
Oricum interpretarea dată advervbului "anual" (examenul se organizează anual) ca fiind sinonim cu "o dată pe an" ridică mari semne de întrebare referitoare la metodele CSM ului de interpretare a unei legi. Dacă legiuitorul ar fi avut intenţia în acest sens putea să se exprime în acest sens, fără a constitui o formulare pleonastică: examenul se organizează o singură dată în fiecare an/ anual se organit'zează un singur examen de admitere la INM, etc.
Dar voi chiar va doriti inca un examen anul asta? Nu vi se pare o provocare psihica prea mare? Ma indoiesc ca vor face grilele mai usoare si sincer mi se pare prea putin timp (daca voi spuneti ca ar trebui sa fie prin octombrie) pentru repetat si aprofundat (mai ales cei care au picat sub 6 si care au de aprofundat mult mai mult).
Apoi, ar trebui sa admita si inscrierea unor persoane care nu au participat in august, ceea ce nu mi se pare chiar corect avand in vedere ca sunt cel putin mai odihniti decat noi ...
Eu nu cred ca scopul lor este ocuparea celor 200 de locuri neaparat. ..cred ca se multumesc si cu 150...si daca au trecut 72 (putin probabil ca vor exista probleme la rationament etc.)..practic le mai trebuie tot pe atat...deci vor face un examen la fel de greu...vom pica la fel de multi...si toti vor arata cat de slab pregatiti suntem noi... ei isi ocupa aproape toate locurile...si gata problema.
In alta ordine, mai rog odata sa-mi recomandati autori pt p. pen, penal ...si eventual daca credeti ca pe langa boroi si tabarca la p civ. ar trebui sa-mi cumpar si vreun cod comentat (stiu ca s-a discutat problema dar nu mai gasesc pagina). Mersi

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)