avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienarea parentala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienarea parentala

Este sau nu în România alienarea prenatala legiferată ?
Cel mai recent răspuns: tzapone , utilizator 09:09, 24 Aprilie 2017
Dnule when eu n-am negat niciodata existenta mai multor categorii, DIN CONTRA, am negat etichetarea atot-cuprinzatoare. Nu-mi schimb cu nimic opinia despre acel tata care s-a dat singur in judecata pentru a mari pensia. Este un non sens si o sete neostoita de a se da in spectacol (probabil singura cale prin care reuseste sa atraga atentie asupra sa).
Nu ma astept sa va conving, nici macar nu urmaresc. Ca orice alta persoana exprim un punct de vedere strict personal, imbratisat si de unii, contrazis de altii.
Nu trebuie sa cunoasteti franceza si engleza, chiar Colegiu spune ca Romania ar fi 1a tara europeana care "recunoaste" acest asa-zis fenomen.
"Sa negam alienarea parentala inseamna sa negam ca soarele rasare zilnic.", ei nici chiar asa! ca doar nu o fi devenit cea mai raspandita religie a lumii!
@asaofi, relaţia părinte-copil nu o puteţi asimila cu un efect mecanic - înlocuiesc rulmentul defect, angrenajul funcţionează -adică dă tata bani, copilul merge cu el; tocmai pe schimbarea condiţiilor avute în vedere la ultima sentinţă judecătorească se bazează relativitatea puterii lucrului judecat. Trecerea timpului poate a mai vindecat rănile copilului, timpul rezolvă multe lucruri, copilul a mai crescut, poate şi mama a lucrat mai intens cu copilul, ca să-l convingă, poate s-a schimbat atitudinea tatălui, poate s-a atenuat ura lui faţă de mamă....sunt multe posibile cauze. Chiar şi dvs. puteţi recupera respectul fetelor dvs., dacă nu le mai tracasaţi prin tribunale, dacă o lăsaţi în pace pe mama fetelor.
Fetele mele, oricat ma critica, si oricat de majore au devenit, inca imi spun TATA. Ptr mine...imi e destul...forma asta de respect.
Si, Martonze, stiti exact ca nu sunt exact arhietipul de "tata" de care sa va luati! Ba chiar...dimpotriva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
asaofi, utilizator
Martoze si PS pozitia dvs e clar anti tata cel putin mie asa imi reiese "poate s-a atenuat ura lui faţă de mamă" sau poate invers bagati toti tatii la gramada si nu este ok atat timp cat nici noi tatici din discutie nu v-am incadrat toate mamele ca fiind egale .
Vam rugat anterior sa cititi respectivul acord , si din cate vad nu a-ti facut-o , spun asta ptr ca
"V – restricționarea deliberată a accesului părintelui
alienat (părintelui țintă) în timp util la informații
personale relevante cu privire la copil ori adolescent,
inclusiv la informațiile legate de activitatea școlara si
extrașcolara, deplasarea copilului in alte localități,
situația medicală sau de modificare a adresei de
reședință/domiciliu;"
si asta este inclusa acolo si nu e nevoie sa ai studii in domeniul psihologii ptr a constata un astfel de lucru .
si continui sa ma ... si sa presupun ca un nebun ca mami nu a mintit copilul ca a batut-o tati si a facut buba unde a facut o interventie chirurgicala ptr a ma apropria de el.
Spre durerea dvs va spun ca la fel cu dvs afiramati ca sunt tati care fac x sau y SUNT MULT MAI MULTE MAME CARE SE FOLOSESC D PROPRII COPII CA ARME ALE RAZBUNARII LOR, dar din bun simt macar , siptr ca cred si acst lucru sunt si mame care merita a fi numite parinti. Pe cand dvs doamne le mele nu acordati nici unde prezumptia de nevinovatie unu tata. Daca a facut plangere penala contra mamei le e de vina, daca copilul nul vrea ele e de vina etc.
Si ptre a raspunde unei afrmatii anterioare, da copilul meu inca ma iubeste , ar trebui sa asptept pana reuseste mama sa il indeparteze ptr a striga lupul ?
Merg sa ma interesez la medicul de famile care mai este sitiuatia copilului , n-a mai trcut pe acolo de cand am fost cu mine ultima data , nu mi se poate da un act in acest sens de firca ca " o poate actiona mama in justitie" o intreb pe mama unde a mutat copilul unde ma pot interesa de situatia sa medicala " o sa fi informat la prose de mai mult in rest mergi la doctorul de famile" asta din partea unei prea slavite mame care pana la 3 ani jumate n-a stiut ce insemana problemele medicale ale copilului , de langa care am plecat cu copilul la urgenta cu febra 39 dar n-a mers ca nu am invitat-o.
Judecati fiecare caz in parte nu generalizati in modul care va convine dvs.
ps : poate gressc dar ma indoiesc cel putin 2 dne de aici ar avea probleme daca s-ar ajunge la o legiferare a alienarii parentale.
@tzapone, sunteţi prea pornit împotriva mamei copilului dvs.
Ştiu ce aberaţii conţine numitul "protocol", s-a ajuns la concluzia că persoana la care locuieşte copilul alienează prin gânduri sau gesturi..
Poate n-aţi înţeles bine, eu condamn aşezarea sub umbrela unui concept ( inventat de un om cu probleme psihice la rândul său, care s-a şi sinucis, concept îmbrăţişat de un grup cu interese materiale şi investit cu gravitatea unei crime cu premeditare), vestita "alienare parentală", a tuturor cauzelor pentru care un minor nu vrea să relaţioneze cu părintele la care nu locuieşte sau a tuturor nemulţumirilor părinţilor nerezidenţi faţă de părintele rezident.
Observaţi că nu mă refer la sexul părintelui.
Legea dă posibilitatea părinţilor să vegheze la creşterea şi educaţia copilului. Asta înseamnă că părintele are dreptul să se intereseze la medic, la şcoală, la sport despre evoluţia copilului.
Că n-a fost copilul la medic de 6 luni? - bucuraţi-vă, copilul dvs. e sănătos!
La grădiniţă, vorbiţi cu educatoarea, la şcoală, vorbiţi cu învăţătorul, cu dirigintele.
Despre mutarea domiciliului, puteţi afla chiar de la copil.
Prin vorbă bună, obţineţi mult mai mult decât prin acuzaţii.
Ce înseamnă "restricţionare deliberată"? V-am spus mai sus, legea vă dă drepturi care nu pot fi restricţionate de nimeni. Şi aşa cum gândurile sau gesturile unuia pot "aliena" copilul, gândurile şi gesturile celuilalt pot "aliena" în aceeaşi măsură.
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2017
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)