Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta si pe mine! Mama mi-a lasat un mandat ptr a dezbate eu succesiunea parintilor ei in numele ei! Problema e ca unica ei sora a cerut iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca! Intrebarea mea este daca in baza acelui mandat pot merge in numele ei in instanta?
Pai asta e problema: ea nu este in tara si nici nu va putea ajunge pana la primul termen de judecata! De aceea intrebam , o poate reprezenta un avocat daca il angajez eu si nu ea?? Sau trebuie sa existe un contract de mandat direct intre ea si avocat? Va multumesc!
Dacă este vorba despre o tranzacţie, despre partaj, despre renunţare la drepturi, mandatul trebuie să fie unul special. O puteţi reprezenta şi dumneavoastră, dar în temeiul unei alte procuri în care să arate care este obiectul mandatului şi care sunt limitele puterilor mandatarului.
Acelaşi lucru esta valabil şi în cazul unui avocat. Contractul va trebui să cuprindă expres ce tranzacţii poate face avocatul în calitate de reprezentant.
Revin cu o intrebare! o persoana, avand calitatea procesuala de parat, se afla in strainatate si nu poate face o procura ptr o alta persoana care sa o reprezinte in procesul care are ca obiect partajul judiciar. ( iesire din indiviziune). In masura in care paratul nu se prezinta si nici nu il reprezinta nimeni, cheltuielile de judecata vor fi atribuite cu siguranta acestuia? Cheltuielile de judecata includ si onorariul avocatului reclamantului? Va multumesc!
Sfat succesiune
marycrys007
Problema pe scurt este urmatoarea: Mama locuieste singura (dupa decesul tatalui meu din 2005) intr-un apartament (bun comun dobandit in timpul casatoriei). Eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire
bandi2
vreau sa intreb,tata a murit,eu cu sora mea am mostenit o parte legala.eu daca plec din tara mama mea poate sa lase toata partea ei sora mi? dupa moartea ... (vezi toată discuția)