avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
Sa participe, ca imputernicit, da....dar nu sa fie si ales. Cred ca pe asta a pus precizarea @adriantot. Dar il asteptam sa spuna dumnealui.
In mod practic, in asociatii nu se tine cont de faptul ca cineva din familie este sau nu inscris in actul de proprietate. Oamenii il aleg, daca il cunosc ca sta in bloc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
elga50, moderator
mai cititi legea...stipuleaza destul de clar..toti proprietarii....
Singura interdictie este ca membrii aceleiasi familie nu pot face parte in conducere,
asa ca ,atunci cand mai propuneti..cititi mai bine..asta doar daca nu scrieti aici ca sa va faceti puncte de popularitate
Elga ,
trebuie atent precizat aspectul
in asociatii nu se tine cont de faptul ca cineva din familie este inscris in actul de proprietate

exista situatii in care calitatea de proprietar reprezinta criteriu de acceptare la AG
Concret ,in situatii in care proprietarul motivat de imposibilitatea de prezentare,a mandatat fiica sau ginerele sa participe la AG, acestora li s-a refuzat accesul la AG cu justificarea ca nu sunt proprietari
inscrisi in actul de proprietate
@proprietaru a scris
asa ca ,atunci cand mai propuneti..cititi mai bine..asta doar daca nu scrieti aici ca sa va faceti puncte de popularitate

Chiar ne credeti pe toti ca pe dv ?

La subiect
Dupa cum stim sotul proprietar nu poate sa-si vanda apartamentul, sa-l ipotecheze, etc fara acordul celuilalt sot. La mostenire la fel sunt atat sotul supravietuitor cat si copii sau numai copii, dupa decesul parintilor. Sunt situatii cand intr-o familie s-au nascut copii, au ajuns majori, si-au ramas in acelasi apartament cu parintii toata viata, etc. Batranii deabia se mai misca iar copilul (acum are 18-50 de ani) nu este inca proprietar, dar se ocupa de apartament si de familie ca oricare alt proprietar.
Am propus simplu ca proprietarul (unu) si mebrii familiei lui ( tata, mama, sot, fiica, fecior, ginere, nora) sa poata participa la intreaga activitate a asociatiei, sa aleaga , sa fie alesi, etc. Desigur cu un vot pe familie, nu cate unul pentru fiecare membru. Sigur cu respectarea legii referitor la incompatibilitea in functiile din asociatie, etc.
Pana acum cred ca am incalcat legea ca am ales in comitet pe feciorul unui proprietar (are 40 de ani si locuieste in apartamentul parintilor care nu trec pe aici decat poate o data pe an) sau pe mama altui proprietar (apartamentul a fost al mamei care a locuit si locuieste in el dar a facut acte de proprietate baiatului). Si alte situatii asemanatoare.
Art. 13. - Veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune aparţin asociaţiei de proprietari. Aceste venituri alimentează fondurile speciale ale asociaţiei de proprietari pentru reparaţii şi investiţii cu privire la proprietatea comună şi nu se plătesc proprietarilor.

@adriantot Propun
Art. 13. - Veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune aparţin asociaţiei de proprietari. Aceste venituri pot fi folosite pentru acoperirea sau completarea cheltuielilor legale facute de asociatie.

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)