Sunt o adolescenta ce primesc pensie alimentara de la ambii parinti. Ei au divortat cand eu aveam doi ani, eu am fost incredintata spre crestere tatalui dar practic am fost crescuta si educata de bunicii din partea tatalui pana la decesul acestora in anul 1998. Am fost preluata de mama pana la terminarea liceului, apoi nici aceasta nu m-a mai gazduit, eu fiind nevoita sa apelez la instanta pentru a obtine pensie alimentara de la ambii parinti. Sunt studenta, pensia alimentara cumulata nu este suficienta pentru a ma intretine . Sunt ajutata acum finnciar de familia bunicilor, dar as vrea sa ma angajez part-time pentru a-mi suplimenta veniturile si a ma putea intretine singura. In acest caz eu mai primesc pensie alimentara? Care este legislatia in vigoare?
Va multumesc!
Ella, ce legatura au prevederile din codul fiscal cu pensia de intretinere? Nu conteaza dacva evniturile sunt impozabile sau nu, conteaza daca exista si daca au un caracter permanent, constant si nu intamplator, vremelnic...
Anne, daca le dovedesti si au caracter de venituri constante, acele venituri se iau in calculul pensiei la fel ca salariul din tara.
Sa inteleg ca pe langa prejudiciul adus minorului in cauza, firma respectiva prejudiciaza si statul si asta nu deranjeaza pe nimeni, avand in vedere ca in Romania sunt multe astfel de firme????
Nu inteleg de unde ati desus ca prejudiciaza statul... :-/ Sunt venituri impozabile, venituri neimpozabile, conform legii...
Asta insa nu influienteaza pensia de intretinere.
NU am spus ca acele venituri nu platesc impozit ilegal... sau ca ocolesc plata impozitului nerespectand legea...
Nu conteaza ca acele venituri trec sau nu prin contabilitatea romana, sunt parinti care lucreaza in afara tarii, veniturile lor nu se regasesc in niciun ACT ROMAN SI TOTUSI ELE SUNT DOVEDITE, CAZ IN CARE ACELE persoane platesc pensie raportata la acele venituri.
Fara sa achite impozit in tara, fara sa existe vreo forma de contabilitate romana care sa le evidentieze...
Nu are importanta partea fiscala, modul in care sunt sau nu impozitate acele venituri...
:offtopic: Am apasat din greseala tasta caps lock. :(
Am citit acest topic, si sunt revoltata de modul in care niste copiii sau adolescenti sunt nevoiti sa se descurce sau sa-si ceara drepturile in instanta.
Rusine pt aceasta legislatie care lasa niste copii la cheremul unei legi incorecte,necoroborate cu intreaga legistaltie si realitate , la cheremul unor "parinti inconstienti".
Daca parintii au decis sa se desparta , e treaba lor, dar legea ar trebuii sa se asigure ca acesti copii vor avea tot confortul si sprijinul material pt asi continua viata.
Da!. Chiar in defavoarea parintilor!!!! Daca tot vor sa divorteze macar sa se reponsabilizeze asupra deciziei lor!
O idee de moment, de ce de ex asa cum la pensionari, la mame cu copii, le acordam facilitati de la stat, de ce de ex automat la divort nu se impuna crearea unui cont la Banca (una de stat) in care , parintele/parintii sa fie obligati sa transfere pensia alimentara, si in functie de virsta sau alte elemente, Autoritatea Tutelara/Justitia/Politia sa fie instiintata automat in momentul in care nu intra lunar suma stabilita.
De ce trebuie sa se ajunga in istanta sa ceri pensie mai mare,ca urmare a mariri de salar, cind in mod normal prin decizie judecatoreasca ,departamentul financiar/contabil de la locul de munca al parintelui (ilor) ar trebuii obligat sa actioneze automat si sa retraga direct suma corecta (sau trimestrial sa se trimita o adeverinta de venit).
Si in caz de demisie sau schimbare de loc de munca ,un organ al politiei/judecatoriei sa fie instiintat si la noul loc de munca sa apara automat datoria pe care o are, si politia (sectoristul) sau alte organe abilitate sa il si viziteze pe parinte acasa pt a se asigura ca mai sta la aceea adresa si/sau nu a uitat ca are o datorie de onorat.
Veti spune ca visez si ca aberez ...tot ce este posibil....
dar copii care doresc sa faca o scoala, trebuie incurajati ,ei au o situatie relativ buna pina la divort, si ajung dupa divortul parintilor, sa fie marginalizati (sau ei sa se marginalizeze), sa renunte la societatea/anturajul/zona/locuinta in care au crescut , pt ca legea nu le da dreptul sa revendice nimic din ce au pina atunci.
Sunt mama, sunt in divort, si sunt revoltata cum o casnicie, la divort e atit de usor tratata si transformata in afacere de aceste legi, si copilul nu este protejat de nimeni si nimic si ajunge un milog la usa statului.
Bursa sociala
sergiu2011
Salut,
Vin la voi cu niste nelamuriri care imi dau mari batai de cap.Imi pun speranta ca o sa imi dati un sfat bun si ca o sa ma puteti ajutati.
... (vezi toată discuția)