avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mandat special ptr succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mandat special ptr succesiune

Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta si pe mine! Mama mi-a lasat un mandat ptr a dezbate eu succesiunea parintilor ei in numele ei! Problema e ca unica ei sora a cerut iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca! Intrebarea mea este daca in baza acelui mandat pot merge in numele ei in instanta?
Cel mai recent răspuns: claudia_23 , utilizator 12:29, 28 Octombrie 2009
Art 67 cod procedura civila

alin 3 - Daca cel care a dat procura generala nu are domiciliul si nici resedinta in tara ...dreptul de reprezentare in judecata se presupune dat.
Dar nu are domiciliul in strainatate! Domiciliul continua sa il aiba in tara! Si nici nu a lasat o procura generala! Intrebarea mea era daca cheltuielile de judecata vor fi atribuite paratului in masura in care acesta nu se prezinta si nici nu este reprezentat! Si daca nu se prezinta la primul termen, la al doilea de exemplu se poate prezenta un reprezentant? ( evident in baza unui mandat)
Ce treaba au cheltuielile de judecata cu prezenta sau neprezenta?
Partea care pierde procesul, fie ca a fost prezenta (reprezentata) fie ca nu, va fi obligata la suportarea cheltuielilor de judecata.

Si mama unde a fost citata?
La domiciliul dvs. (tinandu-se seama de calitatea de mandatar al ei din tara) sau in strainatate unde se gaseste?

Citarea in tara unei persoane care nu-i pe aici nu e legala.
Eu ma gandeam ca in baza acelei procuri aveti macar posibilitatea de a scoate 2 vorbe in fata judelui fara sa va taie macaroana de la prima silaba. Dar nu e aici locul in care cineva sa va invete ce e de facut.
Mama a fost citata la domiciliul ei, adica in tara! Ea nu are domiciliul in strainatate! Si nu a lasat un mandat general! A lasat un mandat limitat la dezbaterea unei succesiuni care nu imi e de folos!
Poate ma insel, dar din cate stiu eu intr-un litigiu care profita ambelor parti cum e partajul, cheltuielile de judecata sunt suportate de ambele pari! Si de aceea intrebam! Si nu am dat cu parul, am intrebat! Daca cineva vroia sa ma ajute, raspundea, daca nu..nu!
claudia_23 a scris:

Mama a fost citata la domiciliul ei, adica in tara!

Mama nu a fost citata legal, daca a fost citata la locul scris in buletin (care nu ne intereseaza din punct de vedere al citarii) si nu la locul unde se afla.
Rolul citarii nu este acela de a mai plimba niste hartii aiurea prin targ, ci acela de a incunostiinta partea despre termenul de judecata, locul judecatii, etc... si de aceea ea trebuie facuta la locul unde partea locuieste efectiv.

Desigur dvs., considerand ca aveti suficiente cunostinte in materie , puteti crede ...ce doriti. Eu nu tin musai sa ma credeti pe mine.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Sfat succesiune marycrys007 marycrys007 Problema pe scurt este urmatoarea: Mama locuieste singura (dupa decesul tatalui meu din 2005) intr-un apartament (bun comun dobandit in timpul casatoriei). Eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire bandi2 bandi2 vreau sa intreb,tata a murit,eu cu sora mea am mostenit o parte legala.eu daca plec din tara mama mea poate sa lase toata partea ei sora mi? dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca lalex lalex Buna seara! Mama mea, fiind proprietara unei case doreste sa imi transfere dreptul de proprietate mie(fiul ei) tinand cont ca mai are o fiica,cu care am cazut ... (vezi toată discuția)