La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Discutia, trebuie s-o recunoastem, este foarte importanta. Chiar daca poate degenera s-o lasam sa continue fara sa stergem micile rautati. Oamenii astia chiar vor sa faca treaba, chiar daca nu sunt de acord.
@proprietaru, dv punctati la fix: L 230 e aplicata neuniform (si) din cauza celor care conduc diversele asociatii!
Ori, daca se stie aceasta, n-ar fi mai buna o lege care lasa loc la cat mai putine interpretari?
Inteleg ca dv sunteti multumita de lege – ceea ce, se poate spune, e un semnal bun. De ce, totusi, nu interveniti – pe articole (macar cele abordate de altii pe forum) – pt a ne argumenta de ce e bine? Argumentele dv pot da valoare analizei pe care incercam sa o facem.
Dupa cum am afirmat si eu sunt destul de multumit de lege. Daca o respect nu ma incurca nici un articol de lege.
Am apucat sa parcurg postarile si am urmatoarele pareri:
1) Privind responsabilitatea celor care conduc si administreaza AP, problema este destul de simpla principial. Societatea umana a ajuns la concluzia ca orice grup isi rezolva problemele prin reprezentanti pe care ii mandateaza. Adica ei hotarasc in numele grupului pe baza unei strategii stabilite de acesta. In baza mandatului si a acestor strategii actioneaza fara sa mai inrebe grupul pt fiecare pas pe care- l fac. Vezi orice societate pe actiuni, unde pe baza hotararilor AG anuale menegerii angajati desfasoara intreaga activitate asumandu- si responsabilitatea pt modul in care se dezvolta afacerea.
In concluzie nu vad de ce sa- i restrictionam presedintelui atributiunile.
2) Nu cred ca trebuie sa se elimine garantiile cerute, mai ales ca se lasa la latitudinea asociatiei, deci daca partile sunt de acord nu vad care- i problema.
3) Cenzorul : e bine asa cum este. De ce sa incarcam as cu plata unui ditamai specialist
Iar nu mai prea am timp.
Totusi: sa nu intram in acceasi capcana in care intra toti cei care vor sa schimbe legile. Din cauza celor care incalca legile cautam sa introducem tot mai multe restrictii care in final ii afecteaza pe cei cinstiti. Adica ne sapam singuri groapa.
Nu exista lacate impotriva hotilor. Adica ei vor fura in continuare, iar noi ne vom restrnge tot mai mult libertatea.
Cenzor
tintin
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare.
Multumesc (vezi toată discuția)