avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara !

Sunt o adolescenta ce primesc pensie alimentara de la ambii parinti. Ei au divortat cand eu aveam doi ani, eu am fost incredintata spre crestere tatalui dar practic am fost crescuta si educata de bunicii din partea tatalui pana la decesul acestora in anul 1998. Am fost preluata de mama pana la terminarea liceului, apoi nici aceasta nu m-a mai gazduit, eu fiind nevoita sa apelez la instanta pentru a obtine pensie alimentara de la ambii parinti. Sunt studenta, pensia alimentara cumulata nu este suficienta pentru a ma intretine . Sunt ajutata acum finnciar de familia bunicilor, dar as vrea sa ma angajez part-time pentru a-mi suplimenta veniturile si a ma putea intretine singura. In acest caz eu mai primesc pensie alimentara? Care este legislatia in vigoare?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2005
ligiamirica, utilizator
Pensie alimentara.
Am si eu o intrebare:la calculul veniturilor pentru pensie alimentara intra si cele obtinute din activitatea de arbitraj?Daca da,cum trebuie sa procedez pentru a obtine pensia alimentara la aceste venituri?Multumesc pentru raspuns.
Mergeti cu hotararea si o investiti, apoi cereti executarea; nu veti obtine decat pe maxim 3 ani, si asta daca aveti hotarare pentru plata pensiei dupa majorat.

In calculul veniturilor intra orice castiguri care au caracter permanent, indiferent de natura lor! Depinde ce hotarare aveti, daca nu e completa, faceti o alta actiune de recalculare a pensiei!

ce pot face daca fostul sot declara ca nu lucreaza(pensia se calculeaza in functie de salariul mediu pe economie)insa eu stiu ca lucreaza la negru,ma pot ajuta martorii la un eventuaql proces?
E cam dificil, puteti da firma lui in judecata sau pe el pe motiv ca nu au inregistrat contractul la ITM si va prejudiciaza astfel... E un contract consensual, se poate incheia prin simplul acord al partilor, asa incat el exista, indiferent de inscrierea lui la autoritatile competente sau nu.
Fiind o chestiune de fapt, demonstrati cu martori, colegi de munca etc.
E mai dificil cu demonstrarea venitului...

Apoi faceti actiune de stabilire pensie...

Oricum, pensia dv. se stabileste in functie de venitul minim presupun, nu de cel mediu...
In toate cazurile, puteti demonstra, dar va trebuie avocat. Sunt chestiuni tehnice de dreptul muncii, macar in acel dosar luati-va avocat.
odata cu cresterea salariului minim fostul sot este obligat sa mareasca pensia alimentara( in functie de salariul minim).trebuie sa il dau in judecata de fiacare data cand creste salariul minim,adica din 3 in 3 luni...?

Alte discuții în legătură

Bursa sociala sergiu2011 sergiu2011 Salut, Vin la voi cu niste nelamuriri care imi dau mari batai de cap.Imi pun speranta ca o sa imi dati un sfat bun si ca o sa ma puteti ajutati. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara.. ajutor alexaaa90 alexaaa90 Buna ziua! Sunt studenta in anul II, la taxa si am niste probleme cu tatal meu legate de pensia alimentara. Tatal meu imi da pensie alimentara numai dupa cate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pe durata studiilor cristina.andreea cristina.andreea Sunt studenta in anul III, am 21 ani, parintii mei sunt divortati, iar pe durata anilor I si II, toate cheltuielile au fost suportate de mama mea cu exceptia a ... (vezi toată discuția)