avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Buna ziua,
Va sugerez si eu o Metoda eficienta dar si hazlie in acelasi timp.
Trebuie sa fie cel putin doua persoane fumatoare la aceasta metoda.
Se poate aplica si la locul de munca (birou de exemplu).
Va trebuie doar o vaza de flori si multa ambitie personala.
Se aseaza vaza de flori in incaperea unde fumati.
Se face intelegerea concreta a celui care va aprinde primul tigara sa fie "amendat"cu ...10 lei (pretul aproximativ al pachetului de tigari +TVA):)) ori de cate va fi aprinsa o tigara intai se aplica amenda pana la renuntarea definitiva a fumatului.
Ce se va intampla este simplu.
Fumatorii care rezista vor imparti suma de bani.
Cu hohotele de ras fata de cei amendati veti renunta si la fumat.
Deci,iata o metoda care vine mental si pe fond de buna dispozitie.
Va garantez ca renuntarea vine usor si fara urmari.
Aplicati aceasta metoda si transmiteti-o celor care doresc sa renunte la fumat!
Este eficienta !
Doar sa existe ambitie-tarie de caracter -si respect fata de promisiunea facuta in colectiv.
Succes !=D>=D>=D>=D> celor care vor aplica si aceasta metoda simpla !
am uitat sa precizez ca in vaza de flori se pune amenda zilnic-acesta este "seiful"de colectare .La sfarsitul saptamanii ori al lunii se face "bilantul" acestei teorii si se impart banii .

Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
rodica_post, utilizator
Ceva asemanator mi s-a intamplat cand lucram, intamplare initial nu prea hazlie....
Fumam in birou. Toti colegii mei fumau acolo. Ani si ani (multi, oricum) nu a putut nimeni, cu niciun fel de amenintari, si era un loc de munca unde nu se prea cartea, nu a putut, zic, sa ma scoata cu tigara afara din birou.
La un moment dat a venit o dispozitie cum ca din ziua Z nu mai este permis fumatul in birouri si...locuri de fumat special amenajate, amenzi usturatoare si chiar schimbarea locului de munca. Cunoasteam personajul, asa ca l-am luat in serios.
Surprinzator pentru mine este ca am acceptat din primul moment, nu numai ca nu am comentat, dar imi amanam aprinderea tigarii cu multa satisfactie...... Reusisem sa injumatatesc numarul tigarilor de la birou, ma simteam mai bine, fizic...si parca mai curata.....
elga50, moderator
elga50 a scris:

Ceva asemanator mi s-a intamplat cand lucram, intamplare initial nu prea hazlie....
Fumam in birou. Toti colegii mei fumau acolo. Ani si ani (multi, oricum) nu a putut nimeni, cu niciun fel de amenintari, si era un loc de munca unde nu se prea cartea, nu a putut, zic, sa ma scoata cu tigara afara din birou.
La un moment dat a venit o dispozitie cum ca din ziua Z nu mai este permis fumatul in birouri si...locuri de fumat special amenajate, amenzi usturatoare si chiar schimbarea locului de munca. Cunoasteam personajul, asa ca l-am luat in serios.
Surprinzator pentru mine este ca am acceptat din primul moment, nu numai ca nu am comentat, dar imi amanam aprinderea tigarii cu multa satisfactie...... Reusisem sa injumatatesc numarul tigarilor de la birou, ma simteam mai bine, fizic...si parca mai curata.....

Se poate si asa...insa aceasta "terapie"fortata / obligatorie are efecte doar temporare (adica 8 ore ) .
La domiciliu,unele persoane "recupereaza" abstinenta de la locul de munca prin interdictia facuta de sef pentru fumat si poate fuma un pachet in cateva ore ....
Terapia de mai sus ,ofera rezultate uimitoare atunci cand vine cu acord personal sub forma de "amenda" intre amicii fumatori cu intentia voita de a renunta la fumat definitiv.
Se creeaza in subconstient catev stari care vor fi marcante-si anume-:
- se remarca personalitatea fiecaruia prin vointa proprie.
-se creeaza un echilibru constant intre vointa si puterea cuvantului dat .
- se inbunatateste starea afectiva prin zambet ori rasete puternice atunci cand observi ce figura face cel "amendat" ca nu rezista tentatiei.
- somnul este mai usor si linistit atunci cand esti nefumator (pentru ca irigarea creierului este mai buna la nefumatori)
- in timp dispar simptomele neplacute ale Inodorism-ului.(un fumator inrait nu mai are simtul mirosului atat de dezvoltat )
- se regleaza functiile inimii prin functia normala a circulatiei sangelui.
- se face evaluarea sumelor de bani "arse " in mod voluntar pe paachetele de tigari .
- se constientizeaza ca cei 10 lei ( "oferiti"voluntar prietenului /colegului care a fost mai concret in vointa de a se lasa de fumat ) ar fi putut fi pusi in cont la pastrare si ar inbunatati starea sa materiala.

Iata cateva din "starile" determinante care pot apare in constiinta celui care participa la acest test .
Va asigur ca ,acea persoana care va trai astfel de convingeri personale va renunta definitiv la fumat prin vointa si analiza factorilor de risc cauzati de fumat .

Puterea mintii si vointa sunt elementele de baza in decizia Dv.

Teoria dispune,
insa
Dumneavoastra decideti !

Weekend minunat!
:)
rodica_post, utilizator
elga50 a scris:

Toti fumatorii cunoastem cred fenomenul. Insa daca sunt intr-o casa de nefumatori, dupa o ora tot ce-mi doresc este sa aiba si curte:"> Apropo si de ce spunea Rodica_post de efectele temporare ale abstinentei fortate de imprejurari.

Cum v-am promis, revin cu info despre substanta activa despre care va spuneam.
Substanta activa incercata de medicul meu stomatolog este tot pe baza de clorhidrat de bupropiona. Se numeste Zyban. Prospectul il gasiti aici:
[ link extern ]
Pe mine ma cam amuza partea cu “Mecanismul exact de actiune nu este inteles in totalitate..” si “acest prospect nu va spune totul despre medicament”. Ciudat din partea unei firme de talia Glaxo SmithKline

Ar mai fi Chantix/varenicline. Despre eventualitatea efectelor secundare cititi aici:
[ link extern ]
Ma tem insa ca pentru cei ce sunt sclavii viciului – I am Silvia & I am a smoker … – relatia de cauzalitate intre asa zisele efecte secundare este greu de dovedit.

Ati reusit sa cititi cartea ?:)
Nu am reusit sa citesc decat o treime din carte.
Am luat Chantix. Pentru mine efectul a fost un zero absolut. Si vreau sa spun ca am urmarit cu asiduitate sa descopar ca, pe langa vointa chinuitoare de a mai amana aprinderea unei tigari care era propria mea contributie, acest medicament m-ar ajuta cu ceva. Nimic. Pur si simplu. Si atunci mi-am spus ca daca acest medicament, datorita caruia stiu 3 persoane, fumatori inraiti, care s-au lasat de fumat, asupra mea nu a avut acelas efect, nimic chimic nu ma va ajuta, plus ca din principiu sunt pentru cat mai putine medicamente in viata mea, prefer leacurile light, chiar daca presupun o durata mai mare pentru vindecare. .
Cred ca fac parte din acea categorie de fumatori care reactioneaza la factori de ordin comportamental sau psihici. Incerc sa ma obisnuiesc cu ideea asta, sa ma consolez cu gandul ca intr-o buna zi, tot analizandu-ma pe dinlauntru meu mental, voi descoperi "butonul magic" si aceasta carte imi e de ajutor, cred eu. Oricum e printre putinele lucruri interesante pe care le-am descoperit in ultimul timp si pentru care va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)