elga50 a scris:
Ceva asemanator mi s-a intamplat cand lucram, intamplare initial nu prea hazlie....
Fumam in birou. Toti colegii mei fumau acolo. Ani si ani (multi, oricum) nu a putut nimeni, cu niciun fel de amenintari, si era un loc de munca unde nu se prea cartea, nu a putut, zic, sa ma scoata cu tigara afara din birou.
La un moment dat a venit o dispozitie cum ca din ziua Z nu mai este permis fumatul in birouri si...locuri de fumat special amenajate, amenzi usturatoare si chiar schimbarea locului de munca. Cunoasteam personajul, asa ca l-am luat in serios.
Surprinzator pentru mine este ca am acceptat din primul moment, nu numai ca nu am comentat, dar imi amanam aprinderea tigarii cu multa satisfactie...... Reusisem sa injumatatesc numarul tigarilor de la birou, ma simteam mai bine, fizic...si parca mai curata.....
Se poate si asa...insa aceasta "terapie"fortata / obligatorie are efecte doar temporare (adica 8 ore ) .
La domiciliu,unele persoane "recupereaza" abstinenta de la locul de munca prin interdictia facuta de sef pentru fumat si poate fuma un pachet in cateva ore ....
Terapia de mai sus ,ofera rezultate uimitoare atunci cand vine cu acord personal sub forma de "amenda" intre amicii fumatori cu intentia voita de a renunta la fumat definitiv.
Se creeaza in subconstient catev stari care vor fi marcante-si anume-:
- se remarca personalitatea fiecaruia prin vointa proprie.
-se creeaza un echilibru constant intre vointa si puterea cuvantului dat .
- se inbunatateste starea afectiva prin zambet ori rasete puternice atunci cand observi ce figura face cel "amendat" ca nu rezista tentatiei.
- somnul este mai usor si linistit atunci cand esti nefumator (pentru ca irigarea creierului este mai buna la nefumatori)
- in timp dispar simptomele neplacute ale Inodorism-ului.(un fumator inrait nu mai are simtul mirosului atat de dezvoltat )
- se regleaza functiile inimii prin functia normala a circulatiei sangelui.
- se face evaluarea sumelor de bani "arse " in mod voluntar pe paachetele de tigari .
- se constientizeaza ca cei 10 lei ( "oferiti"voluntar prietenului /colegului care a fost mai concret in vointa de a se lasa de fumat ) ar fi putut fi pusi in cont la pastrare si ar inbunatati starea sa materiala.
Iata cateva din "starile" determinante care pot apare in constiinta celui care participa la acest test .
Va asigur ca ,acea persoana care va trai astfel de convingeri personale va renunta definitiv la fumat prin vointa si analiza factorilor de risc cauzati de fumat .
Puterea mintii si vointa sunt elementele de baza in decizia Dv.
Teoria dispune,
insa
Dumneavoastra decideti !
Weekend minunat!
:)