avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mandat special ptr succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mandat special ptr succesiune

Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta si pe mine! Mama mi-a lasat un mandat ptr a dezbate eu succesiunea parintilor ei in numele ei! Problema e ca unica ei sora a cerut iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca! Intrebarea mea este daca in baza acelui mandat pot merge in numele ei in instanta?
Cel mai recent răspuns: claudia_23 , utilizator 12:29, 28 Octombrie 2009
Buna-ziua! V-as ruga mult sa ma mai ajutati cu un raspuns! Intrucat surorii mamei mele ii revine cota cea mai mare din mostenire, doreste ca mama sa renunte la cota ei din casa si gradina aferenta in schimbul unei suprafete de teren extravilan! Dar mama nu vrea terenul respectiv, in schimb ar fi e acord sa primeasca o suma de bani! Poate cere asa ceva, sau trebuie sa accepte ceea ce-i ofera sora ei?
prin tranzactie, surorile se pot intelege intre ele asupra impartirii bunurilor, dupa cum vor dansele.
Mandatul dat pentru dezbaterea succesiunii nu vă permite să o reprezentaţi în instanţă în vederea ieşirii din indiviziune. Nu puteţi face tranzacţii în temeiul acelei procuri, nici renunţări la vreun drept.

E doar o părere, desigur. O pot argumenta juridic dacă e cazul.
chiar daca mama dvs detine o cota mai mica din proprietate, acest lucru nu presupune neaparat sa si renunte la dreptul sau !!
poate cere dansa atribuirea bunului imobil cu obligatia platii sultei catre sora dansei !!

dar binenteles, daca mama si matusa dvs doresc sa incheie o tranzactie, mama dvs va putea sa renunte daca astfel doreste la cota sa parte , in schimbul unei sume de bani .
ea nu este obligata sa accepte schimbul propus de catre sora dansei .
themis a scris:

Mandatul dat pentru dezbaterea succesiunii nu vă permite să o reprezentaţi în instanţă în vederea ieşirii din indiviziune. Nu puteţi face tranzacţii în temeiul acelei procuri, nici renunţări la vreun drept.

E doar o părere, desigur. O pot argumenta juridic dacă e cazul.

Multumesc, sunt sigura ca e asa cum spuneti! Dar o poate reprezenta un avocat?

Alte discuții în legătură

Sfat succesiune marycrys007 marycrys007 Problema pe scurt este urmatoarea: Mama locuieste singura (dupa decesul tatalui meu din 2005) intr-un apartament (bun comun dobandit in timpul casatoriei). Eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire bandi2 bandi2 vreau sa intreb,tata a murit,eu cu sora mea am mostenit o parte legala.eu daca plec din tara mama mea poate sa lase toata partea ei sora mi? dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca lalex lalex Buna seara! Mama mea, fiind proprietara unei case doreste sa imi transfere dreptul de proprietate mie(fiul ei) tinand cont ca mai are o fiica,cu care am cazut ... (vezi toată discuția)