avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara !

Sunt o adolescenta ce primesc pensie alimentara de la ambii parinti. Ei au divortat cand eu aveam doi ani, eu am fost incredintata spre crestere tatalui dar practic am fost crescuta si educata de bunicii din partea tatalui pana la decesul acestora in anul 1998. Am fost preluata de mama pana la terminarea liceului, apoi nici aceasta nu m-a mai gazduit, eu fiind nevoita sa apelez la instanta pentru a obtine pensie alimentara de la ambii parinti. Sunt studenta, pensia alimentara cumulata nu este suficienta pentru a ma intretine . Sunt ajutata acum finnciar de familia bunicilor, dar as vrea sa ma angajez part-time pentru a-mi suplimenta veniturile si a ma putea intretine singura. In acest caz eu mai primesc pensie alimentara? Care este legislatia in vigoare?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2005
ligiamirica, utilizator
Buna ziua,
Ma numesc Vlad si am 23 de ani. Am facut 4 ani de facultate la Brasov dar nu am putut termina din cauza unor divergente cu un profesor. Cand am vazut ca nu se poate face nimic, m-am reinscris la bucuresti si urmez cursurile IDD ale facultatii de informatica (anul II in prezent, integralist in anul I de studii). Cat timp am fost student in brasov, am avut rezultate acceptabile doar in anul I iar dupa din cauza profesorului respectiv si a unor probleme financiare ale familiei am fost obligat sa imi gasesc diferite locuri de munca doar pentru a-i acorda un ajutor financiar mamei mele si sa renunt partial la cursuri.
Acum 6 luni am fost nevoit sa apelez la tribunal pentru marirea pensiei alimentare (ultima marire fiind in urma cu 5 ani) deoarece nu am putut sa gasesc o cale amiabila de rezolvare discutand cu tatal meu. Acum cateva zile am primit instiintare de la tribunal pentru ca tatal meu a facut apel la deciza luata cu 3 luni inainte. Eu in momentul actual sunt angajat in bucuresti cu contract de munca pe perioada determinata (6 luni) deoarece doar din pensia primita banii nu erau suficienti decat pentru taxa de studii si pentru a-mi asigura o saptamana de cursuri aici. Banii care ii castig impreuna cu pensia alimentara abea imi ajung pentru plata taxei la facultate si pentru asigurarea cursurilor. (de haine noi nici nu se pune problema).
Din contractul actual mai am 2 luni dupa care nu pot face prelungire.
Am ce face pentru a imi pastra pensia pana la implinirea varstei de 25 de ani?
[Buna ziua! Am si eu o intrebare: daca un copil primeste pensie alimentara din partea tatalui, pana la varsta legala de 26 ani pentru ca isi continua studiile(colegiu, facultate, etc), poate lucra full-time si cu carte de munca in acest timp in care este la facultate, sa zicem, si sa primeasca in continuare pensie alimentara?
Va multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu cum se aplica procentul de 25% din veniturile permanente in cazul in care o companie multinationala are un salariat platit 40 millioane (in contabilitatea romaneasca) iar restul de 100 mil, venituri nete, permanente, direct din afara, fara sa treaca prin contabilitatea romaneasca.
Multumesc
@anne_david
Daca se poate dovedi ca un salariat primeste lunar si aceasta suma de 100 mil vechi, atunci instanta va lua in considerare la stabilirea pensiei de intretinere toate veniturile nete ale salariatului respectiv.
anne_david a scris:

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se aplica procentul de 25% din veniturile permanente in cazul in care o companie multinationala are un salariat platit 40 millioane (in contabilitatea romaneasca) iar restul de 100 mil, venituri nete, permanente, direct din afara, fara sa treaca prin contabilitatea romaneasca.Multumesc


Art. 55 din OUG nr. 138 / 2004 de modificare si completare a Legii nr. 571 / 2003
Venituri din salarii
(4) Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
m) sumele sau avantajele primite de persoane fizice din activitati dependente desfasurate intr-un stat strain, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv. Fac exceptie veniturile salariale platite de catre sau in numele unui angajator care este rezident in Romania sau are sediul permanent in Romania, care sunt impozabile indiferent de perioada de desfasurare a activitatii in strainatate;

Alte discuții în legătură

Bursa sociala sergiu2011 sergiu2011 Salut, Vin la voi cu niste nelamuriri care imi dau mari batai de cap.Imi pun speranta ca o sa imi dati un sfat bun si ca o sa ma puteti ajutati. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara.. ajutor alexaaa90 alexaaa90 Buna ziua! Sunt studenta in anul II, la taxa si am niste probleme cu tatal meu legate de pensia alimentara. Tatal meu imi da pensie alimentara numai dupa cate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pe durata studiilor cristina.andreea cristina.andreea Sunt studenta in anul III, am 21 ani, parintii mei sunt divortati, iar pe durata anilor I si II, toate cheltuielile au fost suportate de mama mea cu exceptia a ... (vezi toată discuția)