haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
sunt curios daca s-a mai intamplat cuiva...ma suna ieri cineva de la tribunalul provincial unde m-am inscris si ma intreaba in graba daca am facut contestatie la examen. dupa ce ii spun ca nu, o intreb de ce ma-ntreaba si imi spune :''...pt ca am avut faxul defect...atat am vrut, la revedere...'' :confused:
ok, si daca intre timp intra in vigoare noile coduri, noi ne pregatim dupa ce? Nu am facut nici o comparatie intre cele vechi si cele noi -stiu ceva modificari pe la civil dar nu mare lucru...
Adrin - probabil ca se verifica numarul real al contestatiilor, ca sa adune date pentru raportul de joi:).
Fluturash - chiar daca intra in vigoare cred se vor da tot din codurile vechi, dupa ce ai studiat 4 ani intr-un fel e greu de crezut ca iti cer sa studiezi din nou materia in cateva luni. Probabil ca se vor da abia din 2012 dupa ele sau chiar mai tarziu, insa in Romanika totul este posibil.
Da, am impresia ca exista o propunere inca de acum 1 an sa se introduca un curs la Facultatea de Drept (Univ Buc) unde sa se compare codurile, dar din cate stiu eu nu s-a materializat nimic...
Nu mi se pare normal sa dam din noile coduri, dar nici ele sa fie in vigoare si noi sa ne chinuim sa invatam ceva ce nu mai e valabil...probabil ca va fi bibliografia mult mai detaliata...sau subiectele nu vor fi din modificari..
Buna!
Eu una sunt obosita, nervoasa si mai presus de toate ma simt ca o carpa de sters pe jos pt cei de la INM, CSM sau altii cu alte denumiri mai mult sau mai putin prescurtate... sunt satula sa mi se reproseze (defapt noua tuturor) ca nu sunt bine pregatita, ca nu am experienta si mai ales ca nu citesc mai mult decat ei!!!!
Se presupune ca este un examen de INTRARE... pt a te forma ca magistrat... Oare chiar asa este????
De ce anul asta au simtit ca subiectele trebuie sa fie la acest nivel 15 intangibile caci nu sunt de acord cu expresia "slabi pregatiti" cand vorbesti de 3300 de oameni care nu au stiut raspunsul + alte 25 de nivel f ridicat, de ce dc ai curiozitatea sa compari intrebarile de anul trecut sau cele de acum 2 ani cu cele de anul asta iti da cu virgula?? De ce in anii anteriori era suficiente codurile si manualele si acum nu mai sunt? Ce arata ca suntem mai slab pregatiti ca cei care au intrat anterior?
Sunt intrebarile umile ale unei persoane care a renuntat la servici pt a invata pt acest examen... Si care crede ca nu se va mai da anul acesta nici un examen pt ca dc vroiau sa aiba baza de selectie formulau de la inceput niste intrebari la care pot sa raspunda si alte persoane pregatite cu exeptia lor. (am fost intr-o sala in care supraveghetorii se uitau in coduri sa rezolve grilele si se ajungea numai la semne de nu si chiar au ajuns sa se contrazica... am facut o sg pauza de 10 min si m-am uitat la ei cum se perindau pe rand pe la catedra si pe langa geam se formasera grupuri cu dif opinii pe care si-le exprimau in soapta privind pe fereastra si aratand din cand in cand pe coduri ca mai apoi sa plece inapoi la supravegheat ).
Numai bine!