1. pentru evitarea oricaror eschive din partea primariilor sau a organelor abilitate in privinta sanctionarii presedintilor/administratorilor/cenzorilor/etc , ar trebui ca legea sa prevada clar obligativiatea acestora de a lua masuri si aceste masuri sa fie prevazute in lege, nu in normative. de asemenea, sa se specifice nu numai ca
Art. 52. - (1) Consiliile locale ale municipiilor, oraselor, comunelor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti sprijina activitatea asociatiilor de proprietari pentru realizarea scopurilor si sarcinilor ce le revin, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
(2) Consiliile locale organizeaza in cadrul aparatului propriu un compartiment specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari.
ci sa prevada si obligativitatea infiintarii unui corp de control cu drept de sanctionare a conducerilor asociatiilor care incalca legea, iar acestia sa conteste numai in instanta aceste sanctiuni in 45 zile (asa cum si proprietarii pot contesta deciziile ilegale ale AG sau CE numai in instanta)
2. la art 23 (4) "Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari." sa se prevada clar la ce se refera "situatii speciale"
3. art 30 (3) "Deciziile comitetului executiv se consemneaza in registrul de decizii al comitetului executiv." sa fie completat cu obligativitatea ca proprietarii sa fie anuntati in scris despre aceste decizii pentru a putea stii ca s-a luat acea/acele decizie/decizii in vederea respectarii ei/lor si/sau contestarea lor in instanta
4. sa fie luate sanctiuni si asupra administratorilor care se afla ilegal in posesia
stampilei asociatiei, mai ales asupra celor care nu vor sa o predea presedintelui
5. legea sa fie completata si cu normele de aplicare pentru a exista o singura lege unitara si omogena
6. articolul cu privire la cele 15 zile pentru care proprietarii pot fi scutiti de la plata intretinerii in cazul absentei de la domiciliu sa fie republicat intr-o forma mai simpla, nu printr-o fraza interminabila si atit de incilcita incit unii presedinti/administratori sa dea intelesul pe care-l doresc ei, si sa fie scrisa cu propozitii mai scurte si mai clare.