avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
marius cioca
Oricum imi voi exprima parerile.
1 Calitatea de membru nu este importanta decat pentru cel in cauza, deci il priveste si nu- i putem face bine omului cu forta. Nu cred ca- i bine sa se introduca aceasta obligatie in lege. Important este sa existe suficienti la constituire.

In conditiile in care incercati sa va exprimati opinia ,privitor la "
calitatea de membru" este bine ca aceasta apreciere sa fie in concordanta cu viziunea legiutorului,care a dispus prevederea legala.
Prevederea legala referitoare la calitatea de membru in cadrul asociatiei de proprietari ,conform dispozitii in vigoare, atrage beneficierea de drepturi si obligatii ,in raport si fata de entitatea juridica asociatia de proprietari,lipsa calitatii conducand la consecintele legale pentru parti .
Legea 230 e un hibrid in adevaratul sens al cuvantului!

Eh... Citind in legea (de fapt, OG) privind asociatiile si fundatiile nu mi-a putut scapa Art. 6 pct-ul 2 lit b): exprimarea vointei de asociere...
Altfel spus, nu se poate renunta la ”adeziunea” scrisa... Chiar daca unii propuneau si altii sustineau... eliminarea acesteia si inscrierea din oficiu a noilor veniti... :)
[ link extern ]

Practic, care este diferenta intre un membru si un non-membru? Nu prea este; asa e, in cazul asociatiilor de proprietari?
Care sunt dezavantajele de a nu fi membru?

Va fi destul de dificila aceasta intreprindere – cu atat mai mult cu cat cei care sunt multumiti nu se pronunta... De ce sunt multumiti si de ce sunt convinsi ca dispozitiile legii, in forma actuala, pot fi aplicate uniform la nivel de tzara?
Si nu se pronunta nici cei care nu sunt multumiti... Dintre atatia utilizatori care intreaba si se intreaba de ce asa, de ce nu altfel? nu prea se inghesuie cineva...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
trope_doi, utilizator
@trope_doi
"exprimarea vointei de asociere",respectiv variantele care pot deriva,in cadrul asociatiei de proprietari are o importanta majora,mai ales in situatiile limita ,cand solutionarea pe cale amiabila nu a fost posibila.
@trope_doi,
cu scuzele de rigoare pentru postarea celui de al doilea masaj cu aceiasi tema
de ce sunt convinsi ca dispozitiile legii,in forma actuala,pot fi aplicate uniform la nivel de tzara?

aceasta nu este convingere si prevedere imperioasa dispusa de legiutor.
Referitor la aplicarea uniforma,exista cumva prevederi distincte pentru aplicarea legii,pentru anume zone geografice sau orase de pe intinsul tarii,unde este valabila L nr 230/2007 ?
L 230 pare – si cred ca este – interpretata diferit in diferite zone ale tzarii, dar si in functie de asociatie... In sensul ca este neclara si fiecare o interpreteaza cum poate... Ca si in cazul cenzorilor: studii medii vs studii superioare – in unele asociatii pot exista cenzori care sa indeplineasca toate conditiile cerute pri OG amintita de dv, dar exista multe asociatii unde asemenea oameni nu sunt... iar in blocurile respective locuiesc oameni care au foarte putini bani – spre deloc – si care nu si-ar permite sa plateasca si un cenzor (plus ca nici cenzorul cu studii superioare nu s-ar deranja pt o asemenea asociatie).

Cam in acest sens ma refer la aplicarea neuniforma a legii... Sunt multe altele – care pot fi lesne observate daca in timp ce se citeste legea se imagineaza si situatiile cum ar fi aceea din zonele sarace ale tzarii – unde asociatiile de proprietari sunt infiintate mai mult pt ca asa se impune (diferenta de interpretare) si pt a exista cineva care sa ”adune” banii de la oameni si sa plateasca facturile de la furnizori – atunci cand sunt platite...
O lege mai clara ar limita (n-ar elimina, desigr) abuzurile unor administratori / presedinti...

O lege cu putine ”echivocuri” n-ar fi contestata...

ynocentta: aceasta nu este convingere si prevedere imperioasa dispusa de legiutor – nu inteleg ce vreti sa exprimati! :">
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)