AVLIL a scris:
Pensia de intretiere se suspenda automat la majorat. Ca ea se platea in baza unei hotarari care spunea "pana la majoratul minorului"... :)
Cand esti nascut? In octombrie? :whistle:
Eu am 20 de ani deci sigur nu a fost de la majorat. Ma intreb insa cine a putut sa o intrerupa fara interventia tatalui meu [el spune ca nu a intervenit] si cum de eu nu am fost instiintat. Aceste doua lucruri ma framanta sincer doamnelor si domnilor avocati. Stiti cumva cum s-ar fi putut intampla asa ceva ? Poate cineva sa imi intrerupa din oficiu pensia dupa terminarea liceului si unde a-si putea sa ma informez in legatura cu aceasta intrerupere ?
Data post: Joi, 18 Septembrie 2008, 00:33
Subiect: RE: Pensie alimentara !
florentina albu a scris:
Codul Familiei, art. 86 - 96, obligatia legala de intretinere.
Pensia de intretinere nu e datorata pe perioada de intrerupere a studiilor, dar e datorata dupa perioada de intrerupere, la reluarea studiilor, tot pana la 26 ani cel mult.Conditia este sa o solicitati prin instanta. Obligatia de intretinere subzista pana la varsta de 26 de ani cu conditia ca persoana sa nu poata sa se intretina singura.
Doamna avocat tinand cont ca sunt la o facultate de zi cu plata vreau sa stiu daca lucrez mai pot primi pensie alimentara ? Pensia ar fi oricum mica [200 lei] iar salariul pe care il am este de 450 lei. Practic nu imi acopera cheltuielile si de asta vreau sa si lucrez.