avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
aryZu a scris:

Si nu uitati ca regula admiterii in Magistratura este INM-ul, iar exceptia o constituie concursul pe post direct.

zi-le şi lor chestia asta. anul trecut au fost încadraţi mai mulţi magistraţi direct pe post decât din cei care au terminat inm.
gigelush a scris:

aryZu a scris:

Si nu uitati ca regula admiterii in Magistratura este INM-ul, iar exceptia o constituie concursul pe post direct.

zi-le şi lor chestia asta. anul trecut au fost încadraţi mai mulţi magistraţi direct pe post decât din cei care au terminat inm.

oricum o sa se lase cu scandal mare daca nu vor vota organizarea unui nou concurs anul acesta... pentru ca la final de an se va trage LINIE, iar UE nu doar ca va mustra CSM-ul, ci ii va da niste palme... cu alte cuvinte nu cred ca se vor risca membrii CSM sa nu adopte rapid o modificare legislativa in acest sens.
aryZu a scris:

gigelush a scris:

aryZu a scris:

oricum o sa se lase cu scandal mare daca nu vor vota organizarea unui nou concurs anul acesta... pentru ca la final de an se va trage LINIE, iar UE nu doar ca va mustra CSM-ul, ci ii va da niste palme... cu alte cuvinte nu cred ca se vor risca membrii CSM sa nu adopte rapid o modificare legislativa in acest sens.
să îţi zic un lucru. aseară la ora de ştiri pe tvr2 a fost invitată o doamnă de la societatea academică română... printre altele a zis faptul că lumea se gândeşte ca admiterea prin inm să fie scoasă... ca argumente venea cu ideea că tinerii absolvenţi nu au trăit suficiente experienţe, a.î. nu am putea discerne între bine şi rău... de aici situaţiile în care sunt arestaţi oameni ca dan diaconescu şi sit în care nu sunt arestaţi oameni ca danezu... că ar trebui să fie admişi în magistratură cei cu ani de practiă în spate... dar acum eu unde să fac practică?mi se pare aiurea, dar chestii de genul acesta se vorbesc în cercurile din jurul inm-ului.
cât despre faptul că e certat csm-ul. probabil că ştii că rapoartele asupra justiţiei sunt nasoale- scz expresia din 2007 de când am intrat în ue. deci crezi că le pasă? eu am făcut liceul mai apoi facultatea cu fiica unui membru csm... ea nu dădea doi bani pe nimic, elevă mediocră, studentă la fel de bună... dar ea e angajată şi eu nu... nimănui nu îi pasă.
şi cel mai mult îmi pare rău că nu am putut să fiu mai deştept cu câteva grile... est evina mea 90% că am dat greş... şi cunosc starea pe care o aveţi...
S-a obisnuit si UE cu noi,si noi cu UE...asa ca un raport nasol e ceva obisnuit.I-ar soca daca am face ceva bine.
Mai copii, CSM-ul a discutat in plen despre examenul de admitere la INM ca sa mai bifeze o actiune. Trebuie sa stiti ca in toamna aceasta se vor organiza alegeri pentru noul CSM si o sa fie o lupta teribila in care vfor fi implicati si unii dintre actualii membri ai CSM. In plus in toamna aceasta se vor organiza atat examenul de admitere in magistratura direct pe post cat si examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari, astfel incat nu exista timp si resurse pentru inca un examen de admitere la INM. In al doilea rand orice insucces ar trebui sa va ambitioeneze si mai mult. Eu am cazut in 2006 cu 80 de grile pentru ca nu m-am incadrat in numarul de locuri scoase la concurs, iar in urmatorul an am reusit, asa ca sa aveti convingerea ca examenul e "pe bune", sa invatati si sa fiti optimisti.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)