La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
cenzorul asociatiei nu poate aplica sanctiuni ..neavand calificarea...este doar un control al cheltuielilor..
Ori, daca se stie aceasta, n-ar fi mai buna o lege care lasa loc la cat mai putine interpretari? trope 2...nu lasa loc de interpretare...altfel instanta de judecata nu ar mai putea functiona
Dar ..se merge pe principiul...noi facem legea...chiar daca legea este buna.Si asta ca nici un presedinte nu a platit pt abuzul sau
Sunt administratori care au delapidat sute de milioane..si ceilalti sunt obligati sa plateasca din nou.
Dati mi un exemplu de interpretari..si va combat. Am ani de studiu in domeniul asociatiilor,plus multe exemple
Art. 9. - Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a proprietarilor, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu.
@adriantot Propun
Art. 9. - Proprietarii si membrii familiilor lor din condominiu au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a proprietarilor, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu.
Propunerea lui @adriantot se refera la sotia sau fiul proprietarului, de exemplu, persoane care locuiesc in acel apartament, adica.... Ei, poate, si in unele cazuri sigur, nu sunt proprietari in acte.
Sotia de cele mai multe ori este coproprietar. Ramane doar fiul. Stiu la ce s- a referit @adriantot. Raman la parerea ca indiferent de grade de rudenie, nu cred ca se poate legal introduce la drepturi alte persoane decat proprietarul. De altfel exista legal posibilitatea imputernicirilor.
Cenzor
tintin
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare.
Multumesc (vezi toată discuția)