avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
"27 de intrebari au avut un grad ridicat de dificultate, 25 de intrebari au avut un grad scazut de dificultate, la 15 intrebari nu a raspuns niciunul dintre candidat"
Deci practic sunt 15 intrebari problema....un candidat bine pregatit trebuia si avea cum sa treaca peste 7...oricum era evident ca noi suntem de vina ca nu am intrat...dar nu prea vad motiv sa se mai organizeze un concurs . Am putea considera nota maxima posibila 8,50 cu posibilitatea de gresire a 15 grile....decat nota maxima 10 cu posibilitatea de gresire a 30.
Oricum mi se pare amuzant si ciudat ca din 3300 de candidati nici unu nici macar la noroc nu a rezolvat una din cele 15. Sunt curioasa care sunt cele 15.
Fluturash - Ioan Les - pentru procedura civila, la penal si eu am dubii serioase chiar nu stiu in afara de Streteanu pentru general, si eu as fi curioasa.Eu asa cum am spus si pe sit-ul 2011 mi se par ''Monstri sacrii'' Bulai si Dogoroz, insa nu au actualizat nimic.
Dintre cei care au facut punctaj la penal din ce ati invatat fratilor?
Cat despre un nou examen eu din ce in ce vad mai tare lumina de la capatul tunelului, cred ca anul viitor este speranta. Si daca vor repeta examenul cred ca va fi de acelasi nivel cu cel din vara. Vor sa demonstreye ca nu subiectele sunt de vina ci ca studentii sunt nepregatiti.Eu una am obosit ba sunt sus ba sunt jos, ba te bucuri ca poate mai ai o sansa ba iti e frica sa nu traiesti de doua ori intr-un an aceeasi deceptie.
si eu am obosit de atata incertitudine,iar 2 esecuri intr-un timp scurt vor fi greu de depasit.Nu trebuie sa plecam,insa de la premisa asta.inca o recapitulare a materiei(probabil zi si noapte) poate ne mai lumineaza mintea,plus ca nu vor mai fi intrebari controversate sau in afara tematicii,care ne-au cam stors creierii si ne-au furat din timp:stunned:
pt m13d - eu am invatat in anul 4 dupa cartea lui Les si nu mi se pare cine stie ce; vine Codul de proced civila comentat cu noutati sau e mai bun? Bulai la prima citire in fac a fost mai greu de inteles dar eu il recomand ca fiind mai bun decat Boroi pt partea generala.
Un pic mai stufos decat editiile anterioare dar urmareste aceeasi linie codul, si mi se pare mie un pic mai accesibil decat Tabarca, cu mai multe conexiuni intre institutii, acum pentru fiecare gust exista o culoare:)

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)